Климатроник с врътки проблем!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bruter
- Потребител
-
- Кара: E36 320i Touring
Климатроник с врътки проблем!
Ако може да ме извините че отварям нова тема за да споделя моят проблем! Изчетох много теми в търсачката но нямаше никой с точно моят проблем. При някои духа само на 4 та степен при други хич не духа или прекъсва. При мен на 1ва и 2ра степен не духа нито топло(пуснато парно), нито студено(пуснат климатик) работи само 3та и 4та ( с климатроника с врътките съм). Искам да ви попитам къде да търся проблема?! Смятам че ако не работи резисторчето би трябвало или да не духа или да духа само на 4та степен която е директна. Забелязъл съм че като го сложа на 2ра степен и се движа с по висока скорост от 80км/ч има полъх. До колкото разбрах от други изписани теми климатроника с врътките няма таралеж или греша?
Човек се учи докато е прост.
- vlado_882
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Кола и жена едновременно
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Re: Климатроник с врътки проблем!
Може и от резистора да е ,ти филтъра на климатика скоро сменял ли си го ?

- vlado_882
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Кола и жена едновременно
- bruter
- Потребител
-
Филтъра е сменен преди 1 седмица ефект няма
. Като се щкракне копчето на 1 или на 2 се чува как клапите се отварят (или поне така си мисля) , но звук от завъртане на перка няма. Много е кофти когато е на 3та или 4та степен защото си е шумно и въздушната струя ще ми отнесе перчема. Другият варянт е да помоля някой колега който е от София да пробвам с неговият дали ще има проблем. Имам няколко приятеля с е36 ци но са със дигиталният климатроник за мое съжаление.

- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
bruter написа:Филтъра е сменен преди 1 седмица ефект няма. Като се щкракне копчето на 1 или на 2 се чува как клапите се отварят (или поне така си мисля) , но звук от завъртане на перка няма. Много е кофти когато е на 3та или 4та степен защото си е шумно и въздушната струя ще ми отнесе перчема. Другият варянт е да помоля някой колега който е от София да пробвам с неговият дали ще има проблем. Имам няколко приятеля с е36 ци но са със дигиталният климатроник за мое съжаление.
Колега добре си се сетил!!! Най добре намери някой приятел със такова управление и го закачете на твойта кола за 5мин. и ще разбереш дали ти е заминало управлението или е друг проблема!!! И ще знаеш къде да търсиш проблема!!!

Успех!!

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Aз имам управление ако искаш 0883 352 673 звънни да го закачиме да се види

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Възможен проблем с гърбиците и(или) контактите на т.нар.врътка. 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- bruter
- Потребител
-
Днес с колегата Smoocki пробвахме с неговото управление но пак същата работа.! Стигнахме до извода че може и да е резисторчето, което утре ще пробвам да го сменя и ще пиша подробности по темата. Дано пробема се реши че то неостана друго да е.
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
от пластините на врътката е бях писал преди време тема и как съм го оправил
- bruter
- Потребител
-
Колеги днес порових малко да търся този реостат. Махах кората под педалите на шофьора не открих. Търсих и под кората на пасажерското място но и там неможах да го открия.! Само не съм махал жабката и затова да питам дали трябва да се маха жабката? Намерих в една тема снимка каде се намира този реостат и беше показан точно малко нагоре и в ляво над педала на газта но при мен го няма.!
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
То4но там е но не си го разпознал,6том има6 степени на вентилатора има6 и реостат
- bruter
- Потребител
-
http://www.pelicanparts.com/bmw/techart ... sistor.htm Тук нямям нищо. Утре ще махам май жабката да видя да не е някаде там 

- bruter
- Потребител
-
Намерих този забутан реостат
замерих го и се оказа че само 2ри и 4ти пин имат връзка. 1ви с 2ри и 2ри с 3ти нямат връзка, както 4ти с 3ти и 4ти с 1ви също нямат връзка. Намерих и тази тема viewtopic.php?f=8&t=199182&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82 моят е същият. Най-отгоре има нещо като съпротивлвние или термистор като го замеря с мултицета си дава чисто късо.! Ако трябва да го сменя този термистор или резистор температурата мисля че е твърде висока за да го запоя с обикновен поялник. Мисля че по удачен вариант е да зи закупя нов или 2ра ръка?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Удачното зависи от възможностите ти и колко си обичаш и смяташ да караш колата, аз си купих резистора/таралежа/ за феислифта от Вари2000 за 250лв, други колеги предпочитат да решат временно проблема с 2-ра ръка или с някакъв псевдо ремонт, всеки си решава според финансовите възможности!
Този твоя резистор преди феиса който е оригинален във Вари ти е 80лв, ти си преценяваш дали да го вземеш нов и да решиш проблема веднъж завинаги или да си купиш втора ръка за 30/40лв и да не знаеш кога ще се развали!
Този твоя резистор преди феиса който е оригинален във Вари ти е 80лв, ти си преценяваш дали да го вземеш нов и да решиш проблема веднъж завинаги или да си купиш втора ръка за 30/40лв и да не знаеш кога ще се развали!
Номенклатурен номер : 64118391749
Описание : резистор
Ед. цена (с ДДС) : 83.09 BGN
* Вари 2000 ООД си запазва право за промени в цените
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2