бързо гаснене индикатор oil service-продължение

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

бързо гаснене индикатор oil service-продължение

Мнение от ивчо3 » 06 Юли 2010, 9:42

Историята е следната. Миналата година си смених таблото с такова втора употреба от е36 седан м43б18. Колата ми е с двигател м42. Едно към едно с мойто оригиналното, само километража вместо на 260 км/час максимална скорост е на 220 или 240 км/час. Смених външния панел с циферблатите от моето оригинално табло, щото има по-добра визия на стрелките и си е разграфено до 260 км/час. Всичко по отчитането е точно- скорост, обороти, температура, ниво на горивото и т.н. След монтажа не светеше нито един от индикаторите на ойл сървиса, зелени, червени и пр. Преди месец смених маслото в двигателя и ми беше занулен инспекшъна и ойл сървиса. Всичко беше както трябва, след подаване на контакт светваха зелените светлини и след стартиране, гаснат. Изминах 500 км и изненада- крайната лява светлина не светеше. След още 300 км изгасна и другата до нея. Не открих с търсачката нищо съществено, само в подфорума е30 имаше случай на изгорял зелен светодиод. Нашите табла не са със светодиоди, а с течни кристали. Някой да е имал сходно нещо с моя случай? Хич не ми е зор да се съобразявам с тези показания, знам колко километра изминавам и кога да сменя маслото.
Последна промяна ивчо3 на 13 Сеп 2010, 10:04, променена общо 1 път

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: бързо гаснене индикатор oil service

Мнение от vladi_a_i » 06 Юли 2010, 10:03

Тогава не му обръщай внимание,другите уреди са ти по важни както сам знаеш...а и си подменял някой неща та...трай бабо за хубост,ако ли пък не ново табло :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 06 Юли 2010, 10:12

Точно така е. Интересувам се по-скоро от любопитство. Таблото го смених, защото беше станало като коледна елха, в един момент умря напълно и нищо не отчиташе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: неква джипка

Мнение от fast or stupid » 06 Юли 2010, 11:20

А сигурен ли си че ти отчита точно с колко километра в час се движиш като си ги разменил така

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 06 Юли 2010, 18:22

fast or stupid написа:А сигурен ли си че ти отчита точно с колко километра в час се движиш като си ги разменил така

Това си мислех и аз,щом oil service не ти работи коректно - то много вероятно и другите показания да са грешни... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 06 Юли 2010, 19:04

колега извинявам се, че ще ти използвам темата, но искам да попитам и аз, защо не ми пише Ойл Сервиз над лампичките, преди май пишеше оил сервиз или инспекшън, тва заради начина по който съм го занулил ли ще да е .. :roll:
Изображение
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 06 Юли 2010, 22:32

Kambe написа:колега извинявам се, че ще ти използвам темата, но искам да попитам и аз, защо не ми пише Ойл Сервиз над лампичките, преди май пишеше оил сервиз или инспекшън, тва заради начина по който съм го занулил ли ще да е .. :roll:

И при мен не го изписва вече.. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 06 Юли 2010, 22:42

vladi_a_i написа:
Kambe написа:колега извинявам се, че ще ти използвам темата, но искам да попитам и аз, защо не ми пише Ойл Сервиз над лампичките, преди май пишеше оил сервиз или инспекшън, тва заради начина по който съм го занулил ли ще да е .. :roll:

инъче лампичките си гасят на около 2-2500 км... няма проблем с отчитането, но... няма букви :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 07 Юли 2010, 8:54

fast or stupid написа:А сигурен ли си че ти отчита точно с колко километра в час се движиш като си ги разменил така

Сигурен съм, засичах с друга кола. Преди това се консултирах с колеги, които са правили същата интервенция. Няма значение до колко е разграфен километража, скоростта се отчита правилно. И външния панел няма нищо общо с индикатора на таблото. Пробега показваше километрите от колата, от която беше свален. Единствено светлините на инспекшъна не светеха. Като чета предните няколко коментара, стигам до извода че нещо по таблото се е бъгнато. И на мен ми направи впечатление, като го смених, че не свети надписа Inspection и oil service, а карам поне 5000 км след това.

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 07 Юли 2010, 12:46

Kambe написа:
vladi_a_i написа:

инъче лампичките си гасят на около 2-2500 км... няма проблем с отчитането, но... няма букви :mhihi:

Аз поне сменям маслото на 8к и остават зелени лампи поне две,сигурно затова не ми светва Ойл Сървиза...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 07 Юли 2010, 14:49

vladi_a_i написа:
Kambe написа:
vladi_a_i написа:

Аз поне сменям маслото на 8к и остават зелени лампи поне две,сигурно затова не ми светва Ойл Сървиза...

не колега, искам да кажа че дори като са всичките лапмички, на контакт не изписва отгоре ойл сервиз. Ей тези надписи изобщо ги няма, да не би да трябва да иде на оранжево че да се появат ?
http://www.qualityimportservice.net/ima ... ghtweb.jpg
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 07 Юли 2010, 17:38

Kambe написа:не колега, искам да кажа че дори като са всичките лапмички, на контакт не изписва отгоре ойл сервиз. Ей тези надписи изобщо ги няма, да не би да трябва да иде на оранжево че да се появат ?
http://www.qualityimportservice.net/ima ... ghtweb.jpg

В ръководството пише:
"Жълтrте светлини в съчетание с надпис OILSERVICE (смяна на маслото) или INSPECTION(преглед) светват:
Когато съвсем наближава следващия рутинен сервизен преглед."
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 07 Юли 2010, 20:41

nakoone написа:В ръководството пише:
"Жълтrте светлини в съчетание с надпис OILSERVICE (смяна на маслото) или INSPECTION(преглед) светват:
Когато съвсем наближава следващия рутинен сервизен преглед."

:yes: кой да го чете това ръководство,нали е по-лесно да се пита... :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 08 Юли 2010, 8:06

Някъде във форума бях чел, че интервала на изгасване на лампите може да се настройва на диагностика, но сега тая тема просто я няма! Поинтересувай се може пък и да се окаже вярно...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 08 Юли 2010, 8:49

Благодаря за мненията, темата не е нещо от особена важност. За сега така ще си карам. На следващата смяна на маслото ще поразпитам за диагностика и удължаване интервала на гаснене. :yes:

Следваща

Назад към E36