Обществени места за паркиране и правата ни.....!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Re: Обществени места за паркиране и правата ни.....!

Мнение от SKISA » 18 Юли 2010, 20:30

здравко,поне 6 пъти написах що не съм пуснал жалба-пак ше го напиша: щото реших , че с тва че съм викнал два пъти полиция тогава и после не ми правят проблеми и си спирам -проблема е решен. колко пъти да го напиша. да след като сега виждам ,че не е решен ще пусна жалба,когато намеря време или за добре. твоят пост беше в насоката-няма смисъл от теми ...! е да ,ма според нас има....! не знам точно как да го напиша ,за да се изразя ясно .
ето и сбито:
жалба ще има.
тема също ще има ако пак се потрети.
и господари на ефира ще има ако обърнат внимание.
и едно писмо до кметицата ще има...
и приказки във форума също предполагам ще има...
друго не знам кво ше има...
а защо пиша теми ,къде ги пиша и дали ме разтоварват или не е тема на съвсем друга тема.... може да я започнеш при желание... :lol:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 19 Юли 2010, 10:28

По принцип трябва да си търсим правата, но това няма как да стане понеже държава няма! Мисля че е излишно да обяснявам, че сбирщок от група мутри, връзкари и тяхната рода добре охранявани и защитени от законите които са приели в своя полза не се нарича държава! Както и да е.
Практически тая история на SKISA съм я чел и мисля, че е постъпил правилно, но дали е възможно при всяка една ситуация човек да може да отдели толкова време за разправии? Ами ако закъсняваш за среща и неможеш да чакаш съответните органи за да ти защитят правата или нещо такова? Втория вариант с боя е ясен, ша биеш един път, два пъти и ако не ти стига акъла третия път или ще го лежиш тоя дето си го бил ако си подценил възможностите си или ще ядеш пердаха, нищо че си в правото си (абсолютни нинджи няма). Лично за мен третия вариант е най-добър...просто си гледаш кефа и живота. Българите не са големи оптимисти, но гарантирам, че който е опитал не е сгрешил. Разправиите водят до стрес, а стреса доказано убива, така че защо да си съкращваме живота за глупости. Като няма място за паркиране по добре да отделиш 5 мин да потърсиш друго отколкото да загубиш 2 часа за да си търсиш правата, които в нашето племе българско може и да не ги намериш. Живота е кратък живете го добре, по малко нерви и повече усмихнати. Тва е!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 19 Юли 2010, 13:28

^ Ами 1вия път ще се разправяш 2 часа, следващия път полвин и накрая ще си паркираш там като бял човек. То това е и идеята на темата на СКИСА да бъдете европейци и да изисквате това, за което плащате. Значи плащаш ли си данъците, плащаш ги, ами тогава имаш пълно право да ползваш общинския терен, защото той е и мой и твой и на всеки един данъкоплатец. И държава няма, защото хората не изискват от нея това, което им се полага, защото са се примирили, защото не приемат държавата за своя и т.н... Естествено, че няма да ида да си платя паркомястото в общината щом никой не спира на него, само защото съм му казал "Не спирай!" Ама ако дойдат 10 човека и ми създават главоболия постоянно какъв ще е моя изход? Както каза някой по горе "Обединението прави силата". Ако всички отстояват правата си, то нещата определено ще се подобрят и качеството ще се подобри и ще можеш да си спираш пред "Хемус" в нашия случай.
А темата има доста голям смисъл, защото подстрекава точно към отстояването на правата. Човека е видял проблема и описва начина, по който го решава, не се оплаква на арменския поп, А ДЕЙСТВА, тва трябва да е станало пределно ясно на ЗАЗОМАЗО. И целта на темата в случая е да подтикне поне още няколко колеги да направят същото като него когато са в района, та на онея да им се запали главата и да идат най-накрая и да си платят подобаващо в общината и да си сложат бариера или да спрат да правят проблем и да можеш да си спираш като пич на тяхна територия. Аз това разбрах и ако я нямаше темата нямаше да ми хрумне, че мога да спра на това място, а сега ако имам работа там бих могъл да спра и пред хотела. Сигурно и други биха...
Ако някой друг има подобен преоблем и някой му пречи да ползва нещата за общо ползване естествено, че е по-добре да сподели с обществото, за да видят всички, че могат поне да опитат да бъдат европейци или граждани на света или както искате го наричайте. Много по-голям ефект би имали отколкото да се подсмихнеш победоносно и да си кажеш "Баси къв съм пич, спирам си пред хемус, щото е мое право, а никой от другите ми съграждани-балъци не му и хрумва, че също може да го направи"...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 19 Юли 2010, 20:24

Аз мисля че темата не е само за конкретната ситуация, но дори и да е, това е БГ. Да предположим, че SKISA се справи от разправиите тия ще го научат и ще знаят, че е "проблемен" и няма да го закачат и като отиде някой друг айде пак същата история, да не говорим, че аз паркирам по 20 пъти на ден и ако трябва всеки ден да се разправям със всеки за поне 5 от тези места, къде ще му излезе края?
За да отстояваш правата си, трябва да има държава и органи които да ги защитават и при нарушаването им да потърсиш помощ от тях, като няма такива, няма и държава, както е в случая!
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата