масло Репсол и фирма Тех Ко ООД приключението

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Re: масло Репсол и фирма Тех Ко ООД приключението

Мнение от akula » 24 Юни 2010, 11:35

ми елф и БиПи, от 2то нямам преки впечатления, и едва ли някога ще имам, ама елф е добро масло?
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 29 Юни 2010, 16:13

Карал съм много скутери и мотори 2Т с масло репсол и съм изключително доволен,разбора се ползвал съм само пълна синтетика на цена около 13лв/л. Според мен до повредеата не се е стигнало заради маслото,а по скоро заради недостатъчно количество,неправилна разработка или несполучлив основен ремонт, случаи колкото искаш. Това че мотовилковия лагер ,който е ролков ,е направил мизерия ,ме навежда на мисълта че е дефектен лагер. Ако беше проблема в маслото,щеше да се надере цилиндъра и да се износят сегментите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Юни 2010, 16:29

Преди си карах колата само с репсол,толкова качествено масло не бях срещал,преди доста време беше,прецака се датчика на температурата за перката и колата жестоко прегря,харчеше по 2-3 литра вода за 10 км и така я карах месеци докато сменя гарнитура на главата-отворих и картера-просто всичко беше перфектно...
Държех сервиз и продавах това масло,идваха от различни краища на софия да си купуват от мен репсол,защото беше малко екзотика това масло,всяка година идваше и едно момче с комбайн (без комбайна разбира се :mhihi: ) и взимаше по 40 литра синтетика за комбайна-сметай колко беше доволен,а и си уважаваше машината с която работи...
За фирмата-ми не ги знам тея,може и те да са го внасяли преди,но знам че маслото е испанско и много качествено,както и че няма ментета...
Хонда,кралския клас при мотоциклетите го използваше едно време,сега не знам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 29 Юни 2010, 21:24

Колега,аз живея и работя в Испания вече 10 години,ми май са и малко отгоре,и понеще РЕПСОЛ се прави тук,то масло има и в хранителните магазини и ТАКАВА ТУБА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВИЖДАМ,което ме кара да мисля че маслото което са ти продали е менте.Май няма нищо общо с оригиналните масла на РЕПСОЛ,който по принцип са доста добри,а и всички испански състезатели по мотоциклетизъм карат с тях.Съветвам те и аз като колегите да си търсиш правата до дупка и ако искаш да преведеш някое писмо на испански,то знай че съм насреща.
Съжалявам за случилото се и успех!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 30 Юни 2010, 8:59

ros1977 написа:Колега,аз живея и работя в Испания вече 10 години,ми май са и малко отгоре,и понеще РЕПСОЛ се прави тук,то масло има и в хранителните магазини и ТАКАВА ТУБА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВИЖДАМ,което ме кара да мисля че маслото което са ти продали е менте.Май няма нищо общо с оригиналните масла на РЕПСОЛ,който по принцип са доста добри,а и всички испански състезатели по мотоциклетизъм карат с тях.Съветвам те и аз като колегите да си търсиш правата до дупка и ако искаш да преведеш някое писмо на испански,то знай че съм насреща.
Съжалявам за случилото се и успех!!!

Koлега мн благодаря ще ти пратя писмото за едно преводче, ако не те затруднява разбира се. Писах им на англииски, но никакъв отговор не съм получил, предполагам едва ли са обърнали внимание на англииско писмо да си правят труда да си го превеждат.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 30 Юни 2010, 9:15

Воденичаров написа:Обади се на комисията за защита на потребителите. Останах очарован колко добра работа вършат.

И аз съм се изненадвал от тая комисия,но те съветвам и по интернет да им пишеш и на място да отидеш.Ще загубиш един час,но има голяма вероятност да помогнат,поне на мен помогнаха,а ако ли не поне някоя глоба ще отнесат тея мошеници. А това масло,в такава кутия за първи път виждам и по интернет разрових нищо не открих,да не е някое менте ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Юни 2010, 11:22

И аз съм на мнение, че маслото е било менте. В Бг, много хора се оплакват от Репсол, а това е скъпо и хубаво масло. За пример ще дам, че най-скъпото масло тук е Репсол, има 5л Turbo life от 110€. За сравнение най-скъпия Кастрол и Мобил е до 50€ тубата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 30 Юни 2010, 12:22

Писах на комисията прилижих и снимките, видях че в понеделника са ми отворили писмото да видим какво ще се случи, много неприятна работа, сега двигателя е при Иро дето прави буталата, да ми направи на преса коляновия вал с новата биела и му и занесох в понеделник и цилиндъра, който купих от ибей пък той нещо не застана както трябва по блока май ще се наложи някакви корекции за да легне добре. Хем и пълненето ще се подобри хем и от там и мощността ще се вдигне, само по скоро да стане ще пиша резултата какъв е :)

ПП: Искам горещо да благодаря на колегата ros1977 за превода !!!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 30 Юни 2010, 14:22

Така и не каза какъв модел ти е мотоциклета и с какъв двигател е?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 30 Юни 2010, 16:02

Turboman написа:Така и не каза какъв модел ти е мотоциклета и с какъв двигател е?

ето го мотора
http://spower.snimka.bg/hobby/apilia-rx.349018.17196569
двигателя е rotax 123 австрииски: монтира се на априлии рх,рс, мх, туарег,рали, етх и на картове като там е разликата в ск кутия

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 30 Юни 2010, 16:17

Колега, търси си правата докрай, най-малкото заради "това не е същото, ама и то става", макар и ти да имаш вина в случая, че изобщо си ги послушал.
А за маслата - Elf и Esso също са сериозни фирми - френските автомобили предимно с тях се карат.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 30 Юни 2010, 16:23

Аз до колкото знам Корида е представител на репсол http://www.repsol-oil.info/index_in.html и аз само от тях съм купувал
Колкото до ротакс двигателите,проблема е че са им много скъпи частите и с кратък живот,като цяло гледам да ги ибягвам че много ме наплашиха

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 30 Юни 2010, 16:31

Turboman написа:Аз до колкото знам Корида е представител на репсол http://www.repsol-oil.info/index_in.html и аз само от тях съм купувал
Колкото до ротакс двигателите,проблема е че са им много скъпи частите и с кратък живот,като цяло гледам да ги ибягвам че много ме наплашиха

те всичките 2 тактови са така особенно като е по високооборотен двигателя, за това си иска хубаво масло, но явно синтетики за 12,80 имат разлика със естерните синтетики от 30 и нагоре лв ;)
За частите от ибей биела 64 паунда, гарнитурите, 24 паунда, цилиндъра го спечелих на търг той ми стъпа на супер цена, но е от карт и сега ще трябва и малка промяна на блока на двигателя за да легне добре, буталото майстора ще каже колко пари, но неискам да предполагам, накрая ще кажа колко ми е излязло всичко и дали е имало ефект от тунинга на който сега го подлагам. Около 600лв предполагам, че ще е всичко...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Юли 2010, 19:11

spower написа:Около 600лв предполагам, че ще е всичко...

че тази цялата тротинетка не струва ли толкова? има един момент от който нататъка фърляш хубави пари по лоши пари...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Предишна

Назад към Извън Темата