tds гасне под 15 литра гориво
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Re: tds гасне под 15 литра гориво
Някои колеги попитаха за процедурата по смяната на въпросната помпа, но не видях подробно обяснение.
Понеже наскоро и аз го направих това упражнение , мисля че ще е добре да систематизирам процедурата, за да може колеги които им предстои това, да са по наясно кво точно трябва да се направи:
http://www.youtube.com/watch?v=C9yuq1LdIeI
Не ви трябва никакъв майстор. Можете и сами, както казаха някои колеги.
При мен (525 тдс) е горе- долу същото. Внимателно се изкарва самия пластмасов "кожух" на помпата, държи се на 2 щипки. Натискате ги една към друга и дърпате нагоре. После пак внимателно се разтваря пластмасата която обвива помпата , за да може да изкарате самата помпа от него, а новата влиза значително по лесно. По всяка вероятност цедката ще ви е мръсна, така че хубавичко я изчистете.
За да изкарам маркуча който е закачен на самия щуцер на помпата, ми трябваше пистолет за топъл въздух, така че ви съветвам да се снаражите с такъв, за всеки случай. Продава се във всяка железария и е 20 лв. Мисля, че това са спецификите, другите неща са очевидни.
Лично моя проблем беше, че гаснех под 15 литра и имах мехурчета във маркуча след горивния филтър. Като откачих маркуча преди горивния, въобще не ми течеше нафта когато съм на контакт а би трябло. Значи гнп-то е дърпало гориво през цялото време. Което не е гот , си мисля аз
Интересното беше, че като я изкарах, помпата работеше като я раздрусам малко, но си менеше оборотите и мъцаше, явно четките са сдали багажа и не винаги е зацепвала. Беше си оригиналната, така че май просто и е дошло времето.
Ако се съмнявате в работата на тази помпа, откачете въпросния маркуч преди горивния филтър , трябва да тече от там нафта, както каза един колега по нагоре.
Скоро не съм оставал под 15 литра, да видя дали ще загасне пак, така че не мога да потвърдя дали проблема се решава. Но от тогава винаги си нося и тубичка със 5 литра гориво, за всеки случай
Но както каза друг колега - след смяната й поне изчезнаха мехурчетата. Друга промяна нямаше при мен, поне засега.
Успех на всички
Понеже наскоро и аз го направих това упражнение , мисля че ще е добре да систематизирам процедурата, за да може колеги които им предстои това, да са по наясно кво точно трябва да се направи:
http://www.youtube.com/watch?v=C9yuq1LdIeI
Не ви трябва никакъв майстор. Можете и сами, както казаха някои колеги.
При мен (525 тдс) е горе- долу същото. Внимателно се изкарва самия пластмасов "кожух" на помпата, държи се на 2 щипки. Натискате ги една към друга и дърпате нагоре. После пак внимателно се разтваря пластмасата която обвива помпата , за да може да изкарате самата помпа от него, а новата влиза значително по лесно. По всяка вероятност цедката ще ви е мръсна, така че хубавичко я изчистете.
За да изкарам маркуча който е закачен на самия щуцер на помпата, ми трябваше пистолет за топъл въздух, така че ви съветвам да се снаражите с такъв, за всеки случай. Продава се във всяка железария и е 20 лв. Мисля, че това са спецификите, другите неща са очевидни.
Лично моя проблем беше, че гаснех под 15 литра и имах мехурчета във маркуча след горивния филтър. Като откачих маркуча преди горивния, въобще не ми течеше нафта когато съм на контакт а би трябло. Значи гнп-то е дърпало гориво през цялото време. Което не е гот , си мисля аз

Интересното беше, че като я изкарах, помпата работеше като я раздрусам малко, но си менеше оборотите и мъцаше, явно четките са сдали багажа и не винаги е зацепвала. Беше си оригиналната, така че май просто и е дошло времето.
Ако се съмнявате в работата на тази помпа, откачете въпросния маркуч преди горивния филтър , трябва да тече от там нафта, както каза един колега по нагоре.
Скоро не съм оставал под 15 литра, да видя дали ще загасне пак, така че не мога да потвърдя дали проблема се решава. Но от тогава винаги си нося и тубичка със 5 литра гориво, за всеки случай

Но както каза друг колега - след смяната й поне изчезнаха мехурчетата. Друга промяна нямаше при мен, поне засега.
Успех на всички

- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
При мен също сменихме помпата и проблема остана, но след като сложихме клапан да не връща горивото обратно и сменихме оплътненията на маркучите които влизат в горивния филтър се оправи.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
И мойта Е39 530d има същия проблем.. Разбрах го преди около 40мин. на светофара на горнобански път. Загасна.. Сипах и 6-литра нафта повъртя малко и запали. За това се очудих като я купувах че имаше около 20-25 литра.. Колко парички е въпросния проблем?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
boksioraE39 написа:И мойта Е39 530d има същия проблем.. Разбрах го преди около 40мин. на светофара на горнобански път. Загасна.. Сипах и 6-литра нафта повъртя малко и запали. За това се очудих като я купувах че имаше около 20-25 литра.. Колко парички е въпросния проблем?
с оригонална помпа резервар 300+ смяна
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Извинявам се, че в предишния си пост не съм говорил в цифри, поста ми беше по-скоро за хората които искат да си спестят немалка сума за "труд".
viewtopic.php?f=15&t=31221&p=2334582#p2334582
viewtopic.php?f=8&t=66043&p=685074&hilit=vdo+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0#p685074
Вече кой както си реши
viewtopic.php?f=15&t=31221&p=2334582#p2334582
viewtopic.php?f=8&t=66043&p=685074&hilit=vdo+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0#p685074
Вече кой както си реши

ГНП-то си дърпа нафта и без помпата в резервоара.
Тествах веднъж колата на дълъг път и си изтегли нафтата до края и загасна когато вече нацяло свърши нафтата.
Проблема е когато има малко нафта и се кара по неравен път, тогава ГНП-то засмуква въздух и колата гасне. А ако помпата в резервоара работи - тя постоянно кара нафтата да циркулира и дори да засмуче въздух го изхвърля.
- juvenilo
- Потребител
-
- Кара: 525тдс.98
Относно 15-те литра и гасненето, ако се чува че помпата си работи: в резервоара има два подплавака един от дясно и един от ляво,които дават информация чрез две писти (като потенциометри) за нивото в двете половини. По някога пистите се износват или пластинките които контактуват оттслабват и едната половина на резервоара остава пълна и показва 15л. но другата е празна и гълта въздух. При мен проблема беше в лявата половина - просто разглобих подплавака и изтеглих двете пластини към пистите за по добър контакт позачистих ги и дойде на мене си.
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
bmw325tds написа:..ГНП-то си дърпа нафта и без помпата в резервоара...
При 325tds е възможно, но при е39 няма такива шансове....дори да караш на магистрала(без друсане), ако не ти работи помпата, под 15 литра колата "умира".Явно има разлика в резервоарите.
Магазините за авточасти са заляти с помпи менте.Слагаш я, мислиш, че вече всичко е наред, а тя не работи и проблема си остава.

- stefan_bmw7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38 725 tds;Pajero 2 ;E66 730d
при е36 ,е38 ,е39 ако е тдс слагаш една туба колата си смуче от там нафта и колата варви,гнп-то си я засмуква просто тази помпа прехвърля от единя резервоар в другия
Re: Re:
dalas написа:...преди да смениш помпата опитаи с добавка от ОМВ 19лв струва един познат си оправи проблема
Дай, инфо за добавката. Че то дабавки всякакви.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Разправят ми че от ТДС-а помпата ставала на М57.. ???

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
dalas написа:..преди да смениш помпата опитаи с добавка от ОМВ 19лв струва един познат си оправи проблема
Глупости!
Интересно ми е, какво точно ще направи тази добавка?

- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
Еми уж ако има боклуци от лоша нафта, но гасне ли на 15л. първо проверяваш помпата 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
На мен на диагностиката ми излезе че някаква помпа под седалката трябвало да работи на 4.5 бара а тя работела на 3.5 и било от това гасненето под 15л. нафта..

- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
Ако си commonreal може, иначе tds-а няма под шоферската седалка помпа.