Превишена скорост - факти и недотам.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Превишена скорост - факти и недотам.

Мнение от dimithur » 01 Юли 2010, 19:31

alx написа:вие не разбрахте че колко са хубави пътищата в бг почти не играе положителна роля за сигурноста ни... колкото и невероятно да звучи.

защото българина ще си "нагласи" карането спрямо пътя... по разкованото цариградско ще кара със 120, но ако беше равно като стъкло щеше да кара съответно с 200... ама със същия таралясник... а сигурноста на скорост струва пари. българина просто няма пари да кара бързо и сигурно. за манталитета изобщо пък да не говориме.

затова докато не намериме пари за задълбочени курсове за книжка, хубави гуми, нови амортесори, стегнати тампони и нови накладки - аз лично мисля че е по-добре да са ни всичките пътища в дупки... знам.. обидно е... ама като ни гледам по пътищата- друго не заслужаваме.

Хахах ми да, защо стават най-много катастрофи именно на Цариградско, в София ? Еми щото пътя е най-прав и в сравнително добро състояние (в сравнение с други тесни и хептен калпави улички) и всеки гледа да си изпробва там възможностите на таралясника :mhihi: И после говорете, че скоростта не била фактор за катастрафите :mhihi:

Вземето, който и друг искате пътен участък от страната, с концентрация на катастрофи , да видите, че пак ще е с добра пътна настилка ;) Примерно веднага се сещам за участъка Стара Загора - Нова Загора. Асфалта си е идеален. Ма винаги се намира некой специалист, особенно лятото като започне отпускарския сезон, да изпреварва геройски колоните , докато не се нахендри централно. Ако беше осеян с дупки пътя, щеше да си кара с 60 в колона и едва ли ще се прави на герой ;) Така че скапаните пътища дори спасяват животи, колкото и абсурдно да звучи :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 01 Юли 2010, 21:42

Тая статистика няма нищо общо с действителността в България :idea: :idea: :idea: :idea:
Ама нищо общо :!: Така че няма какво да я коментираме :!: :!: :!:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Юли 2010, 22:04

да нямах предвид, че цариградско е зле като настилка. просто мястото е опасно, защото е комбинация от много неща.
в градовете за мен ограниченията са си идеални и не трябва да се пипат. разстоянията не са кои знае какви дори и в софия, че да има някакъв смисъл.

и дупките не помагат. най-не-знам-как-да-я-квалифицирам история, която съм виждал. челен удар на околовръстното, щото единия заобиколил дупка, през насрещното разбира се.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 01 Юли 2010, 22:33

steeN написа:да нямах предвид, че цариградско е зле като настилка. просто мястото е опасно, защото е комбинация от много неща.
в градовете за мен ограниченията са си идеални и не трябва да се пипат. разстоянията не са кои знае какви дори и в софия, че да има някакъв смисъл.

и дупките не помагат. най-не-знам-как-да-я-квалифицирам история, която съм виждал. челен удар на околовръстното, щото единия заобиколил дупка, през насрещното разбира се.

Минавал ли си през 202 улица?
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 01 Юли 2010, 23:19

alx написа:вие не разбрахте че колко са хубави пътищата в бг почти не играе положителна роля за сигурноста ни... колкото и невероятно да звучи.

защото българина ще си "нагласи" карането спрямо пътя... по разкованото цариградско ще кара със 120, но ако беше равно като стъкло щеше да кара съответно с 200... ама със същия таралясник... а сигурноста на скорост струва пари. българина просто няма пари да кара бързо и сигурно. за манталитета изобщо пък да не говориме.

затова докато не намериме пари за задълбочени курсове за книжка, хубави гуми, нови амортесори, стегнати тампони и нови накладки - аз лично мисля че е по-добре да са ни всичките пътища в дупки... знам.. обидно е... ама като ни гледам по пътищата- друго не заслужаваме.

Което може да го сложим като точка 5 - манталитет. Това е вярно с пълна сила, само не разбирам защо трябва да се слагат всички под общ знаменател. Аз лично си подържам колата и мотора изрядно и даже не ги държиме ако са по стари от 5 год от чисто нови даже и по малко. И не превишавам скоростта в града, особено където е населено.

Попринцип ти харесвам мненията, но немога да се съглася с това за дупките. Идиота и да му изкопаш боен ров и колело да му дадеш, пак ще направи сакатлъка. Но ,че масово не се подържат колите и се карат много стари и то бързо също е проблем.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 02 Юли 2010, 13:36

BMW_RIDER написа:...Което може да го сложим като точка 5 - манталитет...

Не, това е абсолютно и безапелационно НОМЕР 1. Даже да го сложим Манталитет и възпитание.
Значи толкова много простащина има по пътя, че просто аз не виждам каква друга по-силна причина може да има за "войната по пътищата". Много над 50% от участниците на пътя са хора, които са дали и последния си лев, за да си вземат автомобил и естествено трябва да покажат колко добре могат да го карат и колко нищо не струват останалите шофьори. Значи на него нищо не му е наред и се мрази с жена си, щото вместо да идат на почивка той трябва да смени тампони и носачи на колата и естествено трябва да покаже как върви тая кола. Тук общественото мнение за хората без коли е супер ниско и се считат едва ли не за 2ра ръка хора, защото не са вкарали всичките си пари в некоя 10 годишна кошница дето за 2-3 години ще изхарчи цената си по2. И така подтиснатите от живота хора не показват абсолютно никакъв толеранс спрямо по-неопитните участници и направо си ги мачкат отсекъде (няма да ви казвам как се чувствах преди 5 години, когато бях прясно взел книжка и всякакви селяндури ми подсвиркваха и ме псуваха за минимални грешки (ама наистина минимални). Естествено че добрия шофьор не се ражда такъв, а се научава. И както не толелираш чуждите грешки, така и не усещаш колко много грешки правиш самия ти, съответно някой ден се оказва, че си направил грешка със 180 км/ч и нещата са прикючили за 4-5 човека.
Естествено малко съм пресилил нещата и съвсем не искам да кажа, че не може да си позволите колите или нещо такова. Но възпитанието на хората в българия, съответно на участниците в движението пак там е изключително ниско и така изключвайки всякаква мисъл за евентуални резултати от евентуални действия се пълнят черните хроники.
Малко разхвърляни мисли, но се разбира горе долу : )))
И малко по темата, да, естествено че високата скорост води до много по-фатални резултати, нека не забравяме, че сме хора и че секи човек греши... Но това вече се каза, хайде със здраве и карайте разумно : )

Предишна

Назад към Извън Темата