Аман от неграмотни!
Модератор: Общи модератори
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: Аман от неграмотни!
копувам праскалки за стариа фейс и стакла за фаровете
Масово се наблюдава в последно време, не само в и-нет....., а и при официална кореспонденция. Положението е плачевно.
Народа деградира със страшни темпове, от безпаричие ли е, от какво е не знам...
Срамота е да не можеш да пишеш, да се изразяваш на родния си език......вбесявам се!
Най-лошото е, че като направиш забележка .....си най-дребнавия, най-заядливия.
carmanf1 написа:копувам праскалки за стариа фейс и стакла за фаровете
Масово се наблюдава в последно време, не само в и-нет....., а и при официална кореспонденция. Положението е плачевно.
Народа деградира със страшни темпове, от безпаричие ли е, от какво е не знам...
Срамота е да не можеш да пишеш, да се изразяваш на родния си език......вбесявам се!
Най-лошото е, че като направиш забележка .....си най-дребнавия, най-заядливия.
Прав си.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Топъл,топъл пари даже viewtopic.php?f=16&t=212858&p=2336716#p2336716
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Наистина има доста неграмотно пишещи тук във форума,
но като цяло българинът си е неграмотен.
Чета доста голямо количество писания от всякакви "индивиди" напоследък и в някои случаи положението е направо плачевно...
Но едва ли тук с може да се направи нещо - тази тема трябва да се разисква в МОН (или както там е сега министерството на науката и образованието)
дано да нямам и аз някоя грешка сега от недоглеждане, та да се изложа
но като цяло българинът си е неграмотен.
Чета доста голямо количество писания от всякакви "индивиди" напоследък и в някои случаи положението е направо плачевно...
Но едва ли тук с може да се направи нещо - тази тема трябва да се разисква в МОН (или както там е сега министерството на науката и образованието)

дано да нямам и аз някоя грешка сега от недоглеждане, та да се изложа

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
GRIPEN написа:eraziel написа:Мине се не мине време и се появява няк'ва тема от сорта, в която група ерудити се възмущават от всеобщата неграмотност...![]()
И смисъла е?
Бе то съвършенни хора няма ама да пишеш като изкарал 3-ти клас до обяд е леко грозно и би трябвало да е обидно за всеки пишещ така, ако може да го осъзнае това де....
Абе вярно си е,че има супер неграмотници ама преди да се обсъжда някой трябва първо на собствените си писания да се обърне внимание.Съвършен завършва само на ЕН а не на НЕН следователно се пише СЪВЪРШЕНИ.

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
nik4o написа:Абе вярно си е,че има супер неграмотници, ама преди да се обсъжда някой някого, трябва първо на собствените си писания да се обърне внимание.Съвършен завършва само на ЕН, а не на НЕН,следователно се пише СЪВЪРШЕНИ.

То по една грешка да допускаха с мед да ги намажеш, както и казах, за съществуването на съвършеНите хора. 
Темата е за хората допускащи очевадни грешки, във всяка дума по две, а не за перфектно писане, като завършил българска филология

Темата е за хората допускащи очевадни грешки, във всяка дума по две, а не за перфектно писане, като завършил българска филология

Последна промяна GRIPEN на 21 Юли 2010, 22:56, променена общо 1 път
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
*заяд* *заяд* 

- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
Приятел аз не претендирам за безгрешност,правиш ли разликата?А и така написано не е правописно неправилно.

- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
GRIPEN написа:То по една грешка да допускаха с мед да ги намажеш, както и казах, за съществуването на съвършеНите хора.
Абосолютно си прав.Разбирам какво имаш предвид.

- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i touring '96
Малииииии... Всеки, който е писал в тая тема е набил яко запетаи и прочие ...
Абе, те хората станаха малоумни повсеместно... Не, че тия с бмв-тата не можели да пишат... Какво очакваш от поколение, на което целият мироглед и интереси се изразяват с:
"как да направим неква далаверка, бате"
"колата има ли забелеШки"
"деазнам, некво такоа"
"в смисъл некво такоа"
...има много примери на крилати и супер вървежни фрази, с които веднага си в играта...
А, в моята професия някой като ми каже "искам къщата ми да е изчистена, но и да е разчупена" идеално го разбирам какво има предвид и направо изживявам душевна "такоа" ...
Нацията ни е съставена от не по-малко от 80% пълни кретени, около 15% полуидиоти и 5% други...
...и ще става все по-зле...

Абе, те хората станаха малоумни повсеместно... Не, че тия с бмв-тата не можели да пишат... Какво очакваш от поколение, на което целият мироглед и интереси се изразяват с:
"как да направим неква далаверка, бате"
"колата има ли забелеШки"
"деазнам, некво такоа"
"в смисъл некво такоа"
...има много примери на крилати и супер вървежни фрази, с които веднага си в играта...
А, в моята професия някой като ми каже "искам къщата ми да е изчистена, но и да е разчупена" идеално го разбирам какво има предвид и направо изживявам душевна "такоа" ...

Нацията ни е съставена от не по-малко от 80% пълни кретени, около 15% полуидиоти и 5% други...
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
grayscale написа:Нацията ни е съставена от не по-малко от 80% пълни кретени, около 15% полуидиоти и 5% други...
истината
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
пиша без големи букви ....пиша "неска" вместо "днес" и други подобни,ползвам сленг и диалект...! но това не значи ,че не знам правописа на думите,които ползвам. отделно не се сърдя като ме поправят-никога не е късно да научиш нещо.
има едно основно правило ,което съм запомнил като съм учил разни езици: важното е да те разберат! не да знаеш 11хил думи на езика ,а да те разберат!!! може да се използват обяснителни изречения,да обясниш някоя дума с много други,които знаеш,но е важно да те разберат.
тука малко все едно си говориме на различни езици. не е проблем да сбъркаш една дума ,или буква ,или запетая... проблем е да не те разберат или да те разберат трудно или погрешно....
има едно основно правило ,което съм запомнил като съм учил разни езици: важното е да те разберат! не да знаеш 11хил думи на езика ,а да те разберат!!! може да се използват обяснителни изречения,да обясниш някоя дума с много други,които знаеш,но е важно да те разберат.
тука малко все едно си говориме на различни езици. не е проблем да сбъркаш една дума ,или буква ,или запетая... проблем е да не те разберат или да те разберат трудно или погрешно....

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
SKISA написа:не е проблем да сбъркаш една дума ,или буква ,или запетая... проблем е да не те разберат или да те разберат трудно или погрешно....
Еми Иво, такива теми са породени от системния тормоз прилаган върху читателите на форума.
Защото за мене това е тормоз, знаеш го и като модератор и като юзър.
Иначе съм забелязъл, че ти специално, ако не е страхотна история или нещо на майтап, си пишеш доста правилно за разлика от повечето хора по форумите, а иначе си праскаш точно "сленг".

А мойта, пък, идея е, че без значение колко такива теми се пуснат (щото тая хич не е първата, едва ли ще е и последната) никой няма да се напъне да учи граматика, щот' бай Пешо от БМВ форума е възмутен... Аз лично не чета мнения, които ме затормозяват. И мисля, че тая тема е ненужен шум в ефира. Единствения ефект на тази тема е, че всеки си проверява по три пъти мнението, преди да постне в нея...
In Ban We Trust!