МВР иска по-високи глоби и нови камери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

МВР иска по-високи глоби и нови камери

Мнение от zigo » 14 Юли 2010, 12:54

Вътрешният министър Цветан Цветанов смята, че трябва да се завишат глобите за три основни нарушения - превишена скорост, шофиране след употреба на алкохол и неправоспособност. От Вътрешното министерство предлагат това да влезе в сила от месец септември тази година.

На заседание на Консултативната комисия излезе още предложение да бъде увеличен броят на камерите по пътищата. Идеята е парите, събрани от глоби на заснети от камери, да се събират в специален фонд, който да субсидира закупуването на нови камери, както и запълването на дупки по пътищата.

Друго от предложенията на комисията е разходите за кръвни проби за алкохол вече да се поемат от водачите на МПС. Ако предложенията бъдат приети, глобата за неправилно изпреварване, например, ще стигне 500 лева. Предвижда се увеличаване и на всички останали парични глоби.

Относно придобилите правоспособност скоро водачи, които в закона се определят като "нови", се предлага през първите шест месеца те да шофират с придружител, притежаващ книжка поне от четири години. Освен това автомобилът трябва да е със стикер, обозначаващ ползването му от нов водач.

Предлага се още да бъде намалена границата за алкохолно съдържание в кръвта на новите водачи, която сега е еднаква с тази на останалите - 0,5 промила, а се предвижда тя да стане 0,2 промила. Същата граница ще е максимално допустима и за водачите на товарни автомобили с опасни стоки.

От КАТ предупреждават, че месеците юли и август са най-критичните за движение по пътищата, най-вече заради натоварения трафик към Черноморието и контролът в тези точки ще бъде засилен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: МВР иска по-високи глоби и нови камери

Мнение от Sharo » 14 Юли 2010, 12:58

Вместо да ми засилват контрола да вземат да направят един нормален път тия *****.
От месец са почнали да ме спират ей така по 2 пъти на ден вече ми иде да ги блъскам. Почва ми става неудобно, че не съм в нарушение то така и така ме спират и ме бавят по 15 мин за глупости. Ставаме си няква полицейска държава ама само с негативите.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 14 Юли 2010, 13:10

така е с БМВ-тата :mhihi: от как смених марката са ме спирали 1 път за проверка :idea:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Юли 2010, 13:11

zigo написа:Вътрешният министър Цветан Цветанов смята, че трябва да се завишат глобите за три основни нарушения - превишена скорост, шофиране след употреба на алкохол и неправоспособност..

За "червените" съм твърдо ЗА!...но иначе Шаро е прав...аз няма да си отварям устата, че с тази Хасковска регистрация...що палки отнасям в София :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Юли 2010, 13:17

Eдиственото което ще се постигне с тея нови глоби е по-големи рушвети,се получи некаква хипер инфлация в рушветите и вече педесетуната ше се равняват на сегашния таван двайсетуна...
По евтино ще ми излезе да си зема мотор ,да рева по форумите "пазете моториста" и да не спирам на милицията или да си изкарам фалшива лична карта,да си прехвърля колата на фалшивата личност и нека да видя какво точно ше ме фанат да плащам

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 14 Юли 2010, 13:31

Е.Димитров написа:Eдиственото което ще се постигне с тея нови глоби е по-големи рушвети,се получи некаква хипер инфлация в рушветите и вече педесетуната ше се равняват на сегашния таван двайсетуна...

Недей рева, що даваш? Нали ако си караш по правилата ще те фанат за косматия?

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 14 Юли 2010, 13:31

Е.Димитров написа:....

Закъсняваш приятел :yes:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 14 Юли 2010, 13:41

Е.Димитров написа:Eдиственото което ще се постигне с тея нови глоби е по-големи рушвети,се получи некаква хипер инфлация в рушветите и вече педесетуната ше се равняват на сегашния таван двайсетуна...
По евтино ще ми излезе да си зема мотор ,да рева по форумите "пазете моториста" и да не спирам на милицията или да си изкарам фалшива лична карта,да си прехвърля колата на фалшивата личност и нека да видя какво точно ше ме фанат да плащам

Ма ще ти трябва и шофьорска книжка с фалшива самоличност и става сложно :mhihi: Инак за рушветите си много прав, ще стане като в гърция, само дето там понеже полицайте са им по честни, вместо да те олепят 500Е , че си минал на червено, ти пишат акт за неправилно паркиране на стойност 50Е, колкото поне да влезнат некакви пари в хазната ;) Ма тука ще влезнат в миционеско-ушевия джеб .

Ryapoff написа:Недей рева, що даваш? Нали ако си караш по правилата ще те фанат за косматия?

И ти си прав колега, само дето ушевите винаги могат да си измислят некакво нарушение, па ти ходи после се оплаквай на арменския поп, мен лично ми се е случвало да се опитат да ме олепят за без колан (а бях със ;) )
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 14 Юли 2010, 13:44

dimithur написа:И ти си прав колега, само дето ушевите винаги могат да си измислят некакво нарушение, па ти ходи после се оплаквай на арменския поп, мен лично ми се е случвало да се опитат да ме олепят за без колан (а бях със ;) )

Актовете подлежат на обжалване, падат.

Аватар

Мнение от dimithur » 14 Юли 2010, 13:48

Ryapoff написа:
dimithur написа:И ти си прав колега, само дето ушевите винаги могат да си измислят некакво нарушение, па ти ходи после се оплаквай на арменския поп, мен лично ми се е случвало да се опитат да ме олепят за без колан (а бях със ;) )

Актовете подлежат на обжалване, падат.

Да като те олепят в некое село Горно Нанадолнище, то само пътя да се разкараш до тамошния съд да обжалваш, ще са много по-големия от самия акт ;)
Н.Хайтов

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 14 Юли 2010, 13:54

Ryapoff написа:Актовете подлежат на обжалване, падат.

Само че това губи време и нерви. Всички знаем кой е по-бързия и лесен начин. Проблемът не е в нарушенията, а в абсолютната липса на контрол върху самите катаджии. Именно
тя води до повсеместната корупция, защото не можеш да очакваш, че хората ще се съобразяват със закон, който им пречи, без друго основание, освен това, че е закон. Обществото просто не работи така.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Юли 2010, 14:25

Ryapoff написа:

Недей рева, що даваш? Нали ако си караш по правилата ще те фанат за косматия?

Ми сещам се веднага за два случая дето требваше да дам,аз съм ги описвал де,ама пак...
На светофара на цариградско,посока пловдив,тръгвам и 2 ма мотористи покрай мен на задна,абе виждам милиционерите къде чакат и естествено ме спират (не бях с БМВ),посочват ми радара ,аз им посочвам мотористите,те обаче ми посочват пак радара и ми посочват актовете и тогава ,щЪ не Щъ им посочвам некой лев...

Пазарджик-2 ра кола съм,спират мен и ми казват че са преценили че карам по бързо от предния пред мен ,в отговор на моето питане "как така аз като 2 ра кола съм карал по-бързо от предната"-пара не дадох и там ми беше грешката-акт,обжалване една (1) година,после през административния ли какъв там съд пак обжалване и на края -аре без книжка един месец,а това обжалване беше общо една година и 3-5 месеца с излизане на постановлението,с пристигане на документите ми от пазарджик до софия (където 100 пъти ми удължаваха акта докато чаках да дойде талона и после да излезе решението и после обжалването и тн.) и хиляда пъти до кат за печати и още толкова пъти до пазарджик до съда и после до административния съд още 3 пъти и сигурно съм дал над хиляда лева за гориво,отпуски и тн отделно и понеже милицията знаят тая процедура и безнаказано си бичат актове-ходи да обжалваш или почерпи..

Аватар

Мнение от dimithur » 14 Юли 2010, 14:49

Mдам, мен ми е много интересно, що всички е такива служители не носят никаква отговорност за действията си :dunno: Примерно, катаджийчето ти написало акт, който пада в съда след 1 година главоблъсканици - за него наказание никакво :dunno: Същото важи и за съдиите и магистратите - като осъдиш държавата в Страстбург , заради тяхната глупост, те никаква вина не поемат и съответно продължават да си правят глупостите . Как така за тех може, па за нас не може ? Щото като работиш в една частна фирма и се насереш обикновено си отснасяш някаква санкция, било резване на заплатата било направо изритване ? Щото полицайчето като знае, че ще си отнесе сериозно наказание, затова, че не е засякъл правилния човек с радата, ще си гледа внимателно работата и няма да се прави на много голем тарикат с цел изкарване на двайсетуна
Н.Хайтов

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 14 Юли 2010, 15:13

Май към нещо 1000цц на две гуми и номера под опашката ще се минава.

ДА си снимат гъза с тия камери тъпанарите. А най-парадоксално е ,че точно тия дето ги гласуват тия мерки, после те най-много не ги спазват.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 14 Юли 2010, 15:22

Правилно се вдигат глобите,съгласен съм, но с много малко ги вдигат.човешкия фактор, които е повод за корупция трябва да се сведе до минимум т.е да се сложат камери ( не че и там няма корпуция но поне сумите са по високи, коеот пак те кара да се замислиш преди да направиш некоие нарушениице). Ако направат глоба за превишаване на скорост или неправилно изпреварване от 1000лв. примерно и знаеш че камерата снима и няма къде да се измъкнеш дали ше пускаш х 1000лв в касичката или ше помислиш преди да настъпиш газта :paranoid:
Карай бързо
Стигни 'пръв

Следваща

Назад към Извън Темата