Гръцки полицаи-тенекеджии...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Re: Гръцки полицаи-тенекеджии...

Мнение от Archangel » 24 Юни 2010, 1:05

Моllov, пропуснах да те цитирам. Но за въпроса ти, относно дали закона го има на достъпен език - едва ли, византииците само покрай олимпиадата се научиха да изписват табелите си на английски, иначе всичко е на гръцки. Не можеш да очакваш да има ЗДвП на английски примерно.
Но, има една много известна фраза, която е юридически валидна във всяка държава:
"Незнанието на закона не те оправдава".
Ама той бил на китайски, пък ти си бил японец - няма никакво значение, от момента в който пресечеш границата на чужда държава ти си длъжен да спазваш законите на тази държава.
Ако не ти изнася или се притесняваш да не нарушиш някой член - не ходиш в съответната държава.

Не че са ми приятни гърците като народ, обиколил съм цяла Гърция и съм видял над 90% от забележителностите и въпреки това - винаги като отида се съобразявам с тяхното ЗДвП.
Спирали са ме през нощта патрул с джип. Държаха се изключително културно, представиха се, помолиха ме да отворя багажника - обараха едно явно съмнително пликче пълно с чипсове и ми пожелаха приятен път. Това обаче не им пречеше да носят автомати през рамо, в случай че някой по-отворен гъзар от нашите южни градове реши да се прави на интересен.

По същият начин такъв патрул с джип спряха, о чудо, недосегаемата според един от драскачите в тая тема, S-класа с някакви уонаби-мутри вътре(да се чете гастербайтерчета), които изпреварваха две колони коли на непрекъсната двойна линия.
Спряха ги с насочен автомат към тях в момента, в който ме задминаваха.
Израженията им са били забавни според моята спътница тогава, а изражението на полицая далеч не беше дружелюбно.
Общо взето докато има джигити като българина в това филмче - ще има и гръцки ченгета, които да се заяждат.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 24 Юни 2010, 1:40

Не е нужно да ходиш до Гърция за да спазваш законите. Въпрса тук не е кой спазва законите, кой кара пиян, без книжка, минава на червено, бърка в носа, говори по телефона и прочие! Въпроса е че в техния закон това е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО, а не задължително.
Това е как да ти кажа, все едно да те спрат в 12 часа на обед с изключени фарове/в България/ и да ти вземат табелите! Вземането на табелите е спиране на колата от движение!
Съгласен съм с високите глоби, камери, автомати, джипове, глупости... но това с табелите е абсурд. Това че било ЗАКОН в Гърция, не значи че е нормално, както не е нормално да ядеш бой с пръчки и глоба над 1000$, щото си пил една бира в Малайзия.
Сега всички да викаме ура за законите в Малайзия ли ? Айде моля ви се...
Щом това е основна част от действията/сваляне на табели/, да им вземат по един винтоверт бе, ще ги свалят за секунди - чисто и професионално. Как може за най-често срещаните нарушения да свалят табели,а да нямат нужното оборудване ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 24 Юни 2010, 1:51

jorkata3 написа:Интересното е дали постъпват така и с германски граждани на пример?!
Аз поне не мисля,защото медиите в Германия ще ги разкъсат а и обществото им е много по сплотено което ще накара и политиците да се намесят..........

Наскоро тук един доста спретнат холандски туарег се раздели с регистрацийте си,за неправилно паркиаране,така че...
Аз проблеми с ченгетата не съм имал,но съм доста разумен водач на МПС.Но наблюдавам разни "селски тарикатчета" се забъркват в големи каши по пътищата.Бил съм обект на многобройни проверки от страна на пътна полиция,но не съм бил нагрубяван(за разлика от нашенските КАТ).Начина по който униформените на клипа свалиха регистрацийте е без коментар,но такова действие ме съмнява да е било без провокация...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 24 Юни 2010, 1:59

Определено това сваляне на номера е БРУТАЛНО,но вината си е повече май в нашите закони,аз лично никъде в друга държава не съм виждал рег.табела да е занитена в КАТ.(Ако греша моля да ме поправите)Свалянето на рег.табели както споменаха и колеги по-горе за тежки нарушения или неизправен автомобил е нещо нормално в цяла Европа,но не по този просташки начин разбира се.
Относно мускулестите момчета в мерцедеси-това май го има само в БГ.Аз живея вече над 10 год. в Испания и познавам доста бивши спортистчета,дето си имаха ядове с властите,защото тук полицайте са много любезни дори и да си нарушител,но в момента в който си прекрачиш правата,недай си Боже да заплашиш или да предложиш подкуп...............става страшно.
Що се отнася за това дали момчето може да си търси правата,определено ДА,особенно със това видео,но става въпрос за много нерви и пари понеже трябва да го разглежда Европейски съд,след множество жалби по гръцки съдилища,които естественно няма да имат успех.
Аз лично съм чувал доста подобни случки за лошо отношение към нас и мисля че най доброто наказание за "братята" ГрЪци е да не си харчим парите в тяхната умряла от глад държава(лично мнение разбира се)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 24 Юни 2010, 2:33

аа, ама как няма да си променим ние законите, та да улесним велика византия.
Ние моем ли пък, като дойде византиеца му праснем палката и да го питаме къде му е нита ? :mhihi: Щото според нашите закони имат право и колата от движение да спрат заради нита... а пък като е спряна от движение ще се прибра с автобуса, а колата.. като си плати глобата и си сложи нит в КАТ. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 24 Юни 2010, 8:34

Като стана въпрос за нита,ся се сетих как бях отишъл веднъж след работа до майка ми (παγκρατι) вечерта към 8 часа,паркинг в нейния квартал е трудно да се намери та бях оставил колата пред един гараж отсреща с номера(тел) на стъклото ако пречи звънкат и я махам веднага. Колата тогава беше без предна броня та и номера на колата и той беше на предното стъкло,а задния занитен. Седая си аз при майка ми и тя излиза за малко,обаче веднага се връща и ми казва че полицаи ми оглеждат колата. Излизам аз да видя кво става и го гледам наште си уражняват правописа върху едно розово листче(любимите ми :mhihi: ). Викам кво става момчета. Така и така затворил си на човека гаража и т.н. Глупака ги беше викнал и ги беше чакал кой знае колко време да дойдат вместо да ми се обади да я преместя,но както и да е... Глобата ти е 40 евро и номерата. Ама задния занитен а предния вътре в колата и няма как да ги вземат(от къде толко акъл да ми кажат да отворя и да вземат предния....) И ми вика ченгето,тва дето си сложил на задния номер да го махнеш! Викам нищо не съм слагал. Води ме той отзад и ми показва нита. Викам тва си го слага пътна полиция на всички бг коли и не че не искам,ами нямам право да го махам. Абе ти гледай да го махнеш че следващия път като те видя ако не си го махнал ще ти изтръгна номера! Викам добре давай,и викнах майка ми да види евентуално кво ще направи полицая та поне да имам свидетел после. Оня като ме видя колко съм сигурен се позамисли малко и пак каза,абе ти гледай другия път да си го махнал,че съм те запомнил... и си тръгнаха. Та мисълта ми е,не трабва ли да им направят една оперативка да им се пообясни тва-онова,че са меко казани невежи момчетата. Откъде накъде ще правя кеф на гръцкия милиционер да си свалям печата от номера и да си имам проблеми щот на него не му хааресва и е неинформиран?! Ми аз поне не им мълча(но не се и заяждам!!!),ама нали ще спрат некой наш,дето само калимера знае на гръцки та няма да има и кво да им каже. Направо си го е отнесъл...

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 24 Юни 2010, 10:30

Yanko Petrov написа:...

Е за това говоря! Трябва да си сигурен в себе си и в знанията си относно закона, за който говориш, и няма да имаш проблеми.Гръцките келеши просто се заяждат повече от нашите, нищо повече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 24 Юни 2010, 10:34

Пичове, тези които ме познават, знаят че съм бил известно време във френско. Вие се възмущавате за този кирлив номер... а аз съм бил свидетел как френски митничари разглобяват почти изцяло едно испанско Сеатче Толедо. Действието се развиваше във Франция на около 100км от границата, на една отбивка за почивка на магистралата. Всичкото това се случи, защото митничарите отидоха при испанските момчета (2 на брой) и те не застанаха мирно, а с ппенебрежителен тон им казаха на френско английски: "Ние сме чисти". Митничарите разкостиха колата, нищо не намериха и си тръгнаха... аз също си тръгнах, защото вече не беше интерсно, а и испанчетата скоро нямаше да успеят да си сглобят колата. Ей така си останаха с едно купе, много части, и целия багаж по паркинга.

Всичкото това е, защото, както бе казано по-горе в темата това се хора (полиция, жандармерия, митница), които представляват ЗАКОНА и хората им имат уважение, а не прости милиционери, които 20 години бяха мачкани от всички, от Държавата, от населението, от ВСИЧКИ!

И като за финал една смешна случка... точно се бях прибрал в БГ (а не бях стъпвал 3 години) и ме спират едни ушеви. Аз седя в колата, с поставен колан, колата работи, отварям джама, казвам "Добър вечер", признавам си че съм минал на червено, давам си документите и чакам в колата (както е по закон!) и чакам и чакам... по едно време се чува откъм патрулката: "Абе ей пич, ти от къде идваш бе? Колко време ще висиш в тая кола, ела тука да видим ко ше праИм са!" - Welcome to BG!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 24 Юни 2010, 11:12

ама едно е да ти разглобят нещо,друго е да го унищожат по такъв дебилски начин!гърците се имат за голямата работа претенций и тн.а млатят с козия крак(флексове :shock: ),сигурно и в сомалия биха го махнали по по-цивилизован начин ебаси,друго те нямат ли си фишове актове ами за добро утро бам номера,ебаси аз ако бях в гърция не на рапидки ами на магнит сигурно щях да си държа номера,отделно че се вижда че това е чужда кола и не би трябвало такива краини мерки все пак,а че опертатора на клипа е за е..не е така като им знае законите бай ганио и с фалшива книжка тръгнал...е тва е наглост вече тоя трябваше него да малти а не колата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 24 Юни 2010, 11:13

SpLiT написа: Вие се възмущавате за този кирлив номер...

Ми възмущават се,как?! Затва пуснах клипа да видят хората кво става,бах ги в тенекеджиите....

"Абе ей пич, ти от къде идваш бе? Колко време ще висиш в тая кола, ела тука да видим ко ше праИм са!" - Welcome to BG!!!

А баш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 24 Юни 2010, 13:12

kiko, ти да не мислиш, че френските митничари са разглобявали Сеата с пълен комплект инструменти Факом... имаше чупене на пластмаси, сваляне на тапицерии от седалките и т.н ;)

Еййй, българчето свикна милиционера да му козирува и иска чуждите представители на органите на реда да правят същото... греда... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 24 Юни 2010, 13:28

След 1 седмица заминавам за Гърция на почивка. 5 дни на Халкидики. Трябва ли да ме е страх, че ще ме тормозят, ако ме спрат ?

Не мога да ви разбера.

В мен изникват някакви въпроси от сорта: позволено ли е да имам фолио на задните прозорци ?! Като не им знам законите на гърците какво да направя - да си седя вкъщи ли ?

Не съм от заядливите и надали ще им кажа и копче, ако ме спрат. Ще окажа пълно съдействие. Само, че докато четях темата започнах да се притеснявам. Съгласете се с мен, но не малко колеги ще тръгнат към Гърция на почивка през лятото.

За скоростта и камерите вече всички знаем - превишиш ли - ако те хваната глобата ще е солена.
За фаровете - знаем, че трябва да са изключени докато сме в Гърция и че по това познават чуждите коли.
За бутането на пари - аз в България пари на полицаи не давам, пък в Гърция да давам - абсурд.

Дайте някой жокер като толкова ги разбирате тия техните полицаи.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 24 Юни 2010, 13:39

Runnaway написа:След 1 седмица заминавам за Гърция на почивка. 5 дни на Халкидики. Трябва ли да ме е страх, че ще ме тормозят, ако ме спрат ?

Не мога да ви разбера.

В мен изникват някакви въпроси от сорта: позволено ли е да имам фолио на задните прозорци ?! Като не им знам законите на гърците какво да направя - да си седя вкъщи ли ?

Не съм от заядливите и надали ще им кажа и копче, ако ме спрат. Ще окажа пълно съдействие. Само, че докато четях темата започнах да се притеснявам. Съгласете се с мен, но не малко колеги ще тръгнат към Гърция на почивка през лятото.

За скоростта и камерите вече всички знаем - превишиш ли - ако те хваната глобата ще е солена.
За фаровете - знаем, че трябва да са изключени докато сме в Гърция и че по това познават чуждите коли.
За бутането на пари - аз в България пари на полицаи не давам, пък в Гърция да давам - абсурд.

Карай си като хората и никой нищо няма да ти каже,тва на клипа не се случва всеки ден все пак... Ся ако си го искат е отделен въпрос,ама требва или да не си им симпатичен,или да се заяждаш нещо.

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 24 Юни 2010, 13:41

Последно.. зелена карта искат ли винаги, задължителна ли е и има ли някаква глупост, която да изискват, когато те спрат за проверка ?
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 24 Юни 2010, 13:45

Runnaway написа:

за радардетекторите знам, че са забранени и дори да го возиш в багажника без да работи, пак ще ти резнат главата :idea:
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата