Процедурата след смяна на мотор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Процедурата след смяна на мотор

Мнение от HeBePeH » 30 Юни 2010, 13:25

Колеги интересуваме процедурата след смяна на мотор неговото регистриране как протича .
Минавали се технотест , ако се минава имали шанс да те върнат и какви пари е самият тест .
След това какво се прави , директно в КАТ за смяна на талон ли ?
И какво се заплаща .
Също ме интерсува какво трябва да се монтира на колата ако се минава на технотест имам предвит ако колата е с барабани отзад , трябва ли дасе сменява задния мост с дискови спирачки.
Пускам темата тук защото колата ще е е36 и ме интересува някой , колега с е36-ца дали си регнал по-мощния мотор .
И последното което е ако стария мотор не е с платен данък в общината трябва ли да бъде заплатен за смяна на талона
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Процедурата след смяна на мотор

Мнение от bum_bum » 30 Юни 2010, 14:20

Местя в "Извън темата", където и е мястото, въпреки, че там има писано и можеш да ползваш търсачката. Процедурата е еднаква, независимо от марката и модела.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 30 Юни 2010, 14:43

HeBePeH написа:Колеги интересуваме процедурата след смяна на мотор неговото регистриране как протича .
Минавали се технотест , ако се минава имали шанс да те върнат и какви пари е самият тест .
И какво се заплаща .
Също ме интерсува какво трябва да се монтира на колата ако се минава на технотест имам предвит ако колата е с барабани отзад , трябва ли дасе сменява задния мост с дискови спирачки.
Пускам темата тук защото колата ще е е36 и ме интересува някой , колега с е36-ца дали си регнал по-мощния мотор .
И последното което е ако стария мотор не е с платен данък в общината трябва ли да бъде заплатен за смяна на талона

А защо искаш да плащаш по-висок данък и застраховка? :roll:

то всичко над 18is е с дискови спирачки отзад и при повечето положения ще ти трябва и моста :dunno:

хинт: стария мотор как ще го продадеш, ако не си бракувал колата?
хинт 2: новия трябва да е от бракувана кола...

въобще, каква ти е идеята? :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 30 Юни 2010, 14:55

vicho написа:въобще, каква ти е идеята?

Всичко да му е редовно най-вероятно,не му се занимава с ченгели и т.н,не иска да ги храни :bowdown:
Изображение

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар

Мнение от HeBePeH » 30 Юни 2010, 14:58

Идеята ми е септември месец да сложа м52б28 .
Стария мотор е м43 и си е доста добър и подържан , но си трябва 28-ца.
Немисля да го продавам понеже , няма да има никакъв интерес найвероятно, таа може да го бартеросам за нещо или да го пазя при евентуална продажба на колата с 28-цовия мотор ако не е регистран.
Питаш ме защо искам да го регистрирам ли , ами за да ми е по-спокойно , а също и разбрах , че при катастрофа и си със сменен мотор , нети важи каското. Отделно след време като продавам колата е друго да ти пише в талона 2.8 , а не както обявите в форума продавам едисикаква кола но поталн е 1.6 или 1.8 и от там идва въпроса как ще се регистрира ии си в греда и смъкваш от цената и то не с малко
.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 30 Юни 2010, 15:29

meha написа:
vicho написа:въобще, каква ти е идеята?

Всичко да му е редовно най-вероятно,не му се занимава с ченгели и т.н,не иска да ги храни :bowdown:

:mhihi:

HeBePeH написа:...

не разбирам защо би сложил най-големия мотор (преди м3) и после изведнъж да решиш да си продаваш колата, но това си е твоя идея ... след като ти се разправя с бг инстистуциите, действай - моето лично мнение е, че е безпредметно :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 30 Юни 2010, 15:32

Смени колата :yes:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар

Мнение от HeBePeH » 30 Юни 2010, 15:51

Това е последен варянт , колата е 97-ма 10 месец , няма забележки вади си стойка , свикнал съм с нея и в краен случай ще я продам :)
Затова мисля да сменя мотора , и да го регна , но май ще съм първия :mhihi: като гледам мненията .
Айде бе всички ли карате с незаконни мотори :lol:

Аа забравих Вичка няма да я продам веднага , но след време ще я дам няма да карам цял живто е36 :) :bchug:
.

Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 30 Юни 2010, 19:03

успех колега :yes:
..мани го вичката..той един месец не може да го сложи :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 30 Юни 2010, 19:18

И аз не се разправях да регистрирам...ама и не смятам да я продавам.
По принцип наистина донорът трябва да е бракуван, и ако моторът е от същата кола(модел), няма проблем да се регистрира.
Мен ме беше страх да не попадна на някой гладен чичка(с дъщеря-абитуриентка таа година) и да се заяде нещо и да иска да я спира от движение... да иска да му бутна...и то не 20-ачка.
Да чукна на дърво, досега не са ми вдигали капака кукерите да гледат номер на двг.
В интерес на истината, аз лично не бих си купил кола с нередовни документи, тук си прав.
Ако решиш да заобиколиш продцедурата, поне си носи талона на колата-донор с теб и ако все пак не повярват, че ръчката за вдигане на капака се е развалила и ножът опре до кокала, да имаш поне някви документи, че не си го крал(двг-то)...качил си го наскоро и тее дни ще го регистрираш.
Те че няма да повярват, няма, ама поне така ще са по-сговорчиви да "измислим нещо".
rwd фен

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e36_Fanatik » 30 Юни 2010, 20:17

Колега най-добре е колата преди да й се смени мотора да се пререгистрира и да се напише че няма номер на мотора :yes:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 30 Юни 2010, 20:34

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 30 Юни 2010, 21:22

HeBePeH написа:Колеги интересуваме процедурата след смяна на мотор неговото регистриране как протича .
И какво се заплаща .

Може би ще повторя мненията на други колеги, но това което ти е необходимо е бракуван талон на колата донор, с който се ходи в нотариус и се прави договор за покупко-продажба на двигател. С този договор се отива в КАТ и се регистрира мотора. - Това е ако слагаш същия мотор. Ако е по-голям, процедурата е същата, но "САМО" се минава технотест. Именно там са големите ядове, защото няма яснота какви са изискванията , та да ти одобрят колата, ще ти я удобрят ли ако напвавиш еди каво си и т.н.. Тука съм чел че някой са минавали без проблем, на други им казали че купето няма да издържи с 1л по голям двигател :mhihi: , пращали ги да вадят някакви удостоверения от дару, откъдето пък им казвали че незнаят за какво става на въпрос :mhihi: и т.н В този форум има хора които знаят за какво става на въпрос , но веки си трае, нали всеки е таркат..и е най-лесно да се пусне тази емотинка - :mhihi: , и да се приключи с поста., като вече е най-великия. Това което ще ти кажа аз е че със сигурност дискове отзад ще искат да сложиш и ако предите дискове и апарати на 28-цата са други да прехвърлиш и тях. Това 100%. другото по -горе съм написал. Иначе моя съвет е да си узакониш колата, колкото и да ти струва. Енди 5-600лв да хвърлиш е нищо, след това ще си караш спокойно колата и ще можеш да я продадеш мнооого по лесно и за повече пари. Казвам ти го от опит, защото преди време и аз правих подобни изпълнеия, само че на корса, и поради проблем с документите, неможах да направя тази процедура и я продадох доста по-трудно. Много хора ми се обаждаха, но като разбереха че номера на мотора не съвпада и бягаха, иначе биха я взели веднага... Аз лично никога не бих взел такава кола за ежедневка! А и гледам масово хората си продават старите двигатели на колите, които не са бракувани, хората ги купуват и карат на други коли, и ако стане една проверка каква манджа ще стане , направо не ми се мисли :mhihi: .

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар

Мнение от HeBePeH » 30 Юни 2010, 21:33

Доста е полезна темата на Madpetio , но няма ли да се намери поне един регистрирал кола с мотор от друга донор :confused: Мерси Ванка твоито мнение вкара малко ясното :bchug:
.

Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 30 Юни 2010, 22:03

Ако продаваш колата в сф неузаконена канали няма :idea:
Друга идея..купуваш си малко киселина,хвърляш в/у номера на мотора на донора след 2 дни монтираш и си ти :winky: на следващото минаване на канали я пишат "без номер" щото не се чете и си в джаза...не питаи от къде знам ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Следваща

Назад към Извън Темата