компютърен проблем!!!Помогнете!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Re: компютърен проблем!!!Помогнете!

Мнение от Coulthard » 04 Юли 2010, 14:01

стига да не е стартер и хоме всичко е ок аз обикновенно слагам Ultimate, та по въпроса за преинсталация си, сменяш билд-а както каза Молов и си ти. И недей си осакатява лаптопа с ХР тва нещо ще гледа i3 като голям камък
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 04 Юли 2010, 14:33

bestman написа:Не мисля, че това дали е лицензиран или не е проблема ти - разликата е само в серийния номер, който си сложил. Когато ъпдейтнеш ще се разбере, ако си ъпдейтнал и WAT - просто проверяваш описанието на ъпдейтите преди да дадеш да се инсталират и ако пише WAT или Инструмент за Активация на Уиндоус не го инсталираш.

Виж си драйверите за видеото (което не казваш какво е) - от сайта на производителя си свали последните за модела ти.
Виж си резолюцията за играта - 1366х768 не е препоръчителна, а е максималната. Няма да ти тръгна нищо ако си сложил по-висока.
"Шифт" съм слагал на лаптоп с W7 х64 Ултимейт - абсолютно никакви грижи

Колега,незнам какво ми е видеото.Никъде не го пише,единственото което пише за нея е че е интегрирана.
Кажи ми как да я проверя.А иначе дриверите мисля,когато сложих диска на лаптопа да ги инстална всичко си е ъпдейтна само и си се инсталра само(една от причините да харесвам уин 7) само си избра всичко.А иначе сложил съм настройка за автоматично ъпдейтване на уина,но досега почти нищо не съм разрешил да поставя или да маха.
А за резолюцията,не е по висока.1366х768 си е така като само си го избра.Но вече пробвах да го персонализирам на 1024х768 но никаква разлика проблема си е същия.А ако ти може да провериш каква ми е видео картата ще съм ти благодарен.Модела на компа е фуджицу Аh550.Можели да ми кажеш за шифта,имали някакви по специфични настройки от към видеото.Защото спецялно тази игра тръгва и си влизам в опшънса и си бутам контроли и резолюции(нагласям я на 7) и когато дам старт карер ми пуска едно клипче след което ме изхвърля.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 04 Юли 2010, 15:13

ето модела на видетокартата Intel GMA HD със 128MB собствена и до 1696MB споделена памет
не му разбирам много но ми се вижда слаба.Можели от нея да ми е проблема? :confused:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bestman » 04 Юли 2010, 15:21

Най-вероятно си с Интелско видео Intel GMA HD със 128 Мб до 1696 Мб, с което дори да подкараш играта едва ли можеш да очакваш нещо прилично.

Ако В7 е 32 битов цък

Ако е 64 битов цък

Освен това мисля, че трябваше да имаш инсталиран PhysX (виж в инсталираните програми). Въпреки, че е за нВидиа карти май трябваше да е инсталиран поне ( в това не съм сигурен!)

Успех

//едит

Видях, че си го написал модела. Съмнявах се щото има и с нВидиа (поне като тръгнеш да избираш модела от сайта на ФС)

//едит 2

Забравих да ти сложа линк към сайта на ФС за да си избираш каквито драйвери ти потрябват

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 04 Юли 2010, 15:48

и ся кво,оръсих се 1000 лева и единственото което мога да пусна е пасианс :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ir0n » 04 Юли 2010, 16:34

Ми трябвало е преди това да се поинтересуваш. Да очакваш от лаптоп за 1000 лв да подкара фифа 2010 е леко доста наивно ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 04 Юли 2010, 16:53

Ir0n написа:Ми трябвало е преди това да се поинтересуваш. Да очакваш от лаптоп за 1000 лв да подкара фифа 2010 е леко доста наивно ;)

е че па 1000 лева да не са малко.Има добри характеристики за да подкара игри от преди 2 3 години.
Изображение

T.N.T. for the brain
Аватар
Кара: Слънцето да се мръщи!!!

Мнение от PeBuLs » 04 Юли 2010, 17:12

Правят ги с вградено видео за да стават за пишещи машини :)
Гледам си написал, че си с i3 ... точно и за това е 1000 лв ;)
Ако разгледаш можеш да видиш един лаптоп с 5 различни параметри по него ... от малко рам, малък хард и вградени видеа .. според зависи кой за какво иска да го ползва.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ir0n » 04 Юли 2010, 17:34

Binev_OuT написа:
Ir0n написа:Ми трябвало е преди това да се поинтересуваш. Да очакваш от лаптоп за 1000 лв да подкара фифа 2010 е леко доста наивно ;)

е че па 1000 лева да не са малко.Има добри характеристики за да подкара игри от преди 2 3 години.

Малко са естествено за геймърски лаптоп. По-скоро игри от преди 4-5 години биха вървяли прилично при това видео.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Юли 2010, 17:47

Тва смотано вградено видео ще ти е основен проблем при пускане на игри ;) Иначе по-горе го споменаха и ме подсетиха - изтегли си и directx end-user runtimes (някой от последните build-ове, примерно юни 2010).... много от тях липсват при 7-цата, а много игри си ги търсят...

Иначе х64 вариант значи да изтеглиш версията с 64bit поддръжка... а това, че не е с поне 4 GB RAM не значи, че тази версия не е по-добрият избор спрямо х32.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 04 Юли 2010, 17:57

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 04 Юли 2010, 18:23

дръпнах ги!Не става.никаква разлика. :oops:
Грида не тръгва.шифта вече го изтрих и си мисля че и той няма да тръгне.
Изтеглих "от место престъплението" най-новото което в замунда и ми върви идеално на максимална графика и го поткарах без никакви проблеми.Напрао незнам вече ми писна.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 04 Юли 2010, 18:39

Грида не е ли доста тежка игра за тази видео карта :roll: ?! (не съм сигурен, щото игри не съм цъкал от 5-6 години :mhihi:, но според мен видеото е много зле, за да искаш нещо от него ;) ).

Трябваше да се поинтересуваш малко преди такава покупка като не си навътре в нещата - щеше да получиш добри съвети и от тук, и от един друг популярен компютърен форум :winky: . Не ми е приятно да ти го кажа аз, ама ако си го купил лаптопа с идеята да цъкаш игри и да е геймърски, си се прецакал доста ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 04 Юли 2010, 18:43

Maverick_VS написа:Грида не е ли доста тежка игра за тази видео карта :roll: ?! (не съм сигурен, щото игри не съм цъкал от 5-6 години :mhihi:, но според мен видеото е много зле, за да искаш нещо от него ;) ).

Трябваше да се поинтересуваш малко преди такава покупка като не си навътре в нещата - щеше да получиш добри съвети и от тук, и от един друг популярен компютърен форум :winky: . Не ми е приятно да ти го кажа аз, ама ако си го купил лаптопа с идеята да цъкаш игри и да е геймърски, си се прецакал доста ;)

не колега не съм го купил за геймарски.Просто за грида се нервя щото ми върви на стационарния комп които е на амд 3000+ и пак е със няква гадна вградена видеокарта и е с 512 рам от които използва 448мб та затова не мисля че е от видеото.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата