Докарване на Е46 от Германия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Докарване на Е46 от Германия

Мнение от Flipz » 26 Юни 2010, 9:17

Здравейте,

Насочил съм се към купуването на едно Е46 купе от Щутгарт, Германия (или по скоро Weinstadt-endersbach което е на 20тина километра от него). Търсих във форума, но не мога да намеря теми за това. Знам че опциите са две - на собствен ход и с автовоз. Може ли някой да ме насочи, кое ще излезе по-добре и по-лесно като изпълнение. Не съм ходил до Германия и не знам точно как става вноса на кола от там. Разгледах билетите до Щутгарт със самолет (170 евро) и до там ще се оправя, но когато човек отиде там, как се предвижва до авто къщата (най-просто) и как намира автовоз след като купи колата и т.н

Всякаква информация ще бъде оценена.

Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Докарване на Е46 от Германия

Мнение от JORO_86 » 26 Юни 2010, 15:12

Ето една тема колега където има доста информация, обмисли варианта и пътуване за Германия с приятел с кола на газ или дизел и взета под наем платформа за автомобил /около 50 лева на ден е май/ така си спестяваш копуването на транзитни номера, имате кола в Германия ако тази дето гледаш не те устройва и се наложи да търсите друга. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=98809

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 26 Юни 2010, 15:13

Ето две теми по въпроса:

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 9&t=121156

Не съм ги чел изцяло, но със сигурност има полезни неща

Един съвет от мен - ако не си го правил до сега по-добре намери някой, който да ти свърши тази работа. Не че е нещо безумно трудно ама ...

Успех! Ще чакаме да се похвалиш
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 26 Юни 2010, 15:20

JORO_86 написа:Ето една тема колега където има доста информация, обмисли варианта и пътуване за Германия с приятел с кола на газ или дизел и взета под наем платформа за автомобил /около 50 лева на ден е май/ така си спестяваш копуването на транзитни номера, имате кола в Германия ако тази дето гледаш не те устройва и се наложи да търсите друга. viewtopic.php?t=98809

всякакви варианти съм чувал ама това ме изненада наистина :mhihi:

има си плюсове, но не мисля, че е най-удачния, а и финансово оправдан

ако тръгнеш да търсиш конкретен автомобил из Германия едва ли ще е най-удобно да се дрънкаш с платформа 200-300 километра.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 26 Юни 2010, 16:55

Аз колата няма да я търся, избрал съм я, но проблемът е че се свързах с една компания за внос от Германия и ми искат 2 хил лева за внос, което ми се стори много та затова проучвам варианти. Сам едва ли бих се оправил, но като цяло искам да намеря най доброто решение някой да я докара - с автовоз или на собствен ход...това ми е по скоро дилемата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 26 Юни 2010, 19:20

Здравей Колега,
вече толкова хора са докарвали коли от Германия че съм сигурен че ако се огледаш и поразпираш твоя кръг от познати и приятели ще намериш кой да ти даде съвет.Много е важно да те придружи някой който знае поне малко по въпроса,а и някоя дума на немски.Иначе там е пълно със турци,сърби и т.н. но аз лично те съветвам да вземеш кола от германец.Относно пътуването погледни има разни нискотарифни авиокомпании от типа на wizzair.com, аз често пътувам с тях от Барселона и билетие са доста ефтини.Относно докарването,за мен най добрия вариант е да си докараш колата на ход,особенно ако е по нов дизел ще ти излезе добре като разход,но хубаво се информирай какви документи трябва да имаш(застраховки,номера и т.н.) за да си изряден.
Ако имаш някакви въпроси за Испанска територия питай без да се притесняваш,въпреки че тук колите според мен са скъпи.При всички случай за да се ориентираш ето ти един два сайта за коли тук
www.autoscout24.es
www.segundamano.es

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 26 Юни 2010, 20:08

Моя съвет е ако имаш малко време ходи и си я прибери на ход,ем ще разгледаш,ем знаеш какво взимаш.Ако знаеш малко немски ще се оправиш без проблем,хората са достатъчно интелигнти и ще ти помогнат със всичко.Или аз имах късмет или си е така,когато направихме сделката хората си поеха всички ангажименти относно документация и регистрация на колата,става въпрост от предствавителсто не частник,но и той ще ти помогне почти съм сигорен.Регистрацията ти е около 65евра с червените табели и валидност 15 дни,жълтите са по-евтини,но с тях не можеш да минеш през Сърбя,а зареждането те съветвам да не е на самите магистрали,защото горивото е по-скъпо с около 5 цента. Успех!

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 26 Юни 2010, 21:09

Колега, тръгваш по скоро утъпкани пътеки ;)

Моята я взех от Бакнанг, което е на около 45км от Щутгарт, доста близо до твоята дестинация. Всичко ми мина безпроблемно основно поради факта, че бях с човек, на който това му е работата- да докарва коли, предимно от Германия. Ако не си наясно с документалната страна страна на нещата те съветвам да търсиш такъв вариант - плащаш, но поне си спестяваш куп главоболия.

Иначе и ние пътувахме със самолет (с Малев през Будапеща), на летището има гара на регионалните влакове S-bahn, на теб ти трябва линия S2, виж тук - http://en.wikipedia.org/wiki/Stuttgart_S-Bahn . Най-добре да държиш връзка с човека (или автокъщата), който продава колата и да те чакат на гарата. Общо взето при мен нещата се стекоха така - хванахме самолета за Будапеща (от София) в 6:20 сутринта, после в 7:50 (централно европейско време) излетяхме от Будапеща за Щутгарт и към 9:30 местно време бахме там. S-bahn влаковете са през 20-ина минути и спирката им е направо на терминал Пристигащи. Летището не е голямо, така че няма как да се объркаш. Билет за влака беше към 6 евро до Бакнанг, при тебе трябва да е още по-евтино. Обадихме се на човека, че пътуваме с влака и горе-долу кога ще пристигнем и той ни чакаше там с колата и мен още там ми се подкосиха краката като я видях на живо :shock: Повозихме се малко, после отидохме до тях, огледахме я на спокойствие в детайли, подписахме договора, оттам до банката да внесе парите, после към общината където за около час я дерегистрираха, свалиха й немските номера, издадоха ми временен талон със застраховка и транзитни номера (жълти). Това е важно - в малките общини издават само такива, за червени трябва да се ходи до по-голямата община или областен център. После отидохме с човека до един гараж, където държеше зимните гуми, натоварихме ги, стиснахме си ръцете за сбогом и поехме към австрийската граница в 12:30 местно време. Както писа колегата по-горе жълтите номера важат само за ЕС, но аз минах през Сърбия с тях като на парад ;) Е за това е нужен човек, който знае такива тънкости.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 26 Юни 2010, 21:48

JORO_86 написа:
Ето една тема колега където има доста информация, обмисли варианта и пътуване за Германия с приятел с кола на газ или дизел и взета под наем платформа за автомобил /около 50 лева на ден е май/ така си спестяваш копуването на транзитни номера, имате кола в Германия ако тази дето гледаш не те устройва и се наложи да търсите друга. viewtopic.php?t=98809

всякакви варианти съм чувал ама това ме изненада наистина :mhihi:

има си плюсове, но не мисля, че е най-удачния, а и финансово оправдан

ако тръгнеш да търсиш конкретен автомобил из Германия едва ли ще е най-удобно да се дрънкаш с платформа 200-300 километра.

Ами колега зависи от много неща, платформата колко да ти пречи те хубавите коли са в на по-малки населени места, но хора тръгват и като видят колата наживо и най-вече като я чуят се отказват, та затова е хубаво да имаш автомобил за да намериш друг, а дори да използваш авиокомпания тя за да е евтин билета ще те остави на някое си летище след това трябва превоз до точното място който е около 10 евра на 100 километра с влак или автобус поне по моите впечатления. За документите съм сигурен, че ще се оправиш с нормален английски, ако е авто къща и руския стига, с кола на газ до Германия и по-конкретно Щутгарт ти е м/у 250 и 350 лева в едната посока /април месец пътувах/, а нафтата е на 1,3 - 1,5 евра в цяла европа, така че всеки може да си направи сметката. Дори и да не си излизъл от БГ преди не се притеснявай, навигация може и да не вземаш, карта на европа е достатъчна, аз обикалям Германия и околностите по карта само. Успех.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 27 Юни 2010, 9:55

Flipz написа:Аз колата няма да я търся, избрал съм я, но проблемът е че се свързах с една компания за внос от Германия и ми искат 2 хил лева за внос, което ми се стори много та затова проучвам варианти. Сам едва ли бих се оправил, но като цяло искам да намеря най доброто решение някой да я докара - с автовоз или на собствен ход...това ми е по скоро дилемата.

Мога да ти предложа съдействие.
Докарваме я на ход или на платформа.
Цената за един автомобил е по-висока от колкото за 9.
При нас ще ти излезе 1000-1200лв
за срок сега немога да ти кажа че сега виждам темата,тря видя колегата дали се е прибрал...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 27 Юни 2010, 14:11

На лично съм ти пуснал телефона...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 28 Юни 2010, 22:07

[/quote]
Ами колега зависи от много неща, платформата колко да ти пречи те хубавите коли са в на по-малки населени места, но хора тръгват и като видят колата наживо и най-вече като я чуят се отказват, та затова е хубаво да имаш автомобил за да намериш друг, а дори да използваш авиокомпания тя за да е евтин билета ще те остави на някое си летище след това трябва превоз до точното място който е около 10 евра на 100 километра с влак или автобус поне по моите впечатления. За документите съм сигурен, че ще се оправиш с нормален английски, ако е авто къща и руския стига, с кола на газ до Германия и по-конкретно Щутгарт ти е м/у 250 и 350 лева в едната посока /април месец пътувах/, а нафтата е на 1,3 - 1,5 евра в цяла европа, така че всеки може да си направи сметката. Дори и да не си излизъл от БГ преди не се притеснявай, навигация може и да не вземаш, карта на европа е достатъчна, аз обикалям Германия и околностите по карта само. Успех.[/quote]

= няма такива превозни средства в германия (автобуси)))) до всеки ъгъл обаче се стига с влак, но той е 3-4 пъти по-скъп от кола под наем, взета на летището. Т.е. еднопосочен самолет с рент-а-кар и си ти))))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

Назад към Извън Темата