масло Репсол и фирма Тех Ко ООД приключението

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

масло Репсол и фирма Тех Ко ООД приключението

Мнение от spower » 23 Юни 2010, 12:34

Колеги да споделя какво ми се случи: купих си масло Репсол за мотора от фирма Тех Ко ООД от магазина им на Борис след околовръстното, хубаво го купих, но преди това след консултации с управителя ме обеди, че маслото е супер, въпреки че в сайта на репсол препоръчваха друго масло, но като показатели били същите http://www.repsol.com/se/ProductosyServ ... ategoria=2 , ана мен ми дадоха репсол мото офроуд 2Т, че нямали от това на линка 8) както и да е взех маслото и почнах да карам с него.
Само да оточня преди 800км на мотора се прави основен ремонт и всичко беше отлично по него. До този момент карах с американско масло на Maxima Formula K2 естерна синтетика най- доброто, но 37лв литъра малко скъпичко ми дойде и затова реших да сменя.
След около 10 литра бензин смесен с това масло /мотора е 2тактов/ и изгорен, мотора загасна за съжаление това се случи до началото на Симеоново на панорамния път и от там си бутах 7,5км в най-голямата жега на 12 юни събота.
Отворих на другия ден двигателя цилиндъра надран буталото подпито, биелен лагер счупен... ето малко снимки
http://spower.snimka.bg/motorcycles/rep ... 6.19336541
Понеделника звъннах на фирмата и момичето, което продава ми предаваше иноформация казана от управителя, който дори не се осмели да говори с мен... "че си му е дошло времето да се счупи" като накрая приеха все пак да отида първо на мотосервиз и там да ми диагностират при4ината, минах през няколко места на известни сред мотосредите сервизи отговорите констатираха като причина нискокачествено масло като причина. От фирма Тех-ко пак не бяха сигурни затова след 1седмично бавене и обещания занесох двигателя в посочен от тях сервиз на ул Нишава, че се познавали пред монтьорите сам си разглобих двигателя с дрехите както идвам от работа, а ония си правеха някакъв др мотор, погледнаха и веднага определиха противно на очакванията ми-Причината е в счупен биелен лагер, а причината за счупването му е маслото... Бинго .... Но радостта ми се оказа кратка, на другия ден 22 юли служителката пак ми се обади и ми каза, че Шефа и говорил със сервиза и от там му казали, че причината си е в мотора дошло му е било времето :clap: Писах писмо в репсол испания разказах за случая сега се чудя за комисията за защита на потребителите дали да не пиша.... Поръчах нови части от ebay и сега чакам.... около 600лв ще ми излезе ремонта.....
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар

Re: масло Репсол и фирма Тех Ко ООД приключението

Мнение от mnh » 23 Юни 2010, 13:39

Здравей,колега,адски кофти късмет ако наистина е заради скапано масло :confused:
като погледнах снимките видях,че РЕПСОЛа е в същата бутилка както моето масло за скутера,но моята е 2Т SCOOTER/16лв литъра/.За около 800км каране с това масло,останах доволен вървеше си доста добре.
Таа ментета има навсякъде и неможеш да разбереш дали е читаво маслото докато не се случи това което се е случило на теб :( Жалко
Прави мотора и отново здрава газ :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 23 Юни 2010, 14:20

Колега, търси си интереса до край, непочтенно е да ти пробутват масло, което не е за твоя двигател.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 23 Юни 2010, 14:25

Ако трябва и на Бат' Бойко ще се обадиш ! Търси си правата ! Не само че трябва да ти платят ремонта,а и загубеното време ! :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 23 Юни 2010, 14:55

Обади се на комисията за защита на потребителите. Останах очарован колко добра работа вършат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 23 Юни 2010, 15:28

баси гейовете: нямаме твойто масло, ама тука има едно друго, дето става. после: сори пич, ама наа тоя мотор му е дошло времето.
брей, ти да видиш. ей от такива търгашки номера стават сакатлъците. и по аптеките е същото: неаме го тва лекарство, ама има едно друго, дето е същото. после: ми човека си беше болен, за това умре.
алчноста човешка край няма, аиде стига че се нервирах пак
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 23 Юни 2010, 15:29

Ами мисля и тях да информирам за случая попълних формата, която дават само ми остава да намеря фактурата, която са ми издали да намеря дано само да не съм я затрил някъде ...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 23 Юни 2010, 15:29

баси гейовете: нямаме твойто масло, ама тука има едно друго, дето става. после: сори пич, ама наа тоя мотор му е дошло времето.
брей, ти да видиш. ей от такива търгашки номера стават сакатлъците. и по аптеките е същото: неаме го тва лекарство, ама има едно друго, дето е същото. после: ми човека си беше болен, за това умре.
алчността човешка край няма, аиде стига че се нервирах пак
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 23 Юни 2010, 15:39

Колега пусни сигнал на Комисията за защита на потребителите.
http://www.kzp.bg
Опиши цялата случка, мненията на хората от сервизите и така нататък.
Напиши и как този човек ти е препоръчал това масло, понеже са нямали това, което ти трябва.
По принцип те налагат глоби и дано се разберете с търговеца, понеже следващата стъпка е гражданско дело, което си е голяма разправия.
Успех!
Touring & windsurf club

Аватар
Кара: Е34 530

Мнение от alitsiap » 23 Юни 2010, 16:20

Ако пазиш маслото дай-го в лаборатория за тест на качество. В съда това изследване ще ти трябва.И на мотора техническа експертиза направи щот само на-думи няма да стане нищо. Ако си нахъсан да си търсиш правата.
Аз лично можеби не бих се занимавал нямам нерви, дошло ми е до гуша от такива ментаци. И все ще се опитат да изкарат теб виновен или частите-ти. За да избегнат отговорноста.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Юни 2010, 17:19

spower написа:Колеги да споделя какво ми се случи: купих си масло Репсол

в първото изречение се съдържа и причината на проблема ти.

да ти е обичка на ухото. следващия път си купуваш масло от сериозен производител (ако и да не е най-най на производителя) и не го мислиш.

а тая кампания дето си я поддел- да доказваш че проблема на двигателя ти е от маслото... забрави. от камък вода се опитваш да изкараш.

в най-добрия случай ще те изкарат че не си смесил маслото и горивото в правилното съотношение. оправдание ще си намерят. а ти само ще си вътре с няколко милиона нервни клетки.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 23 Юни 2010, 18:15

че репсол несериозен производител ли е :roll:
тия глупаци,за 600лв вместо да потулят нещата се правят на големи,ама това хич не им е реклама.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Юни 2010, 18:29

павката написа:че репсол несериозен производител ли е :roll:
тия глупаци,за 600лв вместо да потулят нещата се правят на големи,ама това хич не им е реклама.

ми... за мене са боклуци...

фирмите са (не в някакъв порядък)

мотул
валволин
мобил
пензойл
амсойл
кастрол

плюс още няколко състезателни "екзотики" като ройъл пърпъл, редлайн и тн...

и ... свършиха общо взето?
алекс
трабант 601с
разни други возила

варненския разкош
Аватар

Мнение от STR » 23 Юни 2010, 18:37

а за лики моли,кво ще кажете?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 23 Юни 2010, 20:38

колега тва нещо няма доказване,не си хаби нервите ;)
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата