Хирому Наруси... тежка загуба за автомобилния свят.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E71 4.0xd
Мечтае да кара: M3 E92

Хирому Наруси... тежка загуба за автомобилния свят.

Мнение от Spoika » 24 Юни 2010, 12:03

http://auto.mail.ru/article.html?id=317 ... _fs=289007

Линка е от руски сайт, но с две думи... почина японската легенда Хирому Наруси, главния тест-пилот на Тойота при катастрофа с БМВ на Нюрбургринг. Не пише кой е бил виновен, но той почина на място. Много жалко..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Хирому Наруси... тежка загуба за автомобилния свят.

Мнение от kiko » 24 Юни 2010, 12:27

пише че се шибнал с висока скорост в бмв-то ,хората от бмв-то са оцеляли

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 24 Юни 2010, 12:29

На път 410 (където често се провеждат пътни тестове на концерните) до пистата се е случило...По някаква причина спортния Лексус LFA, навлиза в насрещното движение и се блъска челно с БМВ-то...Насури и човекът до него (за когото се казва, че също е тестов пилот на Тойота) са починали, хората в БМВ-то са със средни и тежки наранявания, но са живи... Ето клип от мястото, гледката не е приятна!!!

http://www.youtube.com/watch?v=30KOwQDc ... re=related
Без страх, без спирачка!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Individual
Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
Детайли за колата: една сбъдната мечта

Мнение от ИлХиТо » 24 Юни 2010, 12:30

КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 24 Юни 2010, 18:22

мир на праха им :bowdown: .Знам че ще прозвучи кофти и че ще бъда напсуван, но това е и доста добра реклама за бмв 3-а серия
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 24 Юни 2010, 18:30

после ела ми хвали тая японска калибра... Мир на праха му на човека :(
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 24 Юни 2010, 18:31

[FF]GODFLESH написа:мир на праха им :bowdown: .Знам че ще прозвучи кофти и че ще бъда напсуван, но това е и доста добра реклама за бмв 3-а серия

Еми реклама, трудно да го разбера като реклама... Човека умрял, от това реклама не става според мен... Все едно да се удари Г-класа в стена и после да рекламират лепилото за плочките... Верно, ама... не ми се връзва. Мир на праха на пилота!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Юни 2010, 18:31

този човек е "кръстника" на спортните автомобили на тойота. тест пилот-легенда.

мир на праха му.

поне си отиде от този свят правейки това което най-много обича. от снимките изглежда, че е решил да резне завоя, но не е преценил видимоста (или си е надценил автомобила). забележете как и двете коли са се ударили перфектно и са поели всичката енергия - нито една не е отскочила нанякъде и до последния момент са имали контрол (няма следи от гуми никъде). перфектния сценарии за оцеляване... и все пак...

между другото аз съм го имал същия проблем след като карам на писта и след това изляза на нормалните пътища.. известно време все още карам като на писта... само дето тия дето идват срещу мене ме изненадват, че изобщо ги има...

за японската калибра- всеки екзотичен автомобил при тези условия би убил пасажерите си...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 24 Юни 2010, 18:43

Ryapoff написа:
[FF]GODFLESH написа:мир на праха им :bowdown: .Знам че ще прозвучи кофти и че ще бъда напсуван, но това е и доста добра реклама за бмв 3-а серия

Еми реклама, трудно да го разбера като реклама... Човека умрял, от това реклама не става според мен... Все едно да се удари Г-класа в стена и после да рекламират лепилото за плочките... Верно, ама... не ми се връзва. Мир на праха на пилота!

пътниците в бмв-то са живи,кофти е наистина цялата ситуация но факта си е факт...
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 24 Юни 2010, 18:58

Жалко. Лека му пръст на човека! Явно е бил жива легенда.
Питам се обаче на този път дали е позволена такава скорост? Част от пистата ли е или не? Дали не вкара невинни хора в болницата? До тук от това което прочетох японеца е в яко нарушение.
По повод безопастноста на "супер" автомобила ЛекСос се излагат. ИМХО точно тези коли следва да предлагат максималната възможна сигурност на пасажерите си. Хем са създадени за високи скорости, хем са не една, а дузина чанти с пари.
Аз също смятам, че неволно се е получила реклама на БМВ, каквато с пари не се купува и затова е безценна.
Дано пострадалите се възстановят на 100%!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Юни 2010, 19:07

NeoPrint написа:По повод безопастноста на "супер" автомобила ЛекСос се излагат.

удара е челен. с кола която е на 110% като управление и пилот които е на 300%. и въпреки това- челен удар. знаеш ли това как се получава? само по един начин- с голяма скорост и липса на време за реакция. шофьорите в бмв-то също са били тест пилоти та ако е имало шанса да се разминат- са щели. но японеца е бил толкова "вътре" със физиката че.... е нямал шанс. а при голяма скорост - както казах- всеки екзотичен автомобил убива защото нито е достатъчно тежък че да мачка, нито има какво да му се мачка на него самия...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 24 Юни 2010, 20:18

бегачката тъй ли една възглавничка няма :roll:
тия къде са кандитати да си я купят,май ще се замислят
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 24 Юни 2010, 20:27

Мир на праха му! :(

Момци, стига сте приказвали глупости... Много ми е интересно, ако БМВ-то беше на мястото на Лексуса какво щяхте да говорите... :?: Колите са съвсем различни, както каза Алх, вие се юрнахте да храните все едно случката е с най-високия клас на марката. Да не говорим, че темата лека полека почва да отива в друга насока и определено не е за БМВ с/у Лексус...
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 306 Hp 600 Nm

Мнение от _FIRMATA_ » 24 Юни 2010, 20:30

Лека му пръст!!! :(
Ма мяза на оригиналдъ бря .... не виждам свински опашки, следователно не е измислено във Враца - следователно никъде по света не може да е измислено

Мойта не се кутира по тия параметри, а със сигурност не е от Враца, значи или има други мушингии или вин таблицити ви са перде кириз

Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 24 Юни 2010, 20:49

ми тя темата се измества и наистина жалко за човека,но съм убеден ,че 95% от отворилите снимката в тази тема ,в нашият форум са си помислили същото като мен....: ебаси ,БМВто ги е спасило!!! така че кво лошо има да се каже на висок глас.
от цялата работа виждам следното:
-БМВ 3та серия се е оказало достатъчно здраво да спаси пътниците си при доста силен челен удар!
-един пилот,дори и един от най-добрите прави грешки и те са също толкова фатални както и на всеки пикльо с ник от цифри и букви...!
-дори и кола за 300хил евро не е гаранция ,че ще останеш жив да и се радваш.
-ако ще и шумахер да ме удари ,краля на йордания да ме удари или бил гейтс ,или роман абрамович ако той е нарушил правилата и е виновен заслужава да бъде нахранен и охулен ,независимо кой е.
така ,че бог да го прости ,но е скапаняк ,изпуснал завоя и убил човек и за малко да убие още....!!

Следваща

Назад към Извън Темата