ГДПОБ затвори оналайн библиотеката chitanka.info

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

ГДПОБ затвори оналайн библиотеката chitanka.info

Мнение от dimithur » 22 Юни 2010, 16:52

http://news.ibox.bg/news/id_932731509

Браво на яворчо колев, най после явно му порасна пишленце, щом успя да разбие най-"престъпната" сред престъпните групировки в българия , на балканите и въбоще в целия свет.

Не знам колко от вас колеги, четат книги (щото то май си е отживелица вече нали) и колко от вас са попадали на този престъпен сайт (в който не само, че не взимаха пари с смс-и , ами дори нямаше и рекламни банери) c h it a n ka. i nf0 . Вече наистина започвам да вярвам, че има конспирация, срещу нашия народ - да ни направят тъпи роби, без грам култура и знания. Какво им пречеха книгите да им таковам п*тката майчина :evil: В новините са ги изкарали, все едно са изяли хляба на издателите и печатарите и са се нагушили с милиони, милиарди левове.

Не знам чии толкова авторски права са нарушили (ама според мен тея "авторски" права, са си абсолютно престъпление против човечеството) , но в скоро време децата ще искат да влезнат в интернет и да почетат Вазов, или Ботев, или Елин Пелин, но няма да има от къде, или може да има, стига да спонсорирате ВАЦ с 20,50 или 100+ лв от кредните си карта :evil:

Ajde , sys zdrawe, to se widq 4e ot taq darjawa i toq narod maj ni6to ne stawa :evil:
Последна промяна dimithur на 23 Юни 2010, 14:53, променена общо 2 пъти
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Re: Тая държава съвсем се побърка

Мнение от павката » 22 Юни 2010, 17:07

принципно,хората ползващи нет не са толкова захлупени и малко са тия,къде ще повярват на тия писаници за милионите левове щета.то един тираж от 10 000 се счита за рекорд,та откъде тия милиони печалба :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 22 Юни 2010, 17:15

статията я няма..

Аватар

Мнение от dimithur » 22 Юни 2010, 17:16

павката написа:принципно,хората ползващи нет не са толкова захлупени и малко са тия,къде ще повярват на тия писаници за милионите левове щета.то един тираж от 10 000 се счита за рекорд,та откъде тия милиони печалба :roll:

Ами просто имат много интересен начин, да си оценяват "загубите". Като прочетеш "пиратска" книга или гледаш "пиратски" филм, те веднага си го пишат загуба 10 лв примерно. Ма не правят сметка, че реално , ако нямаше възможност да си го намериш "пиратско", нямаше да се бръкнеш с тея пари, за да си го купиш "оригинално"

Най-смешното при "авторските права" както знаем е, че за авторите остават винаги жълти стотинки .

И в случая правата не са интересни, а факта, че хептен искат да ни затъпеят като нация.

bioz написа:статията я няма..

Промених линка, тея от блитц, явно ги е гризнала съвестта и са махнали "рекламата" на късопишкото колев
Н.Хайтов

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 22 Юни 2010, 18:02

бе да ти кажа честно точно вазов ботев и всички останали класици които си заслужават може да идеш и да си ги заемеш от кварталната библиотека срещу 1или 2 лв на месец.Ако имаш дете и искаш да го образоваш варианта да "чете книги" по интернет и то безплатно направо ме изумява :shock: .ПОжелавам ти да напишеш нещо стойностно,или да направиш добър филм в българия и всички от форума да си свалиме безплатно и да те поздравиме за добрият продукт :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 22 Юни 2010, 18:49

Не схванах за системата на укриване на сървъра в кутия с цел да не го видят. Е това е сензацията, приятели. Невидим сървър, няма охлаждане няма захранване няма кабеляци няма нищо. Следващия път ще го закопаят в градината па да го видя Яворчо как ще го намери. И сега авторите ще се видят у пачка, сиреч ще нагребат едни пари с кофите. И като забогатеят, макар че не съм видял богат автор на детски книжки, ще седнат у едни Х6-ци... Дееба и глупостите. Да треперят всички дето пишат в техническите форуми, защото са ощетили с милиони автосервизите и кварталните майстори. :kuku:

Аватар

Мнение от dimithur » 22 Юни 2010, 18:50

exotique написа:бе да ти кажа честно точно вазов ботев и всички останали класици които си заслужават може да идеш и да си ги заемеш от кварталната библиотека срещу 1или 2 лв на месец.Ако имаш дете и искаш да го образоваш варианта да "чете книги" по интернет и то безплатно направо ме изумява :shock: .ПОжелавам ти да напишеш нещо стойностно,или да направиш добър филм в българия и всички от форума да си свалиме безплатно и да те поздравиме за добрият продукт :yes:

Добрите неща се оценяват, видяхме какво стана с Мисия Лондон, счупи всички рекорди по гледаемост ;) (А това дали е добър наистина не знам, защото още не съм го гледал).

Ами децата ми със сигурност ще четат от електронни книги, просто защото книгите на хартия, заемат прекалено много място , което може да се оползотвори за нещо друго примерно, все пак на тоя етап не мога да си позволя къща от 300+ квадрата.

Библиотеката е добър вариант дето каза, само дето работното и време съвпада с моето такова, кога да отида ? А вечер като се излегна на кревата с лаптопа, може па и да си почета нещо, обикновенно на автори, почитанали преди 100+ години, така че не виждам кой за какви авторски права дори и бълнува.

ukelichko написа:Не схванах за системата на укриване на сървъра в кутия с цел да не го видят. Е това е сензацията, приятели. Невидим сървър, няма охлаждане няма захранване няма кабеляци няма нищо. Следващия път ще го закопаят в градината па да го видя Яворчо как ще го намери. И сега авторите ще се видят у пачка, сиреч ще нагребат едни пари с кофите. И като забогатеят, макар че не съм видял богат автор на детски книжки, ще седнат у едни Х6-ци... Дееба и глупостите. Да треперят всички дето пишат в техническите форуми, защото са ощетили с милиони автосервизите и кварталните майстори. :kuku:

След като спреха дейта сървърите, книгите, вече е ред и на техническите форуми, щото некой "майстор" , ще реши, че трябва да му плащаш за авторски права, относно някакъв технически проблем, който той по рано го е бил описал вече в издаден от него справочник :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Н.Хайтов

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 22 Юни 2010, 19:11

Тъпанари!!! Теглех от там... Деба и малоумниците, спри някой сайт като рарбг, замунда, дето наистина нарушава интелектуалната собственост, а не сайта на някой, дето качва книжа!!! Не ги продава, няма изгода - направи заплатите по 2к лева и ще си купуваме книгите по интернет. Ама така е по-лесно, нали!!! После ши ми цъфнат по новините с поредното изказване как са фанали самиот девол, фанали, ама тоя път са ми фанали дедовия - тоа сайт си беше може би най-полезният за книгоманите! Бравос!!! Фанали сте некого... Кого - не е важно, нали???

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 22 Юни 2010, 19:22

Авторските права трябва да се уважават, ноо не и по този комерсиален модел... Добре,че са гугъл дано успеят да се преборят за books.google.com

Аватар

Мнение от dimithur » 22 Юни 2010, 20:02

Всички книги ги има качени тук http://thepiratebay.org/torrent/5642424 ... 2010-05-24 . За който има интерес, теглете и сийдвайте .

Тук има актуално инфо по въпроса http://identi.ca/chitanka

Както писах, иззели са помощния сървър — там стоеше форума, чата и други странични проекти като един речник, който захванах.

Хмм това е добрата новина. Добре че живееме в абсурдистан и добре че на явор колев му е малка пишката, та дори и една акция като хората не може да направи, да конфискува правилния сървър. Ебаси нещастника !
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 22 Юни 2010, 20:51

Евала на ГДБОП! Пускате Маргините и всички други престъпници и затваряте един сайт, който се опитва да даде на хората малко безплатно четене!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 22 Юни 2010, 21:01

Е какъв е този негативизъм, просто вече цялата престъпна сган е в панделата и затова под прицел са пиратите на интелектуална собственост, убеден съм, че примерно, Дядо Вазов би се обърнал в гроба, ако някой незаконно му публукува творчеството, нищо, че беше писал следното:
" И аз на своя ред ще си замина,
трева и мен ще расне над прахът.
Един ще жали, друг ще ме проклина,
но мойте песни все ще се четат.

И много имена и лесна слава
годините без жал ще изметат
ил ще покрие плесен на забрава,

В тях зов се чуй за правда, за свобода,
любов и благи чувства ги красят
и светлий лик на нашата природа,
та мойте песни все ще се четат.

В тях вее на Балкана лъхът здрави
и тайните хармоний му звучат,
и гръмът на народните ни слави,
та мойте песни все ще се четат.

Във тях душата ми изля се цяла
с най-скъпите си бисери, цветя,
в тях всичко светло, ценно си е дала,
във тях живей, звънти и тръпне тя.

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът -
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.

Те жив са отклик на духа народни,
а той не мре, и дор сърца туптят
от скръб и радост в наший край свободни,
и мойте песни все ще се четат."
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар

Мнение от dimithur » 22 Юни 2010, 21:43

saleen написа:Е какъв е този негативизъм, просто вече цялата престъпна сган е в панделата и затова под прицел са пиратите на интелектуална собственост, убеден съм, че примерно, Дядо Вазов би се обърнал в гроба, ако някой незаконно му публукува творчеството, нищо, че беше писал следното:

Горкия дядо Вазов, не е предполагал дори, че след 120 години ще се появява някакви ВАЦ и ще му купят правата ... то не, че в днешно време много са се засилили да го четат, ама сега дори и тея дето имаха желание, няма да могат. Браво още веднъж на Колчо Яворов :clap: Но за сметка на това си имаме вибокс, с простотии на килограм :clap:
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 22 Юни 2010, 21:50

Митя, за тази тема - евалата!

Цяла сутрин псуваме заради това...извращение...На ГЕРБ-ерския башибозук му е нужен прост, необразован народ, натъпкан до козирката с "Биг Брадър" и "Листопад", а не с начетени хора...Защото книгата е опият за интелигентия човек...Огромна част от заглавията в Читанката няма от къде да се намерят сега...Доста от тях са с изтекли авторски права...Всички от тях ни бяха нужни...

ГЕРБ-ерското МВР за пореден път в услуга на корпоративни интерси! :clap: :clap: :clap:

Добре, че в Европа има хора, които не слугуват на корпорациите:

http://thepiratebay.org/torrent/5642424

Читанката вингаги ще я има, фантета!

И за последно, нещо във връзка с предишните ни спорове с Митята за комунисти и капиталисти - ако 80-те години народната милиция ползваше похватите на днешното ГЕРБ-ерско МРВ нямаше да чуем още 10 години Дийп Пърпъл и Клеш на касетки, записани от Радио Скопие.. :lol: :lol: :lol:
Без страх, без спирачка!

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 22 Юни 2010, 21:57

струва ми се, че някои ги натиска да си заработят заплатите изглежда точно като отбии номера, ако тия книжлета са ощетитили книгоиздателска дейност за милиони левове представям си кво правят торент сайтовете :shock: :shock:

Следваща

Назад към Извън Темата