Честито на всички братушки и газени лампи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: Честито на всички братушки и газени лампи

Мнение от BMW_RIDER » 29 Юни 2010, 23:13

sappa написа:
dimithur написа:Не никой него е баптисал, просто са го минали по-лесния начин , фалирали са го ;) Инак се казва Юл Браун (българското му име е Илия Вълков), водорода не се извлича, просто водата се облъчва с най-обикновени радио лъчи с най-обикновен аналогов предавател на 13.61mhz (това по спомен го казвам) и съответно структурата и се промена от H2O на HHO (демек разделя се водородния атом) , и в крайна сметка се получава водород + кислород в насипно състояние, което ако не го забавяш с хексан не гори, ами направо си гърми и трещи :mhihi:
Проблема е, че като гори, топи волфрама като масло и съответно е малко трудно да нагряваш с него какъвто и да било съд .

без лоши чувства, ама това е за темата с бисерите...

Атомът е считан за основната градивна частица на материята. Думата произлиза от гръцкото ατομον (атомон), което означава „неделим": α– („не“) и τομον („делим“).

източник:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%82%D0%BE%D0%BC

в случая се дели молекулата на водата....

Дабе и мен ми се видя странно, и то ще повече атома на водород дето е само с един протон и електрон. Е освен ако нямаш някаква извънземна технология да разделя протона на кварки и струни, ма едва ли някой я има. Но явно се е объркал.

Интересно е случая какво имаш впредвид под "насипно състояние" ,че са течни?
Ако някой може да докара течност до минус сто и кусур градуса само с радио лъчи, той ше стане трилйонер само то продажба на хладилници бре, няма нужда да подкопава петролния бизнес. Цялата работа ми се вижда фантасмагория ама знае ли човек всико е възможно.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 29 Юни 2010, 23:44

sappa написа:
dimithur написа:Не никой него е баптисал, просто са го минали по-лесния начин , фалирали са го ;) Инак се казва Юл Браун (българското му име е Илия Вълков), водорода не се извлича, просто водата се облъчва с най-обикновени радио лъчи с най-обикновен аналогов предавател на 13.61mhz (това по спомен го казвам) и съответно структурата и се промена от H2O на HHO (демек разделя се водородния атом) , и в крайна сметка се получава водород + кислород в насипно състояние, което ако не го забавяш с хексан не гори, ами направо си гърми и трещи :mhihi:
Проблема е, че като гори, топи волфрама като масло и съответно е малко трудно да нагряваш с него какъвто и да било съд .

без лоши чувства, ама това е за темата с бисерите...

Атомът е считан за основната градивна частица на материята. Думата произлиза от гръцкото ατομον (атомон), което означава „неделим": α– („не“) и τομον („делим“).

източник:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%82%D0%BE%D0%BC

в случая се дели молекулата на водата....

Да бе сори глупост написах без да се усетя, имах предвид, че се разделя връзката между двата водородни атома и кислорода. ;) И не се получава течен водород, ми си е газ, даже 2 газа - кислород + водород. И двата както знаем горят много добре :)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Аватар

Мнение от Хаос » 30 Юни 2010, 0:12

Вие верно ли му четете мненията на тоз димитхур, хаха.

А по въпроса на кого не му харесвала Русия, кой имал претенции - на Русия не й пука особено за вас, изгледите да й запука за вас са нищожни.
Длъжни сме им много, много, и още толкова много. Днес щяхме да ходим с фесове, резани вурстове в гащите и да сме провинция на анадолската паплач, припомнете си го това.
Разбира се, че Русия има силни геополитически интереси в региона, като общо взето ние сме ключова територия и сила на Балканите, в това няма нищо лошо. С отрязването на важни съвместни проекти, надупването за американски бази на наша територия, не дай си боже ПРО на наша територия, ще влезем скоропостижно в черния списък на Голямата Мечка. А това е фатално.
Един елементарен пример - Тополь М, може да носи до 3 ядрени бойни глави, една глава съответства на 1 цел подлежаща на ядрено поражение при конфликт. На територията на Англия (например, държава с ядрен боен арсенал) има общо 10+ такива цели (естествено точния брой е засекретен).
Аз лично не искам да съм от другата страна на барикадата спрямо страна, братска, славянска страна, с която имаме всички предпоставки да сме в добри отношения, която разполага с мобилни ракетни комплекси (1 камион, 120 тона тегло), 1 от които може да затрие цялата ни държава. :paranoid:
А, да разбира се, зимата не ми се стои на студено. Искам да има все пак някаква индустрия в България, не просто да сме дойна крава за задгранични банкови сметки. Искам да сме една малка Германия на Балканите. Обаче освен себе си, не виждам какво друго изнасяме зад граница в последните 21 години, 21 години от скъсването ни със социализма. (тогава не е било цвете за мирисане, обаче ми се струва, че сега не ухаем кой знае колко)
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 30 Юни 2010, 0:27

Хаос написа:Вие верно ли му четете мненията на тоз димитхур, хаха.

Т'ва си беше новина, за излъчвателя.
Да живее българо-съветската дружба!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 30 Юни 2010, 0:30

dimithur написа:Да бе сори глупост написах без да се усетя, имах предвид, че се разделя връзката между двата водородни атома и кислорода. ;) И не се получава течен водород, ми си е газ, даже 2 газа - кислород + водород. И двата както знаем горят много добре :)

много се извинявам, но ще внеса една поправка, :oops:

водорода гори, кислорода НЕ. както знаем той (кислорода) е необходим за горенето, (окисляване съпроводено с екзотермални просеци) друг е въпросът, че за да се възпламени или взриви водорода, непременно трябва да присъства кислород...
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 30 Юни 2010, 3:34

Хаос написа:...

хахаха :bowdown: ,ако не с газ, с ракети плашат :mhihi:
Чак пък сила на Балканите не сме - е македонците може да ги стреснем малко, ама друг не вярвам.
Руснаците дори пияни няма да използват ядрено оръжие срещу страна от НАТО, за да разрушат площадка с ПРО. Русия както и други страни имат доктрини в които са описали кога евентуално ще изпозват ядрено оръжие, това не е нещо което да ползваш когат ти е кеф.
Всяко действие има противодейстивие е казал Нютон, много преди да се сделае СССР. :)
Ей никой не говори за тея братски народи - ей ги киргизите горките, бе молят им се хората, елате бе братя, руснаците не та не...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Юни 2010, 9:32

SKISA написа:ми нали викате ,че не може да сме независими! за тва аз предпочитам да съм зависим от леко по-нормални хора ,а не от руснаците! некакси сърце не ми дава да ги искам след тва,което съм видял за отношението им и към техните си хора ,и към нас ,и към който и да е......!!!
естествено ,че предпочитам да сме независими ,ма не се получава!
а иначе чак до сталин не ми се връща! виж хрушчов,брежнев .....оня дето умре след 1г царуване , миша-петното.....! тия свършиха "чудесна" работа.... както и КГБиста сега.....!

Аааа,Skisa,нема проблем със зависимостта,алтернативите са газ от турция :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Юни 2010, 10:38

Който ни освободи, той и ще ни зароби. Думите са на т.нар. апостол, Васил Левски. Всеки може да си направи изводите. А това, че видите ли само в Русия има газ е пълна глупост. Последните открития на шистова газ в Америка, както и засилващата се търговия с втечнена газ с танкери (за пример Испания) и съответните терминали........, а знаете ли че през газовата криза зимата, Гърция ни помогна, докато другаря Путин не му пукаше особенно май. Какви освободители, какви пет лева? Още Левски и Вазов са прозряли истината за нашето освобождение и последващото заробване. Нима тука има хора, които едва ли не са доволни, че България плаща и ще плаща едни от най-скъпите цени на газ в Европа, с този жизнен стандарт? Хора, които ще кажат, да, добре, това е нормално? Дали ако това беше станало в някоя друга част на Европа, щеше да мине ей така, по новините само? И всичко което можем да кажем е, да, тя Русия има право, да такъв е пазара, да, бля бля бля. Защо си мислим, че Русия има ПРАВО? Само защото ни е освободила преди повече от век ли? Само защото поради насадената насила политическа система и управленски кадри и до ден днешен България крета, като най-изостаналата в ЕС по всички показатели, въпреки че е пълноправен член, затова ли да съм благодарен? Защото още ни управляват хора, които са възпитаници на Москва и то натам ги и тегли, не е за чудене. Те цял живот са се кланяли на този идол и ще продължават да го правят и политически и идеологически и всякак. А България, България е зестрата на Русия. Защо си мислим че сме малки, нищожни и т.н. Белгия да не е по-голяма от нас, Австрия? Има един лаф, ако не уважаваш себе си, как ще искаш другите да те уважават? Как? След като ние непрекъснато си навеждаме главите, под някаква сабя, сакън, да не стане белята. Ама тя става, независимо от всичко, пак за газовата криза ще спомена. Кога думата отговорност ще бъде на дневен ред? Кога ще бъде потъсена отговорност на хората, които съзнателно или не, вкарват тази страна в една посока, заради която и нашите деца ще плащат? Знаете ли, че цените в световен мащаб паднаха, а Газпром продължава да си държи на високите цени? Проверете ако не вярвате. Има алтернативи, не само Набуко.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 30 Юни 2010, 11:39

Колега, що не дадеш някоя таблица да видим в Европа как са паднали цените. Щото по начало главен доставчик на газ, не за само за България, а за Европа е Газпром. И в БГ цените за потребителите е една от най-ниските, както и за другите горива де ;) .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 30 Юни 2010, 12:09

Абе Елесар, знам, че пишеш в националистически форуми и си заслепен от фашистката идея, но наистина - направи изследвания - след края на Втората Световна Война (65 години) част от страните победителки, в частност Англия и САЩ искат да разкъсат България между съюзниците им Югославия и Гърция, и единствено Сталин възпира това решение...Разбира се СССР са имали собствени стратегически планове (както и през Освободителната война), но резултатът е налице! Не знам защо се пениш и хулиш...

Шистова газ...Тази партенка я дъвчем от много време...По изследванията на специалисти само в Германия има над 4 трилиона кубика шистова газ...Но защо германците искат Северен Поток тогава...А ти ше докарваш шистова газ от Канада...Абе момче...Ти чуваш ли се какви ги ръсиш? М'че САЩ продават шистовата газ на цена от 300 долара на 1000 кубика...А транспорта? А терминала?... Обмисляше се варианта да докарваме от Йемен, но от там ни отрязаха, защото имат прекалено много договори с големи потребители...Но Гърците помагат да...Те ще докарват газта от Йемен на терминал за втечнена газ на Егейско море, от там я засилват към България, като ние си плащаме двойно и тройно като попове, а началната цена е между 250-300 долара...Успех!

А това, че България не е сключила изгодни сделки си е НАШ проблем! Но ние на правим нищо по въпроса, хулим единственият си доставчик на енергийни суровини....Няма такова безобразие!
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 30 Юни 2010, 12:20

Elesar74 написа: Само защото поради насадената насила политическа система и управленски кадри и до ден днешен България крета, като най-изостаналата в ЕС по всички показатели, въпреки че е пълноправен член, затова ли да съм благодарен?

Ми на наще може да си благодарен. Данеби да сме единствената страна минала през прехода - НЕ. Ама сме най зле, и точно заради нашия си мързел и далаверщина.
Впрочем незнам в цяла Европа дали само Албания не е по зле.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 30 Юни 2010, 16:17

BMW_RIDER написа:
Elesar74 написа:

Ми на наще може да си благодарен. Данеби да сме единствената страна минала през прехода - НЕ. Ама сме най зле, и точно заради нашия си мързел и далаверщина.

бих добавил още и НЕБЛАГОДАРНОСТ. ако не бяха "братушките" сега щяхме още да копаме въглища от перник, та да си захранваме модерните елктроцентрали... ако изобщо имаше потребление на ток.
пък цените на газта.... още Г-н Евгении Бакърджиев ги договори много добре. и по негово време не стана много ясно какво и как се договори- и за какъв период от време. та аиде стига с братушките, европа ги клати от край време, да са си направили сметката, че газта е на изток

все пак в тоя спор няма чиста истина.
виж , добре че има и неруски енергиини компании, занимаващи се с добив на нефт и газ... надеждата ми е в шел, и особено бритиш петролиум :bowdown:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 30 Юни 2010, 18:28

Elesar74 написа:Заглавието говори само за себе си. Честито на всички русофили. От 1 юли 2010, някои ще усетят братската дружба с Русия доста осезателно, а след няколко месеца и в температурен аспект. .......

Да ви е честио и на вас, антирусофилите, понеже сме много отворени:
http://en.rian.ru/business/20100617/159457236.html
И както е тръгнало, ще фалират булгаргаз, и нали се сещаш кой ще го купи, и тогава ще плащаме газа на 500$ и то молейки се.....

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 30 Юни 2010, 18:39

аз специално съм русоеб!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kusho » 30 Юни 2010, 21:05

ще има по-големи приходи от ДДС

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата