МВР иска по-високи глоби и нови камери
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
Re: МВР иска по-високи глоби и нови камери
leTransporteur написа:...Ако направат глоба за превишаване на скорост или неправилно изпреварване от 1000лв. примерно и знаеш че камерата снима и няма къде да се измъкнеш дали ше пускаш х 1000лв в касичката или ше помислиш преди да настъпиш газта
Хората са го казали, колега - не размера на глобите стряска нарушителите...
И 1000 лева да е глобата, ако знаеш, че я те хванат веднъж на 10 пъти, я не... - хазартни хора има не малко в нашата държава.
От друга страна ако кихаш по 50 кинта ВСЕКИ ПЪТ при неправилно изпреварване, ще се позамислиш...
Ама е по-лесно да вдигат глобите, да се чешат по топките и да симулират дейност... отколкото да изгонят корумпираните милиционери, да респектират някоя и друга wannabe мутра и да направят пътната мрежа спокойно място за шофираме

Споко бе, те мъдрите хора в парламента го измислиха, нали ще въвеждат електронни винетки с джи пи ес
Та тоя джи пи ес, дали нема да праща и сигнал затова къде и с колко си превишил скоростта. Да ги видим тогава хазартните типове много бързо ще се откажат, просто щото нема да я има тръпката да извършиш нарушение, без да те хванат 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
dimithur написа:Споко бе, те мъдрите хора в парламента го измислиха, нали ще въвеждат електронни винетки с джи пи ес![]()
Ти ...това представяш ли си го?

- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:dimithur написа:Споко бе, те мъдрите хора в парламента го измислиха, нали ще въвеждат електронни винетки с джи пи ес![]()
Ти ...това представяш ли си го?
Системата ше блокира от нарушения на 1вата минута

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
dimithur написа:Споко бе, те мъдрите хора в парламента го измислиха, нали ще въвеждат електронни винетки с джи пи есТа тоя джи пи ес, дали нема да праща и сигнал затова къде и с колко си превишил скоростта. Да ги видим тогава хазартните типове много бързо ще се откажат, просто щото нема да я има тръпката да извършиш нарушение, без да те хванат
О такава система да сложат, веднага ще се измисли как да им показва ,че се движа с 30 на черни връх само назаден. ГПС въобще не се заблуждава толкова трудно.
А относно камерите нали знаете ,че всяко дело срещу само камера е спечелено. И неможе на база само снимка при спор да те признаят за виновен.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BMW_RIDER написа:dimithur написа:Споко бе, те мъдрите хора в парламента го измислиха, нали ще въвеждат електронни винетки с джи пи есТа тоя джи пи ес, дали нема да праща и сигнал затова къде и с колко си превишил скоростта. Да ги видим тогава хазартните типове много бързо ще се откажат, просто щото нема да я има тръпката да извършиш нарушение, без да те хванат
О такава система да сложат, веднага ще се измисли как да им показва ,че се движа с 30 на черни връх само назаден. ГПС въобще не се заблуждава толкова трудно.
А относно камерите нали знаете ,че всяко дело срещу само камера е спечелено. И неможе на база само снимка при спор да те признаят за виновен.
Aбсолютно така е

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Всичко може - въпроса е имаш ли нерви 

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Тва с електронните винетки е ясно, че няма как да стане...и да стане, в базата данни няма да има шофьор, който да кара с повече от 20...веднага ще бъде намерен начин да бъдат ебнати...
Дано само тия простотии за младите шофьори да не бъдат въведени, че...лошо...
Наистина трябва да се замислят да си насочат усилията към постигане на някаква ефективност на тая система, отколкото да вдигат глобите непрекъснато, защото така нищо няма да стане....
Дано само тия простотии за младите шофьори да не бъдат въведени, че...лошо...

Наистина трябва да се замислят да си насочат усилията към постигане на някаква ефективност на тая система, отколкото да вдигат глобите непрекъснато, защото така нищо няма да стане....

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
А до като въведат новите глоби дали ще оправят пътищата? Нещо за това знаете ли?
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
BMWPetar написа:Тва с електронните винетки е ясно, че няма как да стане...и да стане, в базата данни няма да има шофьор, който да кара с повече от 20...веднага ще бъде намерен начин да бъдат ебнати...
Дано само тия простотии за младите шофьори да не бъдат въведени, че...лошо...![]()
Ooo има и по-лесен начин, те даже го беха предложили, ма не знам до къде стигна закона - като те хванат пиян примерно и ти конфискуват таралясника . Не знам защо зациклиха нещата, явно от правна гледна точка, тоя закон е доста сложен, ма според мен ще е супер ефективен

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
dimithur написа:BMWPetar написа:Тва с електронните винетки е ясно, че няма как да стане...и да стане, в базата данни няма да има шофьор, който да кара с повече от 20...веднага ще бъде намерен начин да бъдат ебнати...
Дано само тия простотии за младите шофьори да не бъдат въведени, че...лошо...![]()
Ooo има и по-лесен начин, те даже го беха предложили, ма не знам до къде стигна закона - като те хванат пиян примерно и ти конфискуват таралясника . Не знам защо зациклиха нещата, явно от правна гледна точка, тоя закон е доста сложен, ма според мен ще е супер ефективен
Частната собственост е неприкосновена пише го в Конституцията. Отнемането е възможно само при предварително и равностойно обезщетение. Въпреки ,че за над 1.2 промила което се води престъпление съм съгласен, поне докато не изтече присъдата да се взима колата и книжката.
BMW_RIDER написа:Въпреки ,че за над 1.2 промила което се води престъпление съм съгласен, поне докато не изтече присъдата да се взима колата и книжката.
А ако колата е на баща ми, както е в голяма част от случаите?
BMW_RIDER написа:А относно камерите нали знаете ,че всяко дело срещу само камера е спечелено. И неможе на база само снимка при спор да те признаят за виновен.
Колега, най-вероятно всички дела срещу камери са спечелени. По снимка си виновен, обаче има друго нещо - няма ли табела, нямат право да те снимат. Е от това им го слагаш, иначе защо ще са тези камери, нали всеки ще съди?
Единственото вярно. Камера те не лови.BMW_RIDER написа:Май към нещо 1000цц на две гуми и номера под опашката ще се минава.
dimithur написа:Mдам, мен ми е много интересно, що всички е такива служители не носят никаква отговорност за действията си Примерно, катаджийчето ти написало акт, който пада в съда след 1 година главоблъсканици - за него наказание никакво
Това, което казваш, е тъпо. Какво наказание предлагаш?
dimithur написа: Щото полицайчето като знае, че ще си отнесе сериозно наказание, затова, че не е засякъл правилния човек с радата, ще си гледа внимателно работата и няма да се прави на много голем тарикат с цел изкарване на двайсетуна
Това ни е проблема. Даваме им пари. Като не им дадеш и после му обжалваш акта доста ще си промени мисленето. Не само ти се разкарваш до съда!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
Ryapoff написа:BMW_RIDER написа:Въпреки ,че за над 1.2 промила което се води престъпление съм съгласен, поне докато не изтече присъдата да се взима колата и книжката.
А ако колата е на баща ми, както е в голяма част от случаите?BMW_RIDER написа:А относно камерите нали знаете ,че всяко дело срещу само камера е спечелено. И неможе на база само снимка при спор да те признаят за виновен.
Колега, най-вероятно всички дела срещу камери са спечелени. По снимка си виновен, обаче има друго нещо - няма ли табела, нямат право да те снимат. Е от това им го слагаш, иначе защо ще са тези камери, нали всеки ще съди?Единственото вярно. Камера те не лови.BMW_RIDER написа:Май към нещо 1000цц на две гуми и номера под опашката ще се минава.
dimithur написа:Mдам, мен ми е много интересно, що всички е такива служители не носят никаква отговорност за действията си Примерно, катаджийчето ти написало акт, който пада в съда след 1 година главоблъсканици - за него наказание никакво
Това, което казваш, е тъпо. Какво наказание предлагаш?
dimithur написа: Щото полицайчето като знае, че ще си отнесе сериозно наказание, затова, че не е засякъл правилния човек с радата, ще си гледа внимателно работата и няма да се прави на много голем тарикат с цел изкарване на двайсетуна
Това ни е проблема. Даваме им пари. Като не им дадеш и после му обжалваш акта доста ще си промени мисленето. Не само ти се разкарваш до съда!
Камерата, както и микрофона, както и детектор на лъжата са средства само на чието основание немогат да признаят някой за виновен или невинен. Поне така е по сегашния закон.
Пример - Ограбваш магазин: Камера те снима. Обаче не намерят ли после парите у тебе, няма ли други доказателства като отпечатъци и т.н, няма ли очевидци, само задето те е снимала камерата немогат да те осъдят.
Това ако колата е на бяща ми или на фирмата съм съгласен. Не бях помислил. Дълго време без книжка и солидна глоба е достатъчно.
Иначе ,че полицая не отнася последствия при делло не е вярно. Един приятел ги осъди за грешна проба и, и тримата полицай му платиха по 200лв и ги понижиха.
BMW_RIDER написа:
Камерата, както и микрофона, както и детектор на лъжата са средства само на чието основание немогат да признаят някой за виновен или невинен. Поне така е по сегашния закон.
Ако те снимам с моя камера, ако ще 20 мегапиксела да е, да ти се вижда бенката над веждата, не е доказателство. Но ако те снима камера на МВР(имаха някакви удостоверения), снимката се признава за доказателство. С тези камери е така, скороста доколкото имам опит я засичат с радар, снимката е само за да се види коя е колата. А за радар, акта винаги пада. Особено при наличие на свидетели. При примерът ти е същото.
BMW_RIDER написа:Иначе ,че полицая не отнася последствия при делло не е вярно. Един приятел ги осъди за грешна проба и, и тримата полицай му платиха по 200лв и ги понижиха.
Може, колега, не съм го видял това и не съм запознат. Сигурно греша.
Като те хванат фиркан ти взимат колата, независимо чия е
После собственика да се оправя с тебе, може да те съди, може да ти се сърди и прочие, ма в крайна сметка да не ти я е давал . Баща, чичо, лелинчо, нема значение. Кофти е само за собствениците на фирми, дето ще им вземат колите заради некое нафиркано шефьорче, ма в крайна сметка да си подбират хората по-внимателно 
За сертификатите на меверейските камери, имат, ама нямат. Щото нещо се преебала процедурата и не са ги сертифицирали

За сертификатите на меверейските камери, имат, ама нямат. Щото нещо се преебала процедурата и не са ги сертифицирали

40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3