Двигателя глъхне при рязко подаване на газ M52B20 - FIXED
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Двигателя глъхне при рязко подаване на газ M52B20 - FIXED
~Мишо~ написа:А къдети е първия пост
![]()
питай тоз дет е разделил темата

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
уж чакаше одобрение ама е станал някакъв сакатлък
Както и да е, стойностите на изводите на датчика са съответно:
при 22-28 градуса - 4650-5480 ома
при 77-83 градуса - 580-680 ома
Упътване да сваляне:
- колата НЕ трябва да е на контакт
- напивате буксата на датчика, има осигурителна фиба, натискате я' и тогава дърпате надолу
- напипвате датчика, зъбчето, което го държи е от към главата на двигателя, натискате го и вадите надолу без усилия. Аз лично си свалих дебитомера, че ми беше по лесно без него.
- мерите съпротивлението между двата му извода
No 14 на сехмата

Упътване да сваляне:
- напивате буксата на датчика, има осигурителна фиба, натискате я' и тогава дърпате надолу
- напипвате датчика, зъбчето, което го държи е от към главата на двигателя, натискате го и вадите надолу без усилия. Аз лично си свалих дебитомера, че ми беше по лесно без него.
No 14 на сехмата

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
Колеги,разгеле.Открих най после кви са тея датчици.Става въпрос за тези:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/T ... ead_vanos/
15 и 13 ако някой се интересува.Открих и другия датчик,които колегата е сменил за температурата на входящия въздух.Лошото е че при премерването ми даде стоиност от 1260 ома а температурата в стаята беше мах 25 градуса така че е сдал фира.измерих и другите два:на този за водата ми даде 860 ома при непалена кола а температурата навън около 20 градуса(така че и този здал фира май)а другия 13 от снимката ми даде 460 ома към маса.Но не разбрах какво управлява и какви стоиности трява да има.Така че май проблема ми почва полека да се решава,сега остава да зема датчиците и да ги сменя,но да видя кога ще мога.като ги сменя ще пиша резултата.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/T ... ead_vanos/
15 и 13 ако някой се интересува.Открих и другия датчик,които колегата е сменил за температурата на входящия въздух.Лошото е че при премерването ми даде стоиност от 1260 ома а температурата в стаята беше мах 25 градуса така че е сдал фира.измерих и другите два:на този за водата ми даде 860 ома при непалена кола а температурата навън около 20 градуса(така че и този здал фира май)а другия 13 от снимката ми даде 460 ома към маса.Но не разбрах какво управлява и какви стоиности трява да има.Така че май проблема ми почва полека да се решава,сега остава да зема датчиците и да ги сменя,но да видя кога ще мога.като ги сменя ще пиша резултата.
Живей на ръба,иначе заемаш много място.Карай за удоволствие,а не защото трябва.
- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
- sando_83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: К'вот му падне
- Мечтае да кара: Е36 M3
Колеги извинявам се че ползвам темата на колегата но ще съм много благодарен ако кажете къде се намират тия датчици при М42 и какви стоиности трябва да имат че съм със същия проблем а не можах да разбера много от написаното до тук благодаря ви предварително
Мнението е като гъза всеки го има но никой не го показва
- metodi80
- старши ентусиаст
-
sando_83 написа:Колеги извинявам се че ползвам темата на колегата но ще съм много благодарен ако кажете къде се намират тия датчици при М42 и какви стоиности трябва да имат че съм със същия проблем а не можах да разбера много от написаното до тук благодаря ви предварително
Сваляш си аутодата и там хората са написали за всеки двигател , всички стойности на датчиците ..... , а също и как да си ги премериш , и къде точно се намират съответните датчици ....
Това е съвет не само към теб колега , а и към всички , които за в бъдеще ще питат кой датчик къде се намира и как да го премерят .....
Мойте да датчици ги мерих и тествах с резистори.Указа се че проблема нее от тях.Ако някои иска да обясня как ги тествах да пише.Остана само този датчик с едното краче,ама още незнам за какво служи.Открих и друго,като дам двоино по голяма стоиност на датчика за антифриза демек да лъже че антифриза е -20 градуса колата е супер.Но явно проблема е другаде.Търсенето продължава.
Проблема решен оказаха се дюзи.Благодарен съм на колегата Були че ме упъти и на момчетата от сервиза Сами и Пламен
Имах същият проблем със заглъхването на двигателя.На бензин го нямаше,но аз сложих ГИ.Тогава се появи.Какво ли не правих.Накрая се оказа,4е едната бубина има лека пукнатина.Смених я и сега нямам никакви проблеми.Бубината е давала оттечка от време на време и има значение дали колата е студена или топла.Газта е по-претенциозно гориво от бензина и затова там правеше проблема в началото.Сега нямазабявяне при подаване на газ,не глъхне,но бубина беше последното което проверих.
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
maxpower написа:уж чакаше одобрение ама е станал някакъв сакатлък![]()
Упътване да сваляне:
No 14 на сехмата
Колега, за смяната на въпросния датчик свалят ли се колекторите, или има достъп до него? За М52Б20 става дума?
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
И още нещо - датчика гледам е с резба от долу, а ти казваш, че излиза свободно?
- Salis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 95`` m52b20
- Мечтае да кара: м52б20 stroke engine, coming soon....
Не е с резба и не трябва да сваляш колектора, по нагоре в темата е обяснено как се сваля
Лесно е требва с напипване малко да действаш 

- Biankonero
- младши ентусиаст
-
Моя двигател е М52Б20TU/Е46/ и датчика ми е с резба - явно са променили захващането. Затова питам, защото не виждах без да сваля колектора как мога да бръкна с инструмент отдолу, даже да махна кутията на филтъра и дебитомера.
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2