Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели

Мнение от Simkata » 22 Юни 2010, 19:30

добре де може ли да ми кажете какво се разваля най-често при 318 и 320 бензин? (като гледам има доста притежатели на такива бмв-та тук) :P кои части дават проблем масово при тези бмв-та и за какво да се гледа при покупката... това ми е единствения въпрос

Потребител
Аватар

е46 320д 2003-2004

Мнение от ss85 » 23 Юни 2010, 9:12

Здравейте , обмислям да купя от Германия е46 320d 2003-2004 . Та имам няколко въпроса, на който ще бъда благодарен да получа отговор от Вас.
А именно здрав автомобил ли е,какво е важно да се гледа при покупка и като цяло заслужава ли си ? Също така научих че дизеловата помпа която се сменяла на 70000 км струва 1700 лева което си е притеснително :) . Благодаря предварително .

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 23 Юни 2010, 12:40

Simkata написа:добре де може ли да ми кажете какво се разваля най-често при 318 и 320 бензин? (като гледам има доста притежатели на такива бмв-та тук) :P кои части дават проблем масово при тези бмв-та и за какво да се гледа при покупката... това ми е единствения въпрос

Ми зависи - при е30 едни неща се развалят повече от други еХХ, при е 36 съвсем други, пък при е46 още по-други. Гледам скоро си регистриран, отдели си поне седмица така и попрочети за отделните модели - слаби места, често срещани проблеми и т.н. Бая матрял има и доста неща ше ти се изяснят. За тва какво да гледаш при покупка пак зависи от модела, пък ако ще е дизел има и допълнителни неща, на които трябва да се обръща внимание. И пак - малко време за четене, а търсачката е много полезна :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive

e46 малко хелп

Мнение от hobotqnin » 23 Юни 2010, 19:24

колеги здравейте!карам е39тдс,но съм се надъхал за е46 д.помогнете малко какво да гледам при този модел,когато избирам!мерси предварително

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 23 Юни 2010, 19:53

Добре, де...пусна тема - отговорих ти.
Сега същото запитване и тук...мислиш ли, че по-различен отговор ще получиш ?? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 23 Юни 2010, 20:35

Dimitroff написа:Добре, де...пусна тема - отговорих ти.
Сега същото запитване и тук...мислиш ли, че по-различен отговор ще получиш ?? :dunno:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 23 Юни 2010, 20:37

Не е смешно...
Отговорих му да започне с четенето на важните теми в Е46 подфорум, а след това да прочете и темите с проблемите, който не са кой знае колко много...

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Юни 2010, 19:28

моя е грешката че не предупреждавам, когато сливам темите
т.е. темата която е пусната отделна от него е слята с тази, заедно със всички отговори в нея

Потребител
Аватар

Мнение от Simkata » 25 Юни 2010, 16:54

какво 6те кажете за тази>>> http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2

аз мисля да из4акам около 6 месеца преди да си купя колата, но искам да съм подготвен о6те от сега

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 25 Юни 2010, 21:14

Simkata написа:какво 6те кажете за тази>>> http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2

аз мисля да из4акам около 6 месеца преди да си купя колата, но искам да съм подготвен о6те от сега

Стара, постна и скъпа за това, което е.
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от Simkata » 27 Юни 2010, 9:12

1 въпрос относно климатиците... знам мн добре анг език, но Automatic air conditioning какво озна4ава? климатроник? и A/C (man.) климатик ли зна4и или обикновено парно

Аватар

Мнение от xpl0d » 27 Юни 2010, 14:00

Simkata написа:1 въпрос относно климатиците... знам мн добре анг език, но Automatic air conditioning какво озна4ава? климатроник? и A/C (man.) климатик ли зна4и или обикновено парно

Automatic=климаТРОНИК
A/C manual - нормална клима
Изображение

Потребител
Аватар

компакт - купе (Е46)

Мнение от nbs » 28 Юни 2010, 11:34

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НЯКОЙ НЕЩИЦА ЗА КОМПАКТ Е46, НЕ НАМЕРИХ ТОЧНИ ОТГОВОРИ ЗА ТАЗИ КОЛА ЗА ТОВА ВИ МОЛЯ ЗА ПОМОЩ :winky:
1.По-икономичен ли е от БМВ Е46 Купе и т.н.(разход на горивото :kuku:)?
2.По-евтини ли са частите от Е46 купе....?
3.Може ли на компакта (Е46) да се сложат такива фарове, защото тези обичайните ме дразнят :bang:. ?

Като гледам Е46 купетата и др. имат много проблеми(често срещани :conf:) и компакта ли е такава с повечко проблеми и много скъпи ремонти :oops: ?

Все пак съм на начинаещ на 18-19г. и мисля, че ще е много по-безопасно да карам такава по-малка, по-лека и т.н. кола... и разбира се много по-икономична(такава търся и ми трябва).

Като я сравня с Е46 купе, компакта е с леко по-грозен дизайн, но за сметка на това отвътре е уникална(кожени салони, добро табло и такива...). Може да се намери и Е46 купе с кожени салони и други нещица, но цената й се вдига, а при компакта цената си е колкото на купето...

Дори съм решил да й сложа газова уредба, но какви проблеми може да ми изкара компакта с такава уредба, не знам...??? :?: (Разбира се това съм го намислил, ако нямам сили за бензин или дизел).
Мисля, че за около 9 хиляди мога да си намеря, даже съм намерил няколко. Година 2002, интериора перфектен, с не малко екстри. Просто, мисля че за толкова пари мога да си намеря хубава кола(компакта е такава :lol:) с повече екстри, а за толкова пари няма, как да си намеря купе с кожен салон и повече екстри...

Не съм виждал и чувал да се оплакват от компактите, но все пак искам да ви попитам... :)

Чакам отговори.
Благодаря! :) :) :)
ЕТО И ЕДНА СНИМКА, ТАКИВА ФАРОВЕ ИСКАМ ДА ГИ НАПРАВЯ :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Аватар

Re: компакт - купе (Е46)

Мнение от xpl0d » 28 Юни 2010, 12:42

nbs написа:ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НЯКОЙ НЕЩИЦА ЗА КОМПАКТ Е46, НЕ НАМЕРИХ ТОЧНИ ОТГОВОРИ ЗА ТАЗИ КОЛА ЗА ТОВА ВИ МОЛЯ ЗА ПОМОЩ :winky:
1.По-икономичен ли е от БМВ Е46 Купе и т.н.(разход на горивото :kuku:)?
2.По-евтини ли са частите от Е46 купе....?
3.Може ли на компакта (Е46) да се сложат такива фарове, защото тези обичайните ме дразнят :bang:. ?

Като гледам Е46 купетата и др. имат много проблеми(често срещани :conf:) и компакта ли е такава с повечко проблеми и много скъпи ремонти :oops: ?

Все пак съм на начинаещ на 18-19г. и мисля, че ще е много по-безопасно да карам такава по-малка, по-лека и т.н. кола... и разбира се много по-икономична(такава търся и ми трябва).

Като я сравня с Е46 купе, компакта е с леко по-грозен дизайн, но за сметка на това отвътре е уникална(кожени салони, добро табло и такива...). Може да се намери и Е46 купе с кожени салони и други нещица, но цената й се вдига, а при компакта цената си е колкото на купето...

Дори съм решил да й сложа газова уредба, но какви проблеми може да ми изкара компакта с такава уредба, не знам...??? :?: (Разбира се това съм го намислил, ако нямам сили за бензин или дизел).
Мисля, че за около 9 хиляди мога да си намеря, даже съм намерил няколко. Година 2002, интериора перфектен, с не малко екстри. Просто, мисля че за толкова пари мога да си намеря хубава кола(компакта е такава :lol:) с повече екстри, а за толкова пари няма, как да си намеря купе с кожен салон и повече екстри...

Не съм виждал и чувал да се оплакват от компактите, но все пак искам да ви попитам... :)

Чакам отговори.
Благодаря! :) :) :)
ЕТО И ЕДНА СНИМКА, ТАКИВА ФАРОВЕ ИСКАМ ДА ГИ НАПРАВЯ :bchug:

1 - не
2 - не
3 - с пари всичко може, лично тази предница от 7ца ли е от 5ца ли не мога да определя, ми е по-грозна

За 9к точно ще вземеш компота и още няколко бонки ще хвърлиш да я направиш, като хората. Е46+газ=очаквано отвратителна комбинация. С две думи като ти гледам поста нямаш необходимите кинти за е46. Така че не се изсилвай точно за Е46 компот, няма да можеш да му смогнеш просто. За 9к по-добре си вземи някоя запазена е36-ца, стегни я и да ти останат парички за нещо друго.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nbs » 28 Юни 2010, 15:06

Попрочетох малко за газовата уредва във форума и определено реших да се откажа от такова чудо :mhihi:, но все пак компакта давало по малко разход, поне така ми каза 1 пич, който кара компакт :) Както и да е

ПредишнаСледваща

Назад към E46