Гръцки полицаи-тенекеджии...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Re: Гръцки полицаи-тенекеджии...

Мнение от Yanko Petrov » 24 Юни 2010, 13:46

А,забравих-никакви туби с бензин!!!! Знаете какви пожари имаше миналото лято.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 24 Юни 2010, 13:48

Runnaway написа:Последно.. зелена карта искат ли винаги, задължителна ли е и има ли някаква глупост, която да изискват, когато те спрат за проверка ?

Зелена карта е добре за теб да имаш,щото ако стане нещо да си застрахован,на границата не е задължителна и никой не те пита,но ако те спрат я искат. Като те спрат даваш лична карта,книжка,малкия талон на колата и зелена карта. Контролния талон не го показвай и без това не знаят какво е.В 90% от случаите не ти мърда и обиск,но ако си чист няма какво да те притеснява.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 24 Юни 2010, 13:58

Абе Гадове са си ГрЪците,много зле третират нашенците които работят там,доста подобни оплаквания има и от пътна полиция,много хора пътуват от тук (Испания) към БГ минавайки през ГрЪция ц ферибота и съм чувал доста истории.Казах по горе,най добрия отговор на това отношение към нас е да не си харчим парите в държавата им и да ги оставим да си сърбат попарата.
Да ви подсетя и за всички загуби които имаха БГ фирмите,когато ни налагаха тормоз и изтезаваха БГ бизнаса когато бяха блокирали границата.......

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 24 Юни 2010, 14:07

за радар-детектора глобата подочух ,че е 1800евро. така ,че внимавайте много кво носите и изобщо дали да носите.
бях последните месеци два пъти в гърция,карам си нормално,превишавам скоростта на доста места,карах изключително зад гръцки коли ,които карат бързо и не са ме спирали и не съм имал проблеми.
само да допълня ,че спиране на забранено място също те лишава от номера и отиваш да си го търсиш в общината или местният кат срещу солидна глоба отново.
не съм се опитвал да подкупвам техни полицаи ,но наще си ме сурвакат често и не скачам ,когато са прави....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 25 Юни 2010, 1:21

SKISA написа:за радар-детектора глобата подочух ,че е 1800евро.

Радар=2000Е
Колан=350Е
Халогени=80Е
Музика=200Е
Неправилно паркиране=80Е
Пресветкане за полицаи=700Е+арест
Опит за подкуп=директно на съд

Не винаги се прибягва до отнемане на рег.номера,само при по тежки нарушения!
Каране в нетрезво състояние,изпреварване при наличие на двойна непресечена линия.
Не се изкушавайте близо до населени места да изпреварвате колона,дори и автомобилът
ви да е способен на това в рамките на няколко секунди!Често в колоната има и патрул!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 25 Юни 2010, 1:40

Сега говорих с един приятел грък - каза ми че на всички неправилно паркирали, (вкл. гръцки коли) куките сваляли номерата , било практика

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 25 Юни 2010, 1:41

Публикувах ги преди 2 месеца.

Фейс - забрави да уточниш най-важното! Тези глоби важат само ако се ослушваш дълго време и не плащаш!
Ако си платиш глобата до 7 дена е на половината от първоначалната!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 25 Юни 2010, 2:05

Club BMW написа:Това смъкване на номерата е просто нечовешко. Никой не може да ме убеди, че е нормално. Това не е спазване на закона, а избиване на комплекси .... Аз лично бих намерил начин да ги съдя.

Точно с тази случка за такова дребно провинение - несложен колан на задни седалки или неправилно паркиране е изродско чак да се вземат рег.номера.

Такъв тип закон със сваляне на рег.табели е много поучителен и бързо свестява и съм на мнение че и тук трябва да бъде въведен спешно, НО трябва да се прилага само за нарушения носещи висок риск от смъртност - превишена скорост с над 35 км в час от допустимите....не спиране на СТОП - минаване на червено...шофиране с над 0.8 промила!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 25 Юни 2010, 2:15

Face написа:Музика=200Е

:shock:
П.С. А какво ще рече "музика" :shock:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 25 Юни 2010, 3:21

Да дъниш чалгията до дупка в 3ч. в жилищен район.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 25 Юни 2010, 4:10

Колеги, искам да питам, за Гърция окей, имат ли в други държави право да ти свалят номера ? Имах един приятел в Норвегия, докара си кола от БГ но се наложи да плаща мито или нещо такова,понеже живее там и срока е най-мног година, той закъснял и те му взели номерата. Не е ли нещо един вид като личната карта- никой да няма право да я задържа и т.н. Имам предвид правната страна на въпроса...След едно сваляне този номер мяза на нищо, после от 2 километра си личи, че има интервенция по него.. 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 25 Юни 2010, 6:23

Демирев написа:Публикувах ги преди 2 месеца.

Фейс - забрави да уточниш най-важното! Тези глоби важат само ако се ослушваш дълго време и не плащаш!
Ако си платиш глобата до 7 дена е на половината от първоначалната!

До 10 дена.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 25 Юни 2010, 9:06

:roll: Само като гледам клипа ми е ясно що са циганийска историйка става дума.Да непредизвиквам дявола но за 11 години в Атина с коли има няма имам около милион километра,що не ми се случи някоя подобна ексцесия.Една глоба имам и тя е за каска с мотора и то при това,че изобщо два пъти съм спиран,вярно на колата и седалките се опитаха да смъкнат,но после най-внимателно всичко си оправиха.Като гледам гръцките ченгета колко са 'стриктни',което е колосална глупост,като пътувам за бг.се моля и наще да са така.Кулата-Враца 8 палки при полужение,че карам в ограниченията :kuku: после как да не ни го набират,сами сме си виновни.А за младежа с фалшивата книжка,ами така ще е брат това си заслужаваш,дори и на кухата кука по физиономията си му ясен.И после,що навсякъде имат такова мнение за българите.Най-пресния пример от вчера,отивам си към плажа (л.Посейдонос за позапознатите видях,че има и такива) и какво силистренска А6-ца с десен волан и три дивана качени отгоре,на тавана два и на багажника един при това цопнати отгоре и залепени с тиксо,пъпри с 20-30км и колона с километри :dunno: истината е,че само ние сме си виновни :!:

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 25 Юни 2010, 9:12

uCnaHeTcA написа:
Face написа:Музика=200Е

:shock:
П.С. А какво ще рече "музика" :shock:

Да, моля, обяснете това с музиката.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 25 Юни 2010, 9:15

E обяснил го е колегата.
Собственика на хотела, в който бях ми каза същото. Да не усилвам музиката на колата вечерта.
Ако се държиш като адекватен човек, няма грижи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата