Радар детектори : коя честота за какво и кои се ползват в БГ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Радар детектори : коя честота за какво и кои се ползват в БГ

Мнение от Dimitroff » 07 Юни 2010, 10:44

Toчно за това става въпрос :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 07 Юни 2010, 13:18

При мен к-банда пищи от кво ли не от таксита гсм от врати бариери сот и кво ли не още...
х-банда ми пищи предимно на кухите но се е случвало ако им е нещо прецакан радада ра пищат и х+к особедно на тунелите на магистралата ;)
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 07 Юни 2010, 14:19

Всъщност какво разбираш под "ако им е прецакан нещо радар" ?
+ това става дума за Ка-банд, а не за К-банд.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 15 Юни 2010, 17:10

Колеги, от почти 2-годишния си богат опит с антирадар мога да ви кажа със сигурност следното:
- Всички патрулки (вкл. тези с камери, които записват) работят САМО с допотопните доплерови радари ТР-4, които работят САМО на Х-банда ;)
- Т.нар. "стреляне" представлява включване и изключване на ТР-4-ката ;)

Горното се отнася само за патрулки, но НЕ и за стационарни радари, които не коментирам, защото не съм 100% сигурен.

За толкова години друга честота не съм видел на патрулките. Но се е случвало да застане патрулката на фон (например през бензиностанция ;) ), който облъчва на друга честота и тогава 2 честоти се прескачат една друга. И като минете при такива обстоятелства през патрулката, която временно си е изключила радара (защото си е хванала некой и пише акт :mhihi: ), какво става - ми пищи К или Ка и вие си мислете, че катаджийския радар работи не на Х-банда ;) Да, ама не... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 18 Юни 2010, 14:09

flame написа:Колеги, от почти 2-годишния си богат опит с антирадар мога да ви кажа със сигурност следното:
- Всички патрулки (вкл. тези с камери, които записват) работят САМО с допотопните доплерови радари ТР-4, които работят САМО на Х-банда ;)
- Т.нар. "стреляне" представлява включване и изключване на ТР-4-ката ;)

Горното се отнася само за патрулки, но НЕ и за стационарни радари, които не коментирам, защото не съм 100% сигурен.

Да, ама НЕ, колега!
Тези с камерите в патрулките не са обикновени ТР4-ки и детектора не пищи на тях изобщо, както и на повечето стационарни камери (вече почти всички) - най-просто казано: отчита се преместването на автомобила в пространството между две точки за единица време... пренесено върху матрицата на камерата и обработено софтуерно... не ме питай отде знам :mhihi:
ПС: само не мога да разбера защо бяха залепили иконка на Богородица на "гъза" на камерата...
ППС: стрелянето с ТР-4ката не е с пускане и спиране, а си има отделен бутон за импулс с продължителност 1сек...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 18 Юни 2010, 21:30

ибах тая камера, тоя процесор дето обработва и тва чудо на техниката, нещо немога да ги повервам че е възможно :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 18 Юни 2010, 23:20

Хм... Хайде някой да се опита да синтезира всичко-кои честоти да включваме, кои да изключваме...
Това, на което се казва "стреляне", какво е-лазер или пистолет? Или двете са едно и също, а има ли спасение от него?
Защото ми предстои закупуване на анти-радар и се чудя дали има смисъл от скъп такъв, при положение, че и най-евтините хващат Х.
Примерно има ли смисъл от такъв- http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... rs_-_9965/ Какво значи "+laser" и "детекция на pop радари"?
rwd фен

ентусиаст
Аватар

Мнение от dokie » 19 Юни 2010, 2:36

Eто малко достъпно инфо, доколкото може да се счита за инфо статия в интернет http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=166967
Ако приемем, че е вярно твърдението относно принципа на заснемане, то закупуването на радар-детектор се обезсмисля тотално колкото и да е скъп, дори и анти-радар не би помогнал...
Нека някой с по-скъпите радар-детектори каже дали лови камерите на тунелите на Тракия (говоря за камерите, не за патрулката след тунела ;) ) и новите поставени в обл. Пловдив - те вече са си и обозначени (не конкретно разбира се) с огромни табели... или просто моя детектор нещо се е скапал и не иска да ги лови...
Иначе на въпроса за Х-банда - Да - и най-евтините ловят, ама куките стоят на "спусъка" и не те грее :)
Спасението (ако може да се каже така) е навигация с координатите на всички камери и "стоянки" на патрулите - но там просто се получава едно спазване на правилника :mhihi: ... както трябва и да бъде "принципно", но за всички... а не само за "простолюдието"... (не се хващайте за думата... няма да споря)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er E90

Мнение от Naiob » 19 Юни 2010, 9:41

Аз съм с 15 бандов Cobra XRS9845 и на 100% мога да кажа, че стационарните камери на язовира преди Дупница, на Мурсалево, на Благоевград (до Шела) и на сервиз Монца преди тунела след Благоевград НЕ ги лови отдалеч, единствено като съм в обсега и на няколко метра ми изписва за секунда К1 и спира. От тези камери спасение няма, просто трябва да се научат къде са и да се кара бавно. Никой не е застрахован, вече 2-ри път идва снимка на един приятел и добре, че е вечер и не се вижда лицето му, та казва че е шофирал някой друг, просто защото е шофиор и не иска д аси изгуби работата. И вече през камерите минава не с 60, а с 40 :mhihi: И иначе наистина са направени да снимат ако се кара с 30 км/ч над ограничението, за да падат директно книжки и глобите съответно да са по-големи.
А полицаите наситина до сега съм ги засичал само на Х, никога не ми се е случвало заедно с Х да се появи и Ка. А относно това стрелкане, пичът от Радар-експрес ми демонстрира в магазина си, че си има съвсем отделен бутон на полицейския радар, мисля че беше с буквата Е и наистина пуска сигнали за 1 секунда. Той ми обясни, че шанса да се спася от куки стрелящи така е да хвана разсейки от други автомобили или да започнат да ме стрелят от мнооого далече. По неговите думи с тези едно секундни стрелкания могат да засекат скорост от едва 100м :dunno: Малко странно ми е това, но напълно възможно.
Не мога да си обясня защо понякога радара започва да пищи без видима причина и други коли на пътя на Spectre (I/IV+) и на VG-2 Alert. Има ли смисъл да ми стоят включени или да ги изключа да не ме дразнят излишно?

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 19 Юни 2010, 9:53

Naiob написа: Spectre (I/IV+) и на VG-2 Alert. Има ли смисъл да ми стоят включени или да ги изключа да не ме дразнят излишно?

Абсолютно ненужни са ти тези честоти тук в България.
Ка хващам много слабо (1, максимум 2 деления) на около 80-100 метра от стационарна камера за снимки и то не на всички...не мога да си го обясня...Кобра ХРС 9955.
Ка, също така съм хващал и на камера с радар в патрулна кола! (и не - наоколо нямаше бензиностанция или нещо от сорта + това вратите са на К банд, не на Ка банд)

ентусиаст
Аватар

Мнение от dokie » 19 Юни 2010, 15:59

Naiob написа: По неговите думи с тези едно секундни стрелкания могат да засекат скорост от едва 100м :dunno: Малко странно ми е това, но напълно възможно.
Не мога да си обясня защо понякога радара започва да пищи без видима причина и други коли на пътя на Spectre (I/IV+) и на VG-2 Alert. Има ли смисъл да ми стоят включени или да ги изключа да не ме дразнят излишно?

Не разчитай на това - на Тракия ме засякога сигурно от около 500м... радара не бе включен преди това - следователно са стреляли... на Х-банд разбира се... иначе съм ги засичал пак на Тракия от около 2км на постоянно пуснат радар...
Относно режимите - при мен също пищи понякога на някакви непонятни режими - имам си едно на ум и си карам по-леко... не ги изключвам тъй като е много рядко (по-добре да пищят излишно, отколкото да не пищят когато има повод...) - за 3 години едва ли има повече от 10-15 пъти да е пищяло на нещо по-различно от Х и Ка... иначе К-банд е за вратите наистина и съм го спрял... Ка на куки рядко съм срещал и там наистина е на не повече от 100-150м... просто при постоянно включен радар от толкова започна да пищи детектора и вдигна едва 2-ра степен на сигнала.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 19 Юни 2010, 17:01

Колеги от няколко месеца и в Смолян обикаля бяла астра с камера вътре, пищи си на Х-честотата. Засичал съм я няколко пъти и добре че е радар-детектора :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата