Очила за футбол
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Очила за футбол
Колеги, надявам се, че темата няма да се превърне в ненужен спам и коментари.
Та с няколко думи - имам нужда от очила, с които да играя футбол. Тъй като спортът е контактен не мога да си позволя да играя с очила, които могат да се счупят и да навредят още повече на очите ми. Стига ми, че съм вече късоглед - остана и да си извадя някое око.
Като конкретен пример мога да дам очилата на Едгар Давидс например. Той използва очила, защото има глаукома, докато аз съм си просто късоглед -3,5 на двете очи, нямам астегматизъм и нося очила от десетина години. Така, че съм свикнал. Приемам всякакви мнения, но разбира се да са подкрепени с някакъв личен опит и факти, а не просто:
- Купи си лещи.
- Защо ?
- Ами така!
Не се двоумя между лещи и очила - предпочитам очилата и точно поради тази причина пускам темата, за да съм сигурен, че друг вариант освен лещите НЯМА. (Поне в България)
Операцията за корекция на зрението и подобни интервенции също биха ме заинтересували.
Мерси.

Намерих и ето тези, но не съм наясно дали могат да бъдат изработени лещи за тях:
http://cgi.ebay.co.uk/Sports-safety-gla ... 255ad4a0c4
Докато търсех друго решение намерих сайта на фирма с име BOLLE
http://www.bolle-safety.eu
Та с няколко думи - имам нужда от очила, с които да играя футбол. Тъй като спортът е контактен не мога да си позволя да играя с очила, които могат да се счупят и да навредят още повече на очите ми. Стига ми, че съм вече късоглед - остана и да си извадя някое око.
Като конкретен пример мога да дам очилата на Едгар Давидс например. Той използва очила, защото има глаукома, докато аз съм си просто късоглед -3,5 на двете очи, нямам астегматизъм и нося очила от десетина години. Така, че съм свикнал. Приемам всякакви мнения, но разбира се да са подкрепени с някакъв личен опит и факти, а не просто:
- Купи си лещи.
- Защо ?
- Ами така!
Не се двоумя между лещи и очила - предпочитам очилата и точно поради тази причина пускам темата, за да съм сигурен, че друг вариант освен лещите НЯМА. (Поне в България)
Операцията за корекция на зрението и подобни интервенции също биха ме заинтересували.
Мерси.

Намерих и ето тези, но не съм наясно дали могат да бъдат изработени лещи за тях:
http://cgi.ebay.co.uk/Sports-safety-gla ... 255ad4a0c4
Докато търсех друго решение намерих сайта на фирма с име BOLLE
http://www.bolle-safety.eu
- THE DUNK MACHINE
- ентусиаст
-
- Кара: KIA
- Мечтае да кара: E39 M5
Re: Очила за футбол
Жоро, питай Милен - Reportera, той си прави операция за корекция на зрението преди около година 

THE ONE & ONLY E30
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
THE DUNK MACHINE написа:Жоро, питай Милен - Reportera, той си прави операция за корекция на зрението преди около година
Мисля, че неговите проблеми с очите са били значително по-сериозни от моите. Но все пак ще му звънна да го питам, поне да ме прати да разпитам или да ми даде някакъв сайт да събера малко информация.
Мерси, Иво.
Нещо такова би ми харесало повече:

Bolle Mamba.. естествено без затъмнение, че и без това в тъмното нищо не виждам.
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
Ir0n написа:А в някоя оптика пробвал ли си вече?
Не само в България. Пробвал съм и в Англия - в Specsavers, която им е най-голямата верига.
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Малко ъп на темата, понеже и аз се интересувам от такива очила
Явно ще се ходи до София, тъй като единствените представители на Bollé в България са там
Talant
32 , Roza St.
1444 Sofia - s. Bistritza
BULGARIA
359.2.9927181
359.2.9927250
georgs@fintech.bg
А за корекция на зрението може да погледнеш viewtopic.php?f=4&t=144437
Поздрави!

Явно ще се ходи до София, тъй като единствените представители на Bollé в България са там

Talant
32 , Roza St.
1444 Sofia - s. Bistritza
BULGARIA
359.2.9927181
359.2.9927250
georgs@fintech.bg
А за корекция на зрението може да погледнеш viewtopic.php?f=4&t=144437

Поздрави!

6 мнения
• Страница 1 от 1