Проблем ли са затъмнените стъкла в Гърция?
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Re: Проблем ли са затъмнените стъкла в Гърция?
fen_na_bmw написа:Е ок в БГ като е забранено,защо повечето коли с чужди регистрации са с черни стъкла? Па мани ти даже да и с номера или тжа е БГ и сичко е позволено?
БГ Полиция е гъзолизница,немогат да направят нищо и затова не се занимават с допълнителни главоболия защото ние нямаме и един закон
истински работещ.Спиарт ме в Гърция,докато си дам документите,акта беше написан само името ми попълни,като му дадох документите,взе ми книжката и ми каза,номерата сутринта в полицията сам да си ги занеса заради нита отзад.В Полицията обясних че ако
скъсам нита ще имам проблем с БГ Полиция,а те ми казаха ти избираш проблеми тук или в БГ,ако не свалиш номерата отиваш на съд.Глобата,ако я платиш в 10дневен срок се плаща на 50%,номерата и книжката ги чаках 20 дена.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
pistata9889 написа:..
Поне не са ти ги свалили с чук и тупаници, както на момчето от другата тема.
Иначе смятам, че така е правилно- тук караш пиян, с превишена скорост, без колан и с 1 фар и даваш 20 лв и си се прибираш... Никой няма страх от полиция, сигурно само мен ме е страх та си чакам пълнолетието за книжка

Live it like you Love it
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
pistata9889 написа:В Гърция е разрешено затъмняването на всички стъкла,но за пред полицайте се издава документ от магазина където са ви затъмнили прозорците,че фолиото е хубаво,същия документ служи и да минеш ГТП(КТЕО).
ПП:Ако пътувате до някой остров,си запазете билетите от ферибота,докато свърши престоя ви.Събират БГ автомобили с престой над шест месеца,а билета е единственото доказателство кога сте дошли.

Докато това с 6 месеца и билети,това беше много много отдавна

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
На Е46цата са ми затъмнени задните странични и задното почти напълно (95%) и не са ми правили проблем, а пътувам доста често до Гърция.
Единственото по-неприятно е, когато някой кисел "граничар" реши че иска да му сваля задните прозорци да се увери че няма никой там, а те са на ръчки

Единственото по-неприятно е, когато някой кисел "граничар" реши че иска да му сваля задните прозорци да се увери че няма никой там, а те са на ръчки

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- pistata9889
- ентусиаст
-
blqsu4ko написа:Докато това с 6 месеца и билети,това беше много много отдавна
Я дай повече инфо като си наясно с тези неща.паракальо
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Vanioboy, pistata9889 е на остров и там може и да важат билетите като доказателство кога си влязъл. Докато тук при нас нема оправия... 

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
pqsu4ko9889 написа:
Я дай повече инфо като си наясно с тези неща.паракальо
Ам ти си по запознатия с тия изисквания за билети,месеци и т.н.но кой те пита кога си дошъл не се сещам

оопс за островитяните незнам,може да си имат отделни закони

- pistata9889
- ентусиаст
-
След влизането на България в Европейския съюз голяма част от българските граждани, законно пребиваващи в Гърция предпочетоха да закупят автомобили от България поради в пъти по-ниските цени на автомобилите, застраховките и данъците върху тях.
Гражданите от Евросъюза, пътуващи от една в друга страна - членка на Общността, не са длъжни да заявяват за какъв период от време ще останат самите те в избраната от тях страна, но не по тоя начин стои въпросът с личните им моторни превозни средства.
Решилите да оставят автомобила си за ползване в Гърция за повече от шест месеца, са длъжни сами да уведомят служба “Митнически контрол” на входния гранично-пропусквателен пункт.Това става чрез подаване на молба за пристигане на превозно средство на гръцка територия т.н.αιτηση αφιξης.
От митницата на свой ред връчват документ, в който се посочва в какъв срок личното МПС трябва да се освободи от митнически контрол. Преди изтичане на определения срок българският гражданин е длъжен да се яви в районна служба “Митнически контрол”, намираща се в населеното място, в което се е установил да живее в Гърция, откъдето ще стане освобождаването на колата от митнически контрол. При приключване и на тази процедура, с връченото от районната митница уверение за изпълнени задължения - βεβαιωση εκτελωνισμου,, българският гражданин трябва да отиде в местната служба на КАТ - Διευθηνση μεταφορων, откъдето ще му бъде дадена табелка с гръцки номер.
Ето за тези шест месеца става въпрос,след като на границата никой нищо,нито знае нито казва.Пребират ти колата и няма оправия,глобите най-често са над себестойността на автомобила и не си заслужава да се плаща за да си получиш МПСто.
Гражданите от Евросъюза, пътуващи от една в друга страна - членка на Общността, не са длъжни да заявяват за какъв период от време ще останат самите те в избраната от тях страна, но не по тоя начин стои въпросът с личните им моторни превозни средства.
Решилите да оставят автомобила си за ползване в Гърция за повече от шест месеца, са длъжни сами да уведомят служба “Митнически контрол” на входния гранично-пропусквателен пункт.Това става чрез подаване на молба за пристигане на превозно средство на гръцка територия т.н.αιτηση αφιξης.
От митницата на свой ред връчват документ, в който се посочва в какъв срок личното МПС трябва да се освободи от митнически контрол. Преди изтичане на определения срок българският гражданин е длъжен да се яви в районна служба “Митнически контрол”, намираща се в населеното място, в което се е установил да живее в Гърция, откъдето ще стане освобождаването на колата от митнически контрол. При приключване и на тази процедура, с връченото от районната митница уверение за изпълнени задължения - βεβαιωση εκτελωνισμου,, българският гражданин трябва да отиде в местната служба на КАТ - Διευθηνση μεταφορων, откъдето ще му бъде дадена табелка с гръцки номер.
Ето за тези шест месеца става въпрос,след като на границата никой нищо,нито знае нито казва.Пребират ти колата и няма оправия,глобите най-често са над себестойността на автомобила и не си заслужава да се плаща за да си получиш МПСто.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Нямам особено желание колата ми да е с гръцки номера и да плащам по 200 ев застраховка за 6 месеца,или пък 170 ев сима за годината(преди 2г беше толко,сега и повече ще да е). А са ме спирали над 50 пъти и са ме питали кога съм влязъл и каквото ми дойде това им казвам-2 месеца,3 седмици и т.н. Но повтарям,че става въпрос за 5милионна Атина,не за малките селища или островите,където всички се знаят.
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
Давайте към гръцкия форум да се ориентираме вече,днес само елада обсъждаме
Както и да е закона,невярвам на някой да са му прибрали колата без да е направил куп глупости,пред очите на някой полицай
И оправданието турист винаги би свършило работа.

Както и да е закона,невярвам на някой да са му прибрали колата без да е направил куп глупости,пред очите на някой полицай

- pistata9889
- ентусиаст
-
Да направя едно пояснение:Колите ги прибират,ЗДОИ(ДАИ БГ)
И мен са ме спирали полицай и не съм имал проблем,но другите гадове са страшни,с цивилни коли и дрехи,най-често дочувам че стоят до големите магазини често посещавани от БГ.
ПП:пита ли те някой твоя ли е колата се замислете за отговора!!!
И мен са ме спирали полицай и не съм имал проблем,но другите гадове са страшни,с цивилни коли и дрехи,най-често дочувам че стоят до големите магазини често посещавани от БГ.
ПП:пита ли те някой твоя ли е колата се замислете за отговора!!!
- vanioboy
- младши ентусиаст
-

- Николов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The ultimate driving machine
Ако мога да използвам темата, в същата връзка - предстои ми пътуване в събота в Гърция и се наплаших от строгите санкции за проблеми по колата. Технически моята е изправна, всичко свети, няма затъмнени стъкла, но предния ми капак е с различен цвят. Дали това може да доведе до проблеми на границата, пък и в самата Гърция?
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2