Проблем с чистачките

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Проблем с чистачките

Мнение от Teogop » 18 Окт 2009, 14:54

Здравейте, колеги, имам проблем с чистачките. Когато ги пусна на какъвто и да е режим (дори еднократния режим), правят 7-8 оборота и спират в произволно положение. Оттам нататък нито мога да ги пусна отново, нито пръскалките работят. Като изгася колата и я запаля пак, пускам ги пак и същото се повтаря. Разглобих двойното реле, което ги командва, почистих клемите, но пак същото.
Проблемът не се проявява постоянно. Някой има ли идея какво може да е? Изключих релето като причина, тъй като спират и пръскалките, а то не играе роля при тях. Стува ми се че някой модул спира цялата система, защото моторчето не знае кога да спре поради някаква причина.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с чистачките

Мнение от mursi » 19 Окт 2009, 15:22

диагностика му е майката ако проблема ти е в модула веднага ще си каже, дай на некой 30лв да ти каже какъв е проблема вместо да си блъскаш главата
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

ПАЗИ ДУШАТА, НЕ ГУМИТЕ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 20 Окт 2009, 11:06

Колега, имах подобен проблем.
Оказа се че релето на чистачките се е предало.
Ако искаш телефон на майстора, пиши на ЛС - много съм доволен от него, както и много колеги тук.
Намира се в Редута. Има и компютър за диагностика.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Teogop » 05 Яну 2010, 0:41

Вчера чистачките тотално отказаха. Смених моторчето и като отворих старото - то беше плувнало във вода и цялото беше клеясало. Също бутона, който отчита 1 оборот беше подгизнал, а клемите му - клеясали, затова не са спирали, когато пусна само на 1 оборот чистачките.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Chimerasv » 05 Яну 2010, 2:44

привет
и аз такмо влизам да питам за чистачките :) ма явно моторчето ще да е .. при мене се проявява при много сняг и като загрее колата = вода в моторчето :) спират кадето си искат .. я горе я посредата .. но никога долу :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от krp1 » 09 Май 2010, 13:54

Пръскам с пръскалките и чистачките тръгват без да спират.. Превключвам на какъвто и да е режим и после пак не спират. След няколко движения.. не съм броил колко си спират сами където им скимне?

Гася от контакт и спират където ги уцеля.
Като дам на контакт мога да ги пусна пак със същия проблем?

Хайде малко помощ?

Кое е релето и къде се намира, което урпавлява чистачките, защото това ми прилича на такъв проблем май.. пък ще видим?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Teogop » 30 Юни 2010, 0:51

По-скоро проблемът е с моторчето. В него е контактът за крайно положение. Ако той не сработи, чистачките работят известно време и се изключва цялата система, докато не се загаси от контакт.

Потребител
Аватар
Кара: E39'97 525 tds M51
Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))

Мнение от dmx_525 » 23 Юли 2010, 16:33

И аз съм с подобен проблем колеги!Само,че при мен спря да работи само едната(тази от дясно на шьофиора).Другата пък пред водача си работи нормално и пръскалките си пръскат без проблем.Проблема се появи вчера след проливен дъжд на магистралата карах хем бавно-80км.ч.Каде според вас да търся проблема?В бушони,релета или някъкви механични връзки на самия апарат за почистване?ТДС-седан! :dunno:
Изображение Изображение Изображение ИзображениеИзображение

Назад към E39