Маршрут Шумен-Бърно
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Маршрут Шумен-Бърно
От кои бензиностанции да се зарежда? Винетки - цени, места за закупуване? Участъци, които трябва да се избягват?

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Re: Маршрут Шумен-Бърно
аз съвсем скоро минах през Брно на път за Хамбург. По пътя няма никакви особености, аз дори и газ си зареждах навсякъде, че и в Чехия даже. Значи пътя ти е София-Белград-Будапеща, след Будапеща имаш към 150км и следиш табелата за SK - Bratislava. На влизане в Словакия ще видиш едно времешните бутки останали от граничния пункт (граница между Унгария и Словакия няма). Като подминеш бутките веднага след тях има други бутки за винетки, спираш там казваш винетка за Чехия и Словакия, двете винетки струват 19 Евро, това са транзитните винетки (за 3 дни или нещо такова), ако ще оставаш в Чехия трябва да се осведумиш каква винетка ще е по-добре да си купиш. След Братислава караш за Брно, нама как да се объркаш има си табели, бензиностанции (ако не си на газ) също има колкото щеш, след Сърбия зареждай както дойде, в Унгария са силни ШЕЛ и ОМВ, както и МОЛ. В Сърбия може би ситуцията е като в бг ОМВ и ЕКО би трябвало да са добри. Един съвет, никъде не плащай с евро кеш, ще ти чукнат такъв курс, че свят ще ти се завие, или плащай с дебитна карто от бг (ама провери първо в банката дали може) или си обменяй пари преди границите. Аз винаги с карта съм пътувал и на никоя бензиностанция не съм имал проблеми с плащането, дори и в Сърбия. Естествено за Сърбия ако ще плащаш с карта спирай на голяма верига бензоностанции като ЕКО, ОМВ или Лукойл.
- xpl0d
-
-
BiTurbo написа:аз съвсем скоро минах през Брно на път за Хамбург. По пътя няма никакви особености, аз дори и газ си зареждах навсякъде, че и в Чехия даже. Значи пътя ти е София-Белград-Будапеща, след Будапеща имаш към 150км и следиш табелата за SK - Bratislava. На влизане в Словакия ще видиш едно времешните бутки останали от граничния пункт (граница между Унгария и Словакия няма). Като подминеш бутките веднага след тях има други бутки за винетки, спираш там казваш винетка за Чехия и Словакия, двете винетки струват 19 Евро, това са транзитните винетки (за 3 дни или нещо такова), ако ще оставаш в Чехия трябва да се осведумиш каква винетка ще е по-добре да си купиш. След Братислава караш за Брно, нама как да се объркаш има си табели, бензиностанции (ако не си на газ) също има колкото щеш, след Сърбия зареждай както дойде, в Унгария са силни ШЕЛ и ОМВ, както и МОЛ. В Сърбия може би ситуцията е като в бг ОМВ и ЕКО би трябвало да са добри. Един съвет, никъде не плащай с евро кеш, ще ти чукнат такъв курс, че свят ще ти се завие, или плащай с дебитна карто от бг (ама провери първо в банката дали може) или си обменяй пари преди границите. Аз винаги с карта съм пътувал и на никоя бензиностанция не съм имал проблеми с плащането, дори и в Сърбия. Естествено за Сърбия ако ще плащаш с карта спирай на голяма верига бензоностанции като ЕКО, ОМВ или Лукойл.
Аз мислех през Румъния да минавам

Пък тва за валутата не го знаех. И сега какво - ще обменяме валути, че да си купим бензин ли? Малиии ще ги убия 'начи

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
През румъния е същото,видин-калафат-тимишуара-арад-след унгария влизаш в словакия,унгария карай леко,табела "30" с "30" караш,след словакия влизаш в чехия-колегата ти сподели за винетките и си в Брно
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
абе не знам, аз минах през Румъния преди 2 месец и честно казано, ако може да минете минете си през Сърбия, магистрала всичко точно, тая Румъния, там по Турно Северин по ония мостове течат здрави ремонти и сега както е лято не ми се мисли кви опашки са, щото пускат едното платно само и е на светофари и се чака........... абе не препоръчван Румъния, не знам що се натискате да минавате от там........
- xpl0d
-
-
Не, че се натискам, ама през Сърбия не съм минавал, а май е проблемно минаването оттам. Все пак не са в ЕС, пък и дали ще карам през Румъния или 300-400 км от Шумен до София и нататък няма ли да е същото? Към София пътя в какво състояние е в момента?

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
xpl0d написа:Не, че се натискам, ама през Сърбия не съм минавал, а май е проблемно минаването оттам. Все пак не са в ЕС, пък и дали ще карам през Румъния или 300-400 км от Шумен до София и нататък няма ли да е същото? Към София пътя в какво състояние е в момента?
еее ти направо ме разби, е през Сърбия ако е проблемно минаването, аз съм трамвай. През сърбия (поне за мен) за сега през всичкото ми пътуване за Германия ми е било супер безпрепядствено, нито на границата, нито някъде другаде съм имал проблем. Даже последния път преди границата с Унгария спирам да заредя газ в Сърбия и излиза един и ми казва, че няма газ и аз тръгвам да се качвам в колата и излиза втори и ми казва "щом се вози на БМВ, може" ми ми заредиха газ

Ама както и да е не те убеждавам, ти искаше съвет и информация, аз ти давам, натам сам си решавай

Айде успех !
П.С. И не им се давай на митничарите

- xpl0d
-
-
През Румъния не ми се минава щото пътя е натоварен, а и там карат като идиоти. През София, Сърбия пък не ми се минава, щото до София пътя сигурно е олеле мале, а през Сърбия не съм минавал, пък различни истории съм чувал, а и не са в ЕС, там ме притеснява да нямам някви проблеми, пък казват на магистрала се минавало цяла Сърбия, ама не знам пак. Искам да мина по-възможно най-добрия път и възможно най-безпроблемно, не ме притеснява, ако трябва да се изминат дадени километри в повече.
Казвайте колеги - откъде ще е по-малкото зло.
Казвайте колеги - откъде ще е по-малкото зло.

Сърбия !!! Мани я тая Румъния,веднъж съм минавал от там и от тогава само през Сърбия. Хубави пътища,никакви проблеми по границата и т.н.

9 мнения
• Страница 1 от 1