Матура по География
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Матура по География
Здравейте колеги.Гледам сега по телевизията бисерите от матурите,и ми стана интересно каква е била матурата по География.Искам да я реша да видя от обща култура колко знам за ГЕографията.
Ако някой може да ми я даде или линк към някой сайт които я има.

Re: Матура по География
мнението е цезнурирано
Последна промяна Spoony на 05 Юли 2010, 19:40, променена общо 1 път
.
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
Миналата година пак така реших да се провам и без да пиша последния въпрос който беше да се развиват някакви работи за даден регион искарах 4.А сега да видим. 

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
аз матурата по география мислех , че ше е по лесна от тая по БГ език ама жестоко се лъжех 

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
Резултата без да пиша последния въппрос на който се дават 35 точки,ми е 45 точки което в оценка е 3.60.Което мисля за човек който е учил до 10 клас География си е едно добро постижение като се има впредвит че и по последният въпрос щях да изкарам поне още 10-15 точки.Извода от цялата работа е че младото поколение затъпява.Щом изкарват 2ки на нещо което трябва от обща култура да знаеш.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
bmw520i5063 написа:Резултата без да пиша последния въппрос на който се дават 35 точки,ми е 45 точки което в оценка е 3.60.Което мисля за човек който е учил до 10 клас География си е едно добро постижение като се има впредвит че и по последният въпрос щях да изкарам поне още 10-15 точки.Извода от цялата работа е че младото поколение затъпява.Щом изкарват 2ки на нещо което трябва от обща култура да знаеш.
е ти да не мислиш , че в 11 и 12 клас се научава още география

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
Ако човек е решил да държи матура по География значи трябва да е учил в 11 и 12 клас,а и най-малкото ако вкъщи сам си прави някаква подготовка като решава матурите от предишните години,пак би я изкарал. 

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Аз като ви видях матурите по български в последните две години направо се отчаях.
Тези работи ако не ги знаете от обща култура...то не бяха някакви елементарни думички и изречениица, то не бяха някакви набиващи се в очите грешки.
Направо да ви кажа си ме е срам и ми е обидно, че хора с подобни "зрелостни" изпити ще влизат в университети като Софийския, където допреди 4-5 години си спуквахме задниците от учене, за да изкараме добри оценки. То и без това като ги видя моите колеги от I-ви курс с IQ oколо стайна температура ми става тъжно..
Може да се радвате, че точно тези две години сте родени, раждаемостта е била в тотална криза тогава и сега броя на кандидатстудентите е наполовина по-малко.
Затова ви направиха и матурите толкова лесни.
Тези работи ако не ги знаете от обща култура...то не бяха някакви елементарни думички и изречениица, то не бяха някакви набиващи се в очите грешки.
Направо да ви кажа си ме е срам и ми е обидно, че хора с подобни "зрелостни" изпити ще влизат в университети като Софийския, където допреди 4-5 години си спуквахме задниците от учене, за да изкараме добри оценки. То и без това като ги видя моите колеги от I-ви курс с IQ oколо стайна температура ми става тъжно..
Може да се радвате, че точно тези две години сте родени, раждаемостта е била в тотална криза тогава и сега броя на кандидатстудентите е наполовина по-малко.
Затова ви направиха и матурите толкова лесни.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,