Обществени места за паркиране и правата ни.....!
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Обществени места за паркиране и правата ни.....!
Club BMW написа:По начина, по който ми отговаряш си личи, че просто трупаш мнения и няма всъщност какво да кажеш!
хахах, колега, по начина по който ти си ми отговорил си личи, че не можеш да осмислиш какво съм ти казал

ама карай...може някой отговорен другар пък да се зачете в темата и да вземе мерки-за кво да се хабиш да подаваш жалби...може дори някой да дойде да ти звънне на вратата и да те пита дали си недоволен от нещо та да го промени...
п.с. мнения в "извън темата" колкото и да трупаш няма да ги натрупаш

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ма верно ли не се броят мненията в извън....!? баси как съм се преебал-мене па повечето са ми там. язък. само дето съм писал.
а иначе въпреки ,че не сме пуснали жалби обсъждането на някоя тема в извън темата ,както и в нет също е реалният живот и според някои върши работа. никой не е седнал да мисли ,че поради написано тука нещо ще се оправи -някой ,дето не чете тука или пък полицията ще се разработи. но когато много глави мислят и говорят има вероятност да измислят нещо,щото пък ако не говорят със сигурност нищо няма да измислят,нито ще знаят за тоя проблем....!
а иначе въпреки ,че не сме пуснали жалби обсъждането на някоя тема в извън темата ,както и в нет също е реалният живот и според някои върши работа. никой не е седнал да мисли ,че поради написано тука нещо ще се оправи -някой ,дето не чете тука или пък полицията ще се разработи. но когато много глави мислят и говорят има вероятност да измислят нещо,щото пък ако не говорят със сигурност нищо няма да измислят,нито ще знаят за тоя проблем....!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ми дай и ние да си направим по 1 табела и да я турнем там. Ще сложим на нея снимки на колите и ще си заградим и ние по 1 паркомясто 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
zazomazo написа:Club BMW написа:По начина, по който ми отговаряш си личи, че просто трупаш мнения и няма всъщност какво да кажеш!
хахах, колега, по начина по който ти си ми отговорил си личи, че не можеш да осмислиш какво съм ти казал
ама карай...може някой отговорен другар пък да се зачете в темата и да вземе мерки-за кво да се хабиш да подаваш жалби...може дори някой да дойде да ти звънне на вратата и да те пита дали си недоволен от нещо та да го промени...
Не ми отговори на въпроса, а виждам, че продължаваш да пишеш общи приказки. Написах на SKISA, да не си губи времето, защото знам какво следва след пускането на жалба и какъв е ефекта. Гледам да съм полезен, а с твоите мнения не виждам да си от голяма полза.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Club BMW написа:zazomazo написа:Club BMW написа:По начина, по който ми отговаряш си личи, че просто трупаш мнения и няма всъщност какво да кажеш!
Не ми отговори на въпроса, а виждам, че продължаваш да пишеш общи приказки. Написах на SKISA, да не си губи времето, защото знам какво следва след пускането на жалба и какъв е ефекта. Гледам да съм полезен, а с твоите мнения не виждам да си от голяма полза.
Не го защитавам Иво (не е черпил дори и една бира) ама с подобни теми,клипчета в общественото пространство се стимулира потребителите да изискват да се спазват правата им,да имат по-голямо самочуствие в остояването на правата си,за това има форуми,телевизия и тн.Колкото повече се пише за дадени проблеми и начина на постъпване ,толкова повече обикновенният човек,четейки тези редове не остава с убеждението че само той е луд,а обществото е такова гадно...така че трябва да се пропагандират тези за сега "странни" мерки,докато не станат нормална реакция на обществото
- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
Аз съм от отбора на SKISA.
Веднага обяснявам защо.
Наскоро имах една случка, заради която се обадих в полицията, с мисълта за изпълнен граждански дълг... Няколко часа по-късно започна да ме гложде друга мисъл - дали вместо писане на вежди не е било вадене на очи... моите
Тъй като при някакви евентуални неприятни последици за мен, пряко или косвено, биха били засегнати и най-близките ми хора, реших и разказах всичко на сина си на 17г.. Той ме изслуша и отсече: "Така трябва! Иначе нищо няма да се промени!!!".
Колкото до жалбите - писмено и последователно. Но не е добре да се пише "жалба", а "запитване" или "писмо", което да завършва с думите "... да получа писмен отговор в законоустановения срок." След първото писмо следва едномесечен срок. После - второ писмо, но до по-висш пост, с цитирани входящ номер и дата на предишното. Пак едномесечен срок. Пак писмо с цитати. Едномесечен срок. Писмо. И т.н., и т.н.... Щото стари чиновници са казали:"Дума в папка не се слага.".
Иначе форумните обсъждания, със съгласия или несъгласия, във всеки случай са от полза - човек никога не може да знае всичко!
И още - на сградата на Народното ни събрание е изписана непоклатима мъдрост! Вътре може да стават съвсем различни и не особено приятни неща, но по-важно е тази мъдрост да се сбъдва извън него! Нали?
Веднага обяснявам защо.
Наскоро имах една случка, заради която се обадих в полицията, с мисълта за изпълнен граждански дълг... Няколко часа по-късно започна да ме гложде друга мисъл - дали вместо писане на вежди не е било вадене на очи... моите

Тъй като при някакви евентуални неприятни последици за мен, пряко или косвено, биха били засегнати и най-близките ми хора, реших и разказах всичко на сина си на 17г.. Той ме изслуша и отсече: "Така трябва! Иначе нищо няма да се промени!!!".
Колкото до жалбите - писмено и последователно. Но не е добре да се пише "жалба", а "запитване" или "писмо", което да завършва с думите "... да получа писмен отговор в законоустановения срок." След първото писмо следва едномесечен срок. После - второ писмо, но до по-висш пост, с цитирани входящ номер и дата на предишното. Пак едномесечен срок. Пак писмо с цитати. Едномесечен срок. Писмо. И т.н., и т.н.... Щото стари чиновници са казали:"Дума в папка не се слага.".
Иначе форумните обсъждания, със съгласия или несъгласия, във всеки случай са от полза - човек никога не може да знае всичко!
И още - на сградата на Народното ни събрание е изписана непоклатима мъдрост! Вътре може да стават съвсем различни и не особено приятни неща, но по-важно е тази мъдрост да се сбъдва извън него! Нали?

"... _ _ _ ..."
При пускане на жалба в РПУ не дават вх. №! Виж като пуснах жалба в КАТ ми дадоха вх. № и любезната дама ми каза, че до месец ще получа отговор, е повярвай ми още го чакам
Като пуснете жалба в РПУ, тя се изпраща до кварталния и той се обажда на тези, от които се жалвате и ги кани да се запознаят с жалбата срещу тях. После ги кара да подпишат същия протокол, който е подписал SKISA и всичко спира до тук. Като пусках аз жалба, докато я пишех в РПУ-то жената ми обяснява, че хората не им пука от тоя лист хартия и някой са подписали по няколко такива и си правят това, което им е удобно на тях. Защото никой не санкционира, а само предупреждават!
Викал съм и полиция за неправилно паркирала кола пред гараж, идват и ти казват, че не могат да открият собственика и като им кажеш е аз как да излезна/влезна в гаража, вдигат рамене и казват пукай гуми. Два пъти съм викал полиция и двата пъти едно към едно.
Така, че да не ми пишат по-горе приказки от 1001 нощи

Като пуснете жалба в РПУ, тя се изпраща до кварталния и той се обажда на тези, от които се жалвате и ги кани да се запознаят с жалбата срещу тях. После ги кара да подпишат същия протокол, който е подписал SKISA и всичко спира до тук. Като пусках аз жалба, докато я пишех в РПУ-то жената ми обяснява, че хората не им пука от тоя лист хартия и някой са подписали по няколко такива и си правят това, което им е удобно на тях. Защото никой не санкционира, а само предупреждават!
Викал съм и полиция за неправилно паркирала кола пред гараж, идват и ти казват, че не могат да открият собственика и като им кажеш е аз как да излезна/влезна в гаража, вдигат рамене и казват пукай гуми. Два пъти съм викал полиция и двата пъти едно към едно.
Така, че да не ми пишат по-горе приказки от 1001 нощи

- SKISA
-
-
много интересно ,че на другото място в страхотни един колега ми е написал да не се занимавам ,щото не знам кой седи зад хотела и да немам ядове...! аз се чудя 93та ли е !?!? щото тогава хората се плашеха на такива . явно още държи. ясно е ,че седи некой с пари ,ма тва означава ,че може да нарушава законите ли!? т.е. аз ако имам малко повече от някой друг мога да си правя квото искам....!?!?интересно виждане....
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
SKISA написа:много интересно ,че на другото място в страхотни един колега ми е написал да не се занимавам ,щото не знам кой седи зад хотела и да немам ядове...! аз се чудя 93та ли е !?!? щото тогава хората се плашеха на такива . явно още държи. ясно е ,че седи некой с пари ,ма тва означава ,че може да нарушава законите ли!? т.е. аз ако имам малко повече от някой друг мога да си правя квото искам....!?!?интересно виждане....
Skisa, Спри на Стефан Караджа 2, и си кажи, че е синя зона и ше си пратиш смс...

хахах, понеже чета нагоре, че сте ме нахранили пък не ми се занимава персонално да отговарям на хора с нагласа от типа "всичко е изгубено" ще ви дам едно съветче: заплашете охраната като спрете там, че ще пуснете тема у форума...може и да се стреснат и да разбутат табелите
към Иво: бате, сам казваш, че за известен пероид не са ти правили проблем като си спирал там, само искам да те питам това в следствие на пуснатата тема у страхотните ли е или на факта, че си викал куките?
и като си отговориш на тоя въпрос пак ми кажи, че няма файда от викане на куки и жалби...кажи го и на колегата, дето толкова ентусиазирано твърди, че ефект от такива мерки няма
щото на мене ми писна да разказвам приказки от 1001 нощ и накрая ще хвана да Ви повярвам, че ще оправите нещата с писане из форумите

към Иво: бате, сам казваш, че за известен пероид не са ти правили проблем като си спирал там, само искам да те питам това в следствие на пуснатата тема у страхотните ли е или на факта, че си викал куките?
и като си отговориш на тоя въпрос пак ми кажи, че няма файда от викане на куки и жалби...кажи го и на колегата, дето толкова ентусиазирано твърди, че ефект от такива мерки няма
щото на мене ми писна да разказвам приказки от 1001 нощ и накрая ще хвана да Ви повярвам, че ще оправите нещата с писане из форумите

zazomazo, много ти е кеф да разтягаш локуми. Предлагам ти, да ти дам адреса на гаража си на ЛС, да се разберем и утре да звъннеш пред мен на полицията и да видим.....
Много лесно е да даваш оценки!
Много лесно е да даваш оценки!
- SKISA
-
-
Сондьора написа:
Skisa, Спри на Стефан Караджа 2, и си кажи, че е синя зона и ше си пратиш смс...
нямам никаква представа кой му е офиса на ст.караджа2 ,но ако няма знак и имам работа там си спирам като стой та гледай...! нямам намерение да си създавам емоции ,но бъди сигурен, че ще е емоционално ако излязан бързо преди да съм си тръгнал да ми се карат лошо.....
здравко,не казвам че една тема ще реши такъв проблем-казвам ,че е полезно да се пише и да се разисква. проблем се решава от хората не от темите.....
с нетърпение очаквам грандиозния ефект от писането и в тая тема, и в другата
искрено се надявам освен пазачите пред Хемус да се изплашат и други подобни...та дано се отворят места за паркиране за простолюдието
спирам да Ви пиша в темата, че като гледам Ви развалям ентусиазма от задаващите се бурни промени
п.с. като оправите тоя проблем Ви предлагам да се заемете с корупцията, с кризата и т.н.
...пак с писане из форумите естествено, щото от други мерки файда няма

искрено се надявам освен пазачите пред Хемус да се изплашат и други подобни...та дано се отворят места за паркиране за простолюдието

спирам да Ви пиша в темата, че като гледам Ви развалям ентусиазма от задаващите се бурни промени

п.с. като оправите тоя проблем Ви предлагам да се заемете с корупцията, с кризата и т.н.
...пак с писане из форумите естествено, щото от други мерки файда няма

- SKISA
-
-
няма ли да споделиш с нас-простосмъртните ти как помагаш или решаваш корупцията,проблемите с паркирането ,подкупните катаджии или сиренето от растително масло....!? може би ще бъде интересно. ние тука си говориме ,щото мислиме че за тва са форумите ,ма ако има и друга скрита идея зад тях би било добре да я знаем. иначе не сме/поне аз не съм / се фърлил да реша проблем с тема . не знам що така реши. но пък и не мисля ,че е безсмислено да се коментира проблем в тема...! така мисля...
малко се измести темата от самата тема към това,дали има нужда от тема....! аз десет пъти казах ,че ми е ясно ,че няма да прочете никой от охраната на паркинга тука ,нито пък собственика на хотела ,но и че е добре да говорим за това и да го обсъждаме ,щото има смисъл от това. 60 човека да са прочели,20 да са писали се е кяр....
по същата логика що обсъждаме футбола,що обсъждаме ралито,що обсъждаме политиката,бойко,цените,жените......! нищо не променяме с обсъждането ,ма го правиме. дай па да обсъждаме само нещо,дето можем да оправиме.....
малко се измести темата от самата тема към това,дали има нужда от тема....! аз десет пъти казах ,че ми е ясно ,че няма да прочете никой от охраната на паркинга тука ,нито пък собственика на хотела ,но и че е добре да говорим за това и да го обсъждаме ,щото има смисъл от това. 60 човека да са прочели,20 да са писали се е кяр....
по същата логика що обсъждаме футбола,що обсъждаме ралито,що обсъждаме политиката,бойко,цените,жените......! нищо не променяме с обсъждането ,ма го правиме. дай па да обсъждаме само нещо,дето можем да оправиме.....
SKISA написа:.....
малко се измести темата от самата тема .....
ама много си прав, бате...
ако се върнеш малко назад и прочетеш първия ми пост в темата ще си припомниш, че моето питане просто беше:
защо за повече от половин година единственото, което направи по тоя болен за теб проблем е да пуснеш две теми...защо не опита и по друг начин...това е, просто реплика по пуснатата от тебе тема

от там се започна спора дали има файда от други мерки или не и съответно се отклонихме от същността...та някак си не се чувствам виновен, че се е разводнила темата...щото тругнахте да ме храните, че видиш ли файда от жалби нямало...
ми може наистина да няма, ама ми го кажи след като си пуснал поне една

иначе няма лошо да си говориме,знам, че обичаш а и може би така се разтоварваш...но резултат положителен от тва не очаквай
а това, което аз пък очаквам е: още една тема за същия проблем, ама след около половин година...

49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4