Превишена скорост - факти и недотам.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Превишена скорост - факти и недотам.

Мнение от alx » 30 Юни 2010, 21:49

всичко което е написано във статията като причини се получава от недостатъчно време за отреагирване... а _основния_ фактор които скъсява времето за отреагирване е скороста.

аз буквално не мога да повярвам, че има хора (особено на този автолюбителски сайт) които си мислят, че скороста не е основен фактор при катастрофите. направо ще го напиша в прав текст- "засрамете се"
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 30 Юни 2010, 22:00

kiro_320 написа:айде пак се почва!! Само дето разни статистики, нали вземат предвид ТЕЖКИ ПЪТНИ ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ?
Статистиките не вземат само ТЕЖКИ произшествия! Говори се за катастрофи, ама не се уточнява какви!
Самото движение с превишена скорост е предпоставка за ТЕЖКО ПТП! При леките катастрофи, факторите са много. ros1977 и колко хора са загинали от люшване в шахта ?

Колега kiro_320,с цялото ми уважение,чета и препрочитам мнението ти и единственното което успявам да разбера е че зад това мнение е човек който се чуди с кого да си ''чеша езика''
Разбира се че ако се изцепиш със сто във кватрала е опасно и е предпоставка за ПТП.Същото важи и ако караш със 250 по магистралата.Идеята ми е че се слагат също така и много абсурдни ограничения,само за да се събират глоби и да се използват за извиненията когато говорим за шахтата.
Що се отнася до статистики,съветвам те преди да коментираш да почетеш тук там,да погледаш новини или с други думи да се информираш,и ще разбереш че в тях фигурират леки,тежки произшествия,а и какъв е броят и типът на пострадалите.
Поздрави

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 30 Юни 2010, 22:03

alx написа:всичко което е написано във статията като причини се получава от недостатъчно време за отреагирване... а _основния_ фактор които скъсява времето за отреагирване е скороста.

аз буквално не мога да повярвам, че има хора (особено на този автолюбителски сайт) които си мислят, че скороста не е основен фактор при катастрофите. направо ще го напиша в прав текст- "засрамете се"

Тая статия така е написана, все едно дявола чете евангелието :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 30 Юни 2010, 22:18

ros1977 написа:Май отново почваме да навлизаме в някакви безмисленни спорове,при положение че почети всички в този форум попревишаваме скоростта от време на време.
Сега по темета,има разумно и неразумно превишаване на скоростта.Истина е че тя винаги се използва от политиците и кметствата за да събитат пари за глоби,да не ти платят щетата ако се ''люснеш'' в шахтата дето ''Бай Мангал'' и е откраднал капака и т.н..
Когато статистиката говори не може да се спори.Имаше статистическо проучване и за германските аутобани,където всички знаем какво е положението със скоростта,та това проучване показваше че по тези аутобани концентрацията на ПТП е в пъти по малка от колкото на една обикновенна магистрала със ограничение 120 или 130км.

"Германските аутобани" и "обикновенна магистрала" са доста обширни понятия!
В момента в Германия далеч не всички магистрали нямат ограничение за максимална скорост дори в последно време ограничения са въведени на почти всички отсечки и са съвсем малко останалите участъци, където няма ограничение.
Причината на тези неограничени отсечки, а и на останалите магистрални отсечки в Герамния да има по-малко ПТП-та (предполагам статистиката се равнява по друга европейска страна) е културата на шофьорите им и доброто състояние на пътя.В повечето европейски страни, включително и в България, съм убеден, че статистиката ще е различна.За това неможеш да сравняваш немските аутобани с други магистрали и да казваш - ами те нямат ограничения и имат по-малко ПТП-та, следователно не скоростта е причината.

П.С.BMW_RIDER никой не е обвинил мотористите за нищо, те са участници в движението както и всички останали и за тях скоростта е същият фактор наказващ жестоко грешките.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 30 Юни 2010, 23:56

ДемПфер, полицаят , пътят , актът, началникът , загадка
Това са грешките на двамцата "грамотни" колеги само от последните им две мнения и то без да броя запетайките, главните букви и тиретата.

Както писах в началото на темата, ако имата различно мнение - много хубаво, уважавам го и благодаря на тези колеги които писаха по темата.

Обаче при положение ,че в едно изречение допускаш четри грешни пълни члена, да ми държиш сметка за грамотност, още по малко да ми държиш сметка как карам и да ми се отправят пожелания - няма да стане. Занесете си комплексите и проблемите некаде другаде.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Юли 2010, 2:27

проблема за мен се крие другаде.
колите постоянно стават по-мощни, по-лесни за управление и по-сигурни.
за съжаление пътищата не се са се променили особено от 70те години може би.
може би са направени само промени по мантинели и централни разделители и т.н.
от там идва това напрежение...

но това е и нож с две остриета. аналогично на "4х4 ти помага само да затънеш по-надълбоко".

според мен бъдещето е в пътища като в германия, но ще минат МНОГО години докато се стигне до този момент.
разбира се всичко може да се обърка еколозите да се бръкнат и там (където въобще не им е работата) и да надделеят в дебата за премахването на аутобаните дори и в германия. за да можеш да караш с висока скорост трябва и специален път със специални правила, със съответно подготвена кола иначе просто няма как стане.

а ако кола удари пешеходец в населено място за мен 99.99% от времето виновен е шофьора... 0.01% оставям на някой, който нарочно се е хвърлил под колата ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20, M57D30
Мечтае да кара: MKA
Детайли за колата: ниска и бърза

Мнение от BMWdrivers » 01 Юли 2010, 2:59

Трябва да направят максималната скорост на автомобилите да е 100 км/ч и няма да има катастрофи, не мислите ли така

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 01 Юли 2010, 3:54

steeN написа:според мен бъдещето е в пътища като в германия, но ще минат МНОГО години докато се стигне до този момент.
Аз малко се чудя що всички говорят за пътищата в Германия. Бил съм там и в няколко други европейски държави и напоследък основно се подвизавам на Острова и според моето скромно мнение английските пътища са по-добре от гледна точка на маркировка, знаци и култура на шофьорите. Това важи и за магистралите, и единствената разлика е че в Англия максималната допустима скорост е 112 км/ч а в Германия на път със същите храктеристики (да не кажа по-лоши) няма ограничение. Не знам що всички говорят за "германският аутобан" като нещо уникално. Да, там е шофьорска "нирвана" щото май е единственото място в света където може да караш легално с колкото ти "душа сака", но няма нищо изключително нито в културата на водачите нито в техническите характеристики на пътя. И съм сигурен, че тежките катастрофи не са някакакво супер извънредно събитие щото някои хора там също карат безрасъдно. Лично аз мога да кажа, че карам сравнително бърза кола, но повече от 220км/ч не съм развивал в Германия щото просто условията (по моята преценка) не го позволяваха. Всичко е въпрос на риск и в Германия пак има политика, дори и в запазването на липсата на ограничение - все още това се смята за двигател на немската автомобилна индустрия.

В крайна сметка съм напълно съгласен, че няма по-голям кеф от това да караш с колкото прецениш за добре, но определено не мисля че има нещо уникално в пътищата на Германия което да позволява това, без многократно увеличаване на риска.

Що се отнася до темата, едва ли има по-вярно твърдение от това дето един колега по горе спомена, а именно че високата скорост просто преекспонира всяка грешка на околните участници в движението. Да, тя сама по-себе си никога не е причина за трагедия, обаче подбирането на подходяща и в повечето случаи ниска скорост може да има решаващо значение за избягването й. Също е вярно и твърдението, че има ужасно много хора които никога няма да разберат тази проста истина, също както не разбират елементарната формула за кинетичната енергия от физиката: E = (m*v^2) / 2 и какво точно значи това, че скоростта е на квадрат в нея.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 01 Юли 2010, 10:03

Абе нема се опраим ако продължаваме с това мислене, все да изклатим държавата и другите.
И все пак колата не е продължение на оная работа. Като ти е малка патката и на х6 да се качиш пак си ти е малка.
Карайте по-бавно колеги и не минавайте през аварийната на магистралите ей :bang: :bang:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Юли 2010, 10:20

steeN написа:......

а ако кола удари пешеходец в населено място за мен 99.99% от времето виновен е шофьора... 0.01% оставям на някой, който нарочно се е хвърлил под колата ;)

дигни малко процента ,щото ако пресече на българия ,на цариградско или на некой друг булевард с ограда няма да е виновен шофера...!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Юли 2010, 10:32

SKISA написа:
steeN написа:......

дигни малко процента ,щото ако пресече на българия ,на цариградско или на некой друг булевард с ограда няма да е виновен шофера...!

винаги ми е било интересно какво става с шофьора и колата в такава ситуация???
Кой какви щети покрива и тн??? Пешеходеца съдят ли го за нанесени материални щети?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Юли 2010, 10:40

а не, не свалям... аз наистина го вярвам това.
на българия има пефектна видимост, като на тепсия се вижда всичко.
цариградско, там всички знаем за какво става дума и трябва да се внимава много... да се гледа 5-6 коли напред и т.н. за мен това е НАЙ-ЗЛЕ булеварда в софия. там точно всички катастрофи са абслютно малоумни. направо предлагам закон, който е участвал в катастрофа на цариградско 5 години без книжка :mhihi: (това в рамките на шегата разбира се)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 01 Юли 2010, 11:29

http://zamunda.net/details.php?id=145108&hit=1

Ето едно филмче за колегата който не знае разликата между аутобана и магистралата !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 01 Юли 2010, 15:29

1. Лоша, имам впредвид ТРАГИЧНА инфраструктура и състояние на пътищата.
2. Тотално неефктивни и незадълбочени шофйорски курсове – абсолютно нищо обшо с ралното шофиране освен това и ПЛАТЕНИ.
3. Надценяване на свойте възможности и тези на автомобила, тука слагам и лоша подръжка.
4. Неприемане на шофирането достатъчно сериозно – това особено важи за женската част от шофйорите.

Много точно си ги подредил колега, аз също мисля, че така изфабрикуваната "война по пътищата" е измислена, за да се отклонява темата най-вече от точка 1, не че другите не са важни.
По точка 2 мисля че и автоклубовете можем да направим доста, ако създадем асоциация и се включим в така наречената "Комисия по безопасност на движението", която се председателства от, забележете, бившия началник на КАТ ???! и бълва основно безумни идеи.
Touring & windsurf club

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Юли 2010, 18:39

вие не разбрахте че колко са хубави пътищата в бг почти не играе положителна роля за сигурноста ни... колкото и невероятно да звучи.

защото българина ще си "нагласи" карането спрямо пътя... по разкованото цариградско ще кара със 120, но ако беше равно като стъкло щеше да кара съответно с 200... ама със същия таралясник... а сигурноста на скорост струва пари. българина просто няма пари да кара бързо и сигурно. за манталитета изобщо пък да не говориме.

затова докато не намериме пари за задълбочени курсове за книжка, хубави гуми, нови амортесори, стегнати тампони и нови накладки - аз лично мисля че е по-добре да са ни всичките пътища в дупки... знам.. обидно е... ама като ни гледам по пътищата- друго не заслужаваме.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата