Хидромасажен душпанел - отзиви?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Re: Хидромасажен душпанел - отзиви?
Mario Pankov написа:Здравейте,
Подкарал съм баните вкъщи за цялостна реновация и се чудя дали да не сложа душпанели вместо стандартните душове. Рових из нета цяла нощ, нищо конкретно не открих ( освен малко инфо в napravisisam.bg ). Има ли хора, които познават този тип продукти да дадат малко информация по няколко въпроса:
1. Гледам, че повечето на пазара в ценовия клас до към 500лв са китайски, за китайските батерии съм чувал потресаващи неща. По големите магазини има доста модели, в Интер Керамика също ни предложиха няколко модела. Как е качеството при панелите им?
2. Ще бъде ли проблем, ако се ползва през проточен бойлер?
3. Как е гаранционното обслужване при тези продукти? ( при евентуален проблем )
Благодаря предварително!
Колега най-лесно.. виж някой хотел дето имат такива екстри.. аз лично знам един в Чепеларе.. отиваш влизаш си в банята и си го пробваш.. Ама според мен.. чувството е все едно те пръскат с воден пистолет по гърба.. по-добре ходи цяла година на масажи отколкото да ти омръзне след 2 дена да те пръска по гърба..
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
В едната баня имаме такова и съм доволен. И ние сме с бойлер ама не знам какъв има моменти в които налягането е една идея по-слабо и както каза колегата се1 с воден пистолет те пръскат. Но иначе е голям релакс и голямо висене в банята, заради тази екстра много е приятно. Не знам ти какво си гледал, но ние го взехме преди 2 години за около 700 лева и е цяла душ кабина и вътре е този панел с дюзите. Но си е много гот заслужава си според мен.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Проточния бойлер дава ли ти достатъчно налягане, да не стане да 'пикае' през всичките му джиджавки тоя панел. Принципно топла вода на ток и такива екстри не се съчетават много според мен. В апартамента ми въпреки, че сложих 160 литра бойлер ваната съм я ползвал 4-5 пъти за 4-5 години, а имаше и едно допълнително загряване на вода на котлона
. Сега съм на газ - вода бол, ама и с тия цени вече на газта..

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Ако не се лъжа налягането си е същото като на водопровода, но дебита намалява, просто не смогва да стопли много вода за толкова кратко, а и проточен под 18-20Квт си е пълен т@шак. Колкото хора познавам с проточен бойлер за къпане, толкова са и недоволните, по-добре си остани с обикновения.
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Ами налягането е нормално и не "пикае" освен неделя вечер когато повечето хора се къпят
ама ние сме с обикновен.

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Mario Pankov написа:...
Китайска батерия да си вземеш дори за 100лв. е убийство.
Това с масажа си зависи от марката и модела за брой дюзи.
Иначе ти го описаха много точно - воден пистолет(но примерно 5-6 струи на дюза). С хубаво налягане ефекта след 5-10 минутки е много готин.
Но си е до човека де, приятелката ми не го харесва например.
Важно е обаче да помислиш къде ти седи душа и какво има срещу него.
Струите са доста силни и пръска навсякъде след като стигне точките, в които се "масажираш"

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- дид0
- кандидат ентусиаст
-
FaceOff написа:Ако не се лъжа налягането си е същото като на водопровода, но дебита намалява, просто не смогва да стопли много вода за толкова кратко, а и проточен под 18-20Квт си е пълен т@шак. Колкото хора познавам с проточен бойлер за къпане, толкова са и недоволните, по-добре си остани с обикновения.
Напълно съм съгласен, в нас сме с проточен бойлер 22 киловата и няма омаляване в сравнение с на едни роднини 10 киловата (направо трагедия) Колега ако ще взимаш проточен бойлер гледай да е над 18 киловата...

- CA3108KM
- младши ентусиаст
-
- Кара: само русо и с 19"
- Мечтае да кара: същото (е39) ама М
от доста време се ползва у нас и съм изумен от качеството мисля че е китайска с 2 години гаранция има сичко дори и цд-чейнджър 

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
CA3108KM написа:от доста време се ползва у нас и съм изумен от качеството мисля че е китайска с 2 години гаранция има сичко дори и цд-чейнджър
Егати якото.. да слу слушаш Кондю под душа и да си удряш по някой кючек с дупарата да променяш мястото на масажа от водната струя?

Моят съвет е:
Ако взимаш такъв панел то трябва да бъде в комплект с душ кабина за да не опръсква цялата баня.
Проточният бойлер по принцип както казаха колеги под 18 киловата си е "гола водица",а с тези мощности е хубаво токът да бъде трифазен за да няма проблеми.
Даже не знам дали има монофазни с подобни мощности.Ако сте в блок едва ли имате такъв,но има изключения.Малките проточни бойлери имат проблем с дебита и най-вероятно душпанела ще пикае и няма да дава достатъчно топла вода.
Всичко що е китайско когато става на въпрос за обзавеждане на баня освен да се налагат китайците с него във главите за друго не става.Пробвал съм няколко пъти с китайски материали закупени от клиенти монтирани на тяхна отговорност и след това съм ги изхвърлял след като се обедят,че за нищо не стават.
За хубав панел и душкабина трябват сериозни пари.Българските са с добро качество и приемливи що годе цени.
За мен лично панела е безсмислен,но всеки си преценява сам.
Успех и снимай после това което си купил и монтирал!
Ако взимаш такъв панел то трябва да бъде в комплект с душ кабина за да не опръсква цялата баня.
Проточният бойлер по принцип както казаха колеги под 18 киловата си е "гола водица",а с тези мощности е хубаво токът да бъде трифазен за да няма проблеми.
Даже не знам дали има монофазни с подобни мощности.Ако сте в блок едва ли имате такъв,но има изключения.Малките проточни бойлери имат проблем с дебита и най-вероятно душпанела ще пикае и няма да дава достатъчно топла вода.
Всичко що е китайско когато става на въпрос за обзавеждане на баня освен да се налагат китайците с него във главите за друго не става.Пробвал съм няколко пъти с китайски материали закупени от клиенти монтирани на тяхна отговорност и след това съм ги изхвърлял след като се обедят,че за нищо не стават.
За хубав панел и душкабина трябват сериозни пари.Българските са с добро качество и приемливи що годе цени.
За мен лично панела е безсмислен,но всеки си преценява сам.
Успех и снимай после това което си купил и монтирал!

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Mario Pankov написа:Абе и според мен е безсмислен, но не решавам само аз...Както и да е, вече взех два броя, италиански са на Drop Sfera ( до днес не я бях чувал тази марка). С керамична глава, алуминиево тяло и самопочистващ душ. Като сглобка са ги докарали, ще видим стават ли за нещо.
На какви пари колега ? че и аз се интересувам от тези душ панели

Последна промяна slatanic на 03 Юли 2010, 17:09, променена общо 1 път
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
И аз имам такова у нас, но хич не ми харесва, май повече ме гъделичка, отколкото да ме масажира
Като бях на екскурзийка в Мадрид в хотела имаше такова чудо... Е, няма такъв кеф
Хем те друска, хем ти бълбука, хем те масажира, страшна работа
Така се бях отпуснал в него, че 80 минути минаха неусетно 

spdrrk0 написа:не си ли мислил за хидромасажна вана ?

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Мерси колега скоро и аз ще купувам и за това се интересувам,че и аз място за вана нямам,а това при всички положения е по добър вариант от обикновенния душ
)
p.s.толкова ли са зле китайчетата,че тука съм намерил един страхотен (на дизайн иначе незнам) за 250 Е ?

p.s.толкова ли са зле китайчетата,че тука съм намерил един страхотен (на дизайн иначе незнам) за 250 Е ?
15 мнения
• Страница 1 от 1