Гръцки полицаи-тенекеджии...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Гръцки полицаи-тенекеджии...

Мнение от driver69 » 23 Юни 2010, 14:32

grnka написа:
"Дали тоз' полицай нема да се дръпне на безопасно разстояние, ако му спре един Мерцедес и вътре говедце към 150 кила с ланец и джапанки???" ще ти кажа понеже си от село и едва ли си излязъл по-навън, тоз дебелия няма право да слиза от автомобила без изрично да му се нареди. при условие че почне да се прави на интересен, едно дуло ще му се налепи на главата и ще целува прахоляка. оттам нататък ще бъде закаран за 24 часа на полицейското управление и в същото време колата му ще стане на части за проверка на наркотици и т.н. тук не е България в това отношение (и слава богу)

Такам, ат село съм бил... не позна, но добре.
Съгласен съм за проверките, но не съм съгласен с техния закон!!! Свалят номерата(за конкретния случай говоря) за колани... Т'ва според теб правилно ли е? Отговори ми на този въпрос, ако не съм прекалено прост, за да комуникираш с мен(нали съм бил от село)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Юни 2010, 14:43

В тоя ред на мисли, дето като си българин и не можеш да четеш на гръцки... къде го има гръцкият ЗДП, ама на език различен от техния, в състояние удобно за четене - интернет? КПП?

Казвам това, щото особено за тоя случай с глобата за колани отзад... ми ако предположим, че в твойта страна го няма това изрично, ти с невъзможността си да прочетеш на собствения си език (да речем, че английският ти НЕ Е ЧАК толкова добър), няма как да знаеш дословно гръцкият ЗДП... да перифразирам - как могат да изискват от теб да им спазваш законите при положение, че нямаш (лесен) достъп до информацията?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 23 Юни 2010, 14:43

vlad0 написа:добре де, а не можеш ли да си платиш глобата и да се избегне това сваляне на номерата ?

В смисъл имам пари в мен, съгласен съм с нарушението и акта, съгласен съм да го платя. Пак ли ще се стигне до това сваляне на номера ?

Ми тва си е част от наказанието,колега.А веднага няма как да я платиш,щото се плаща в пощата,а не на място.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 23 Юни 2010, 14:47

Ей това най-ми харесва.... щом си направил нарушение ти къртят номерата... евала! Така се правят закони! :yes: :yes: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 23 Юни 2010, 14:51

Остави номерата...те са на държавата.Собствеността ми с какво право я рушат?
Последна промяна DanielzZz на 23 Юни 2010, 14:51, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 23 Юни 2010, 14:51

Mollov написа:Ей това най-ми харесва.... щом си направил нарушение ти къртят номерата... евала! Така се правят закони! :yes: :yes: :yes:

Да ти кажа само,че техните номера тука си ги прибират за добър ден... Ама пак повтарям,целта е да се включи някой компетентен и да каже дали наистина имат право да взимат нашите! И то така "небрежно"...Щото като ти вземат номерата за 20 дена,и на следващия ден да платиш пак след 20 дена си ги взимаш,изобщо да не платиш,пак тогава си ги взимаш. Е ако само минавам от там ме задържат у грЪция 20 дена.. некво такова излиза.
Последна промяна Yanko Petrov на 23 Юни 2010, 14:55, променена общо 1 път

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 23 Юни 2010, 14:54

На гръцките автомобили да свалят номерата - ок... те са си там... имал си време и да четеш закона, и да го познаваш и т.н.... а не да си някой турист, дето е имал идеята да отиде на почивка, ама са му "оправили настроението" за едните колани (например)... да не говорим, че срещнах следният цитат в нета: "massive fines now for not wearing helmets, police seem to be targeting the tourists. Seatbelts: Compulsory in the front seats and advised in the rear.".... и няма какво повече да добавя...

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 23 Юни 2010, 14:58

massive fines now for not wearing helmets, police seem to be targeting the tourists. Seatbelts: Compulsory in the front seats and advised in the rear.

Ами така се оправя кризата в туризъма :kuku:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 23 Юни 2010, 15:01

XaMaB написа:
massive fines now for not wearing helmets, police seem to be targeting the tourists. Seatbelts: Compulsory in the front seats and advised in the rear.

Ами така се оправя кризата в туризъма :kuku:

Друга нация,която да смята 4х6 на калкулатор (да,буквално) виждал ли си ?
Казвате,че Американците са тъпи...ми не са.Дори в областта си на познание са много,ама много добри.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 23 Юни 2010, 15:04

DanielzZz написа:[/
Друга нация,която да смята 4х6 на калкулатор (да,буквално) виждал ли си ?

:mhihi: Прав си тука

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Юни 2010, 15:10

най-политически коректния коментар, за който се сещам е, че явно няма кинти и ченгетата са инструктирани да глобяват дори за дребни неща да попълват бюджета... пък и заяждането с ченгета май не е здравословно никъде по света. в щатите за един знак стоп ми викаха поне 10 минути при условие, че дори не бях виновен, ми ченгето беше заспало нещо и въобше не видя кво стана. ама седиш изслушваш лекцията и замазваш историята някакси... иначе явно се стига до ексцесии.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 23 Юни 2010, 15:24

Хммм... ми нормално е всъщност.
Отново изключваме самото къртене на номера, понеже беше брутална цигания и олигофрения и на мен също ми е непонятно как е възможно да рушат чужда собственост по такъв начин.
Но иначе споренето с полицаи принципно си е глупаво... те не са адвокати или икономисти, а ченгета.
Имам един приятел, който не е Българин и редовно отнася по някой акт.
Като покаже, че разбира какво му говорят, винаги го яде големия.
Като се прави, че не разбира български, няма проблеми, пускат го.
--
И казвайки "разбира", нямам предвид да говори български. Просто разбира по 10-15% от думите в изречение, и ако му говориш бавно на български, разбира за какво става въпрос.
Иначе знае да казва 10ина думи на български. Цици, голямо уиски моля, ти си красива и стандартните глупости :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 23 Юни 2010, 15:30

steeN написа:най-политически коректния коментар, за който се сещам е, че явно няма кинти и ченгетата са инструктирани да глобяват дори за дребни неща да попълват бюджета... пък и заяждането с ченгета май не е здравословно никъде по света. в щатите за един знак стоп ми викаха поне 10 минути при условие, че дори не бях виновен, ми ченгето беше заспало нещо и въобше не видя кво стана. ама седиш изслушваш лекцията и замазваш историята някакси... иначе явно се стига до ексцесии.

Да, обаче в САЩ ще те глобят, няма да ти откъртят номерата! И няма да ти ги вземат за 20 дни, за да им печелят хотелите от престой! Гърците са толкова злобна нация, че просто няма накъде. От нашите съседни държави те най-много се държат като лошите съседи... На к'во отгоре, нямам си на представа. Щом им харесва, от мен получават същото отношение. Нека съм от село Хасково, имам сиво вещество в главата. Те имат, к'во имат - дългове. Немците не им се съгласиха с предложението да вземат заем, който нямат с какво да върнат и сега се опитват да взимат кинти от всяка дреболия. Мнението ми за гърците се потвърждава и от клипа, ебати закона, ще ми сваля номерата и ще ми дере багажника... Хуу, иска да ми вземе номерата, ама това ли е начина??? Ама нали според защитникът им, аз съм от село, сигурно не разбирам...
ПС: Последните хора, grnka, дето ще са ми идоли са: мутрите, слави трифонов, доган и 90% от предишните управляващи!

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 23 Юни 2010, 15:39

аз да съм казал някъде че подкрепям? но такъв е закона и така се прави дееба какво повече да ви кажа, станахме като сериал.

в моя случай през 2004 правех се че не разбирам гръцки (майчин ми е) и се измъкнах. даже ми дадоха номерата обратно и ме изгониха :lol:
та по въпроса за номерата това е най-шибан закон няма как и няма какво да се прави.. просто гледайте да не нарушавате правилата и всички ще бъдат доволни и няма да има такива ексцесии. това е
пп. хубаво че е облачно времето тук в атина и се диша днес

пп. никакъв защитник не съм на полиция..погрешно си разбрал ама карай. лек ден

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 23 Юни 2010, 15:51

това са най-големите смешници в Европа, вие да не сте очаквали от законите им нещо различно :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата