Обира ли се луфта на рейката?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Re: Обира ли се луфта на рейката?
iliew написа:Да попитам и аз.... Имам е38 сьс доста неприятен луфт,отидох при човека който ми прави реглажа на преден мост и т.н. И го попитах дали може да се натегне,следователно да се намали луфта...Отговора бе че ефект няма да има....но го направии за да сьм сигурен в думите му..... Волана затегна (трудно се вьртеше)а луфта си остана... Ужас...... Както и да е ..да караме по сьщество... Имам една кутия перфектна от англичанка... Има ли начин да се ползва цялата...или частите от нея?
?
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
При мен се появи голям луфт на единия накрайник на рейката, причината според мен е неоригинален маркуч за хидравлика, някой запознат ли е с този проблем?
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
1. В 90% от случаите, проблемчето не е в рейката, но е в предния мост и неговото окачване!!!
говоря от личен опит!
Колеги, моля ви
НЕ РЕГУЛИРАЙТЕ РЕЙКАТА!!!
Ще стане белята, когато най-малко очаквате, после ще съжалявате цял живот...
съвет: Може да си вземете рейка 2-ра употртеба или да потърсите причината в другите агрегати.
2. Ако не можете да си позволите нова рейка, значи тази кола не е за вашия бюджет!
говоря от личен опит!

Колеги, моля ви
НЕ РЕГУЛИРАЙТЕ РЕЙКАТА!!!
Ще стане белята, когато най-малко очаквате, после ще съжалявате цял живот...

2. Ако не можете да си позволите нова рейка, значи тази кола не е за вашия бюджет!
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колега ICE за всичко,което написа съм съгласен!Човек найтина не трябва да прави компромис с важни агрегати,като управлението на колата!
"2. Ако не можете да си позволите нова рейка, значи тази кола не е за вашия бюджет!"-това според мен не е точно така,защото аз в момента се оглеждам за рейка искам да сменя моята и попаднах на този търговец на авточасти в Германия http://www.dima-vertrieb.de/seite3.html ,с който се чух и ми обяви цена за рейка,чисто нова ZF parts BMW-790 евро с 2г. гаранция.И предполагам в тая цена човека си има и печелба...
Миналата седмица питайки в Дару ми казаха 2700лв.При мой въпрос,защо е толкова скъпа,отговора беше:-Защото има 2 г. гаранция и ако се окаже дефектна,ние трябва да ви я подеменим.Тоест аз си купувам 2 рейки и половина за всеки случай...
Поздра Ви,извинявам се за спама
"2. Ако не можете да си позволите нова рейка, значи тази кола не е за вашия бюджет!"-това според мен не е точно така,защото аз в момента се оглеждам за рейка искам да сменя моята и попаднах на този търговец на авточасти в Германия http://www.dima-vertrieb.de/seite3.html ,с който се чух и ми обяви цена за рейка,чисто нова ZF parts BMW-790 евро с 2г. гаранция.И предполагам в тая цена човека си има и печелба...

- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Nikolay86 написа:Колега ICE за всичко,което написа съм съгласен!Човек найтина не трябва да прави компромис с важни агрегати,като управлението на колата!
"2. Ако не можете да си позволите нова рейка, значи тази кола не е за вашия бюджет!"-това според мен не е точно така,защото аз в момента се оглеждам за рейка искам да сменя моята и попаднах на този търговец на авточасти в Германия http://www.dima-vertrieb.de/seite3.html ,с който се чух и ми обяви цена за рейка,чисто нова ZF parts BMW-790 евро с 2г. гаранция.И предполагам в тая цена човека си има и печелба...Миналата седмица питайки в Дару ми казаха 2700лв.При мой въпрос,защо е толкова скъпа,отговора беше:-Защото има 2 г. гаранция и ако се окаже дефектна,ние трябва да ви я подеменим.Тоест аз си купувам 2 рейки и половина за всеки случай...
![]()
Аз от Дару взех рейка с 30% отстъпка със 2-години гаранция и сервотроника ми направиха да работи.

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
bobih написа:Аз от Дару взех рейка с 30% отстъпка със 2-години гаранция и сервотроника ми направиха да работи.
Кое по-точно ти направиха да работи ??? !!! ???
Или "Дару кар" го изместиха във Варна

И да знаеш ,че между рециклирана и чисто нова рейка разликата е доста голяма

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
ivanov 530d написа:Кое по-точно ти направиха да работи ??? !!! ???
Или "Дару кар" го изместиха във Варна![]()

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
ivanov 530d написа:..
И да знаеш ,че между рециклирана и чисто нова рейка разликата е доста голяма ...
Мда, голяма е.Около 2 000 лева....пък и не само това

- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
ivanov 530d написа:bobih написа:Аз от Дару взех рейка с 30% отстъпка със 2-години гаранция и сервотроника ми направиха да работи.
Кое по-точно ти направиха да работи ??? !!! ???
Или "Дару кар" го изместиха във Варна![]()
Прокараха ми кабелите и буксите до модула, обаче имаше проблем с него и се наложи колегата пресли да го направи за което му Благодаря!

Аз не съм взел рециклирана

E естествено в Дару ме познават всички доста добре, но това е друга тема и затова сигурно ми дадоха такава отстъпка.
Има още една останала налична рейка.
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
Бе то и аз така направих взех почти нова рейка , пък ся да видим колко ще издържи 

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Като чета за тази пуста рейка и се плаша
Някой знае ли горе-долу колко кара една рейка и как може да се познае дали и идва вече времето да се сменя?
Аз за сега не съм усетил никакъв луфт в кормилото, но и не съм го тествал така на спокойствие да видя дали се усеща нещо.
Като гледам за какви цени от по 2500лв се приказва в тази тема, то като гледам трябва ако разбера, че ще ми се прецаква рейката направо да продавам колата

Някой знае ли горе-долу колко кара една рейка и как може да се познае дали и идва вече времето да се сменя?
Аз за сега не съм усетил никакъв луфт в кормилото, но и не съм го тествал така на спокойствие да видя дали се усеща нещо.
Като гледам за какви цени от по 2500лв се приказва в тази тема, то като гледам трябва ако разбера, че ще ми се прецаква рейката направо да продавам колата

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
totopz написа:Като гледам за какви цени от по 2500лв се приказва в тази тема, то като гледам трябва ако разбера, че ще ми се прецаква рейката направо да продавам колата
Колега, точно толкова струва и рейката за форд КА, фоксваген голф 4 и още куп евтини "народни" коли, та....кое по-точно те притеснява

- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe 98г.
- Мечтае да кара: ///М
Колеги, това за натягането е вярно. И аз леко натегнах моята понеже леко притопваше и се се успа... волана не затяга. Естествено майстора трябва да си разбира от работата. Иначе за рециклаж - в Дупница има един майстор, който само с рейки се занимава и кара е39. За рециклаж на рейка за е39 взима 200-250лв. За нятягане ми взе 2лв
Става за 5мин.

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
mad_presley написа:Колега, точно толкова струва и рейката за форд КА
Имам форд фиеста 1997 и там трябва да е същата работа, но ако се наложи за нейната рейка да дам 2500лв, ще си купя 2 нови фиести с тези пари

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
2500 лв за рейка на кола на 10 години
Ако искаш да те зарови да съгласен съм 

64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5