Проблем със "сеене" на предница в движение с Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Re: Проблем със "сеене" на предница в движение с Е34

Мнение от ///peter » 14 Мар 2010, 13:52

Ами поръчай си - идват за 1-2 седмици

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 14 Мар 2010, 14:21

///peter написа:Ами поръчай си - идват за 1-2 седмици

Така ще стане номера :yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E34 525TDS TOURING
Мечтае да кара: BMW E34 540 TOURING

Мнение от icaka_88 » 25 Мар 2010, 9:56

ние с колегата взехме малко по добра марка SWAG и те са зелени но е хубажо и да се опражи схарнира или да се рециклира рециклирането струва 30 лв.Тогава ефекта е чук.Гарантирам на 100% вчера слойихме на колегата а днеска моите и схте писха пак засхтото моито беше по леко тресене от неговото.
Изображение
само настрани

Потребител
Аватар

Мнение от icaka_88 » 26 Мар 2010, 9:33

колеги пак сам аз ефекта е на 6+ просто предницата не се усеща и по лек стана волана и сеенето изчезна абе направо работата е чук.
Изображение
само настрани

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 26 Мар 2010, 11:46

icaka_88 написа:ние с колегата взехме малко по добра марка SWAG и те са зелени но е хубажо и да се опражи схарнира или да се рециклира рециклирането струва 30 лв.Тогава ефекта е чук.Гарантирам на 100% вчера слойихме на колегата а днеска моите и схте писха пак засхтото моито беше по леко тресене от неговото.

Нещо не разбрах SWAG от кое било по добре :?: :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от icaka_88 » 30 Мар 2010, 9:01

:banghead: пак сащата работа момчета сложихме големите джанти и пак си сее кайете от какжо друго може да е .Можели да са заминали тампоните на макферсона засхтото сеенето се осесхта само от дясно а оравих цялата предница не съм сменил само хебела и кормилната щанга а колегата ги е сменил и пак му тресе иначе за завиване няма грешка реагира веднага и не се парзаля предницата даите някои савет.А джантите са 17 цола и са изправени не са криви и са балансирани. Предварително благодаря
Изображение
само настрани

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 30 Мар 2010, 12:41

icaka_88 написа::banghead: пак сащата работа момчета сложихме големите джанти и пак си сее кайете от какжо друго може да е .Можели да са заминали тампоните на макферсона засхтото сеенето се осесхта само от дясно а оравих цялата предница не съм сменил само хебела и кормилната щанга а колегата ги е сменил и пак му тресе иначе за завиване няма грешка реагира веднага и не се парзаля предницата даите някои савет.А джантите са 17 цола и са изправени не са криви и са балансирани. Предварително благодаря

виж си хебела и кормилната щанга,при мен тампоните на кривите носачи бяха скъсани и грам не ми е мърдала колата,смених ги с подсилени лемфьордер и спря да хлопа при спиране,след едно състезание започна да дърпа и да ходи из пътя,оказа се разбита централна щанга,смяна и всичко е ток,след още няколко хиляди км пак започна да се усеща дърпане насам натам и чукане,оказа се хебел,смяна и всичко заспа.регулирах и луфта на кутията,при мен беше здрава,са седи като е36,милиметър да бутнеш волана и реагира.

Потребител
Аватар

Мнение от icaka_88 » 11 Апр 2010, 22:11

ЩЕ ГИ СМЕНЯ И ЩЕ ТИ ПИША
Изображение
само настрани

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 24V
Мечтае да кара: Mercedes 124 E500 amg

Мнение от e34.toni » 16 Юни 2010, 19:16

Пенчев, от къде да намеря тампони от 750i , защото ми писна вече да карам така ... и нали става въпрос за горни предни носачи :) дано да е от това, при мен проблема се изразява в това че като карам в интервала от 80 - 100 км/ч и без да има неравности тресе предницата,а тръгна ли да спирам едвам се удържа волана. Ако е над 100 или под 80 км/ч проблема изчезва или се усеща много малко... :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от TD » 21 Юни 2010, 20:21

Имах подобен проблем със "сеене" на предницата, като при мен проблемът се оказа в хебела. Смених го и всичко заспа. Аз съм с джанти 15-ки и гуми 195/65/15.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 24V
Мечтае да кара: Mercedes 124 E500 amg

Мнение от e34.toni » 01 Юли 2010, 19:31

Приятели, днес смених външни накрайници,бяха много зле , моя проблем изчезна :) :) :) :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 01 Окт 2010, 23:03

Аз забелязвам нещо странно при моята.При скорост от 100-140 предницата е много олекнала все едно е подвигната (при подаване на пълна гас) но определено има сеене някак си и закъсненено реагиране на колата при завиване някак си .Трудно е за точно описване споделете при вас как е положението..

П.П.Цялата предница и задница е Лемфиордер .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525i e34 '89
Мечтае да кара: Alpina b10 biturbo

Мнение от Taurus » 28 Окт 2010, 11:43

Здравейте колеги, преди време бях попрочел доста теми за предница и хлопанета и щуротии всякакви, като така и не успях да отстраня чукането по волана при последователни неравности :) сега вече мисля че разбулих мистерията и тя е в секторната/кормилната кутия. Явно там имам луфт повече от нормалния. Имам само 1 въпрос, тази гайка която се отвива и с някакъв шестограм се пристяга нещо.. и се обира луфта на червяка в кутията, къде се намира? Ако някой може да постне снимки или нещо подобно, щото нито в Haynes Manual нито тук открих коя е. Волана наистина се върти адски лесно, но луфта е значителен. Споменахте и едно каре което е около 70 кинта което също може да е виновника, но как да разбера и кое да направя първо? :paranoid:

Поздрави,

Стефан
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 10 Ное 2010, 17:14

BABHOMED написа:Аз забелязвам нещо странно при моята.При скорост от 100-140 предницата е много олекнала все едно е подвигната (при подаване на пълна гас) но определено има сеене някак си и закъсненено реагиране на колата при завиване някак си .Трудно е за точно описване споделете при вас как е положението..
П.П.Цялата предница и задница е Лемфиордер .

Ако можеш да хванеш средната щанга и я провери дали мърда. Ако има някакъв лъфт, виж дали не е от хебела на кормилната кутия. Аз, го открих това случайно онзи ден и дозатегнах хебела. Луфта изчезна, както в щангата така и в кормилото, завива перфектно и не сее. Работата е за 5 минути, ако имаш канал наблизо. Става и на крик, но трябва да се подсигуриш допълнително.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 34

Мнение от Munich Machine » 11 Ное 2010, 12:15

Колега, качи колата на канал, след под нея и погледни под лявата страна на бронята. Там се вижда секторната кутия и в края и има гайка 10 завита около 6-тограм 5 или 4. Развиваш гайката, натягаш 1 оборот шестограма, затягаш и отиваш да караш. Ако резултата е задоволителен, това е, ако не-пак същата процедура. Не трябва да прекаляваш със затягането на шестограма! Като караш при десен завой волана може да ти ''затяга'' в края, което показва, че си прекалил със затягането. Ако имаш още луфт почни от смяната на кормилните накрайници. :bchug:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34