Аман от неграмотни!
Модератор: Общи модератори
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: Аман от неграмотни!
Изкам да купя пирфектен акомулатор!
Копувам ми стоика за халогенни.
Продавам подлакатник за пре тапициране.
Проблем с дачика.
Триабва ми ланда сонда за проба.
Распродавам одарени БМВ-та на части.
Копувам ми стоика за халогенни.
Продавам подлакатник за пре тапициране.
Проблем с дачика.
Распродавам одарени БМВ-та на части.

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
eraziel написа:Единствения ефект на тази тема е, че всеки си проверява по три пъти мнението, преди да постне в нея...
Лошото е, че ефектът се наблюдава само при някои хора. А най-лошото е, когато след препрочитането на написаното, не се корегират допуснатите грешки.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
eraziel написа:А мойта, пък, идея е, че без значение колко такива теми се пуснат (щото тая хич не е първата, едва ли ще е и последната) никой няма да се напъне да учи граматика, щот' бай Пешо от БМВ форума е възмутен... Аз лично не чета мнения, които ме затормозяват. И мисля, че тая тема е ненужен шум в ефира. Единствения ефект на тази тема е, че всеки си проверява по три пъти мнението, преди да постне в нея...
Да ама само мненията за тази тема.
Като гледам и ти си проверявал, но все пак - "А мойта, пък, идея е, че" - не е ли по добре да стане - "А пък моята идея е, че...".
Понякога не само правописа и препинателните знаци са важни, това намеквам, а не че се смятам за светило на граматиката. (само използвах за пример началото)

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
тема от 3стр за половин час винаги има смисъл! ако ще да е за силоконови цици....
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Хорейшио написа:За тая работа си има адд-он за Firefox-а за проверка на правописа...
Да де, ама тоя ад-он не те прави по-грамотен! Даже точно обратното - оставя те мързелив и прост.

Може изказЪТ да не е случаен 
И да, написал съм, че се проверяват по три пъти мненията, пускани в конкретната тема
Иначе, най-добре е да стане "Идеята ми е, че ..."

И да, написал съм, че се проверяват по три пъти мненията, пускани в конкретната тема

Иначе, най-добре е да стане "Идеята ми е, че ..."

Последна промяна eraziel на 21 Юли 2010, 23:18, променена общо 1 път
In Ban We Trust!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
eraziel написа:И да, написал съм, че се проверяват по три пъти мненията, пускани в конкретната тема
Чии? Твоите, моите, на още 50-100 потребителя? А на останалите 15,000???

- SKISA
-
-
аз проверих само на грешката "пунктуационен", щото мислех че се пише "пунктОационен" и са вече знам как се пише....! имам полза от тая тема.
а иначе ако бех прав щях да бъда мноу саркастичен към Жоро...
чувал съм ,че грамотността и знаенето на правописа ставало с много прочетени книги. не само с учене ,а с четене на обикновени хартиени книги. там човек получава визуализация на правилата и думите. понеже тва в момента не се случва е нормално да има толкова неграмотност...
а иначе ако бех прав щях да бъда мноу саркастичен към Жоро...

чувал съм ,че грамотността и знаенето на правописа ставало с много прочетени книги. не само с учене ,а с четене на обикновени хартиени книги. там човек получава визуализация на правилата и думите. понеже тва в момента не се случва е нормално да има толкова неграмотност...
- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i touring '96
err0r написа:...
....
Аааааа...
ЛАНДА сонда
ЛАМДА сонда
Тия поцепват мрака. Любими са ми... Какво човеченце

Последна промяна grayscale на 21 Юли 2010, 23:30, променена общо 1 път
Aз нямам нищо против да има временни бан-ове за неграмотност. От там нататък, кой как пише - не ме интересува, ако някой е написал нещо важно, което ме касае и на латиница с четворки и шестици да го е написал - ще се напъна и ще го прочета. А ако е поредния безмислен пост, това че е написан грамотно не би го направило по-стойностен.
In Ban We Trust!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
grayscale написа:Малииииии... Всеки, който е писал в тая тема е набил яко запетаи и прочие ...![]()
Абе, те хората станаха малоумни повсеместно... Не, че тия с бмв-тата не можели да пишат... Какво очакваш от поколение, на което целият мироглед и интереси се изразяват с:
"как да направим неква далаверка, бате"
"колата има ли забелеШки"
"деазнам, некво такоа"
"в смисъл некво такоа"
...има много примери на крилати и супер вървежни фрази, с които веднага си в играта...
А, в моята професия някой като ми каже "искам къщата ми да е изчистена, но и да е разчупена" идеално го разбирам какво има предвид и направо изживявам душевна "такоа" ...![]()
Нацията ни е съставена от не по-малко от 80% пълни кретени, около 15% полуидиоти и 5% други...
...и ще става все по-зле...
много е фешън това обръщение-ко стаа ваа мен....келешите нарочно се правят на прости,за да са модерни

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Каквото е тук, такова е и в живота.80% от българите са ниско-интелектуални(прости) и колкото и да се мъчат, по-добре няма да стане, защото просто мозъците им не могат да разберат какво става.Това е положението,а иначе самочувствието няма граници, имаме големи претенции за интелектуален,трудолюбив и честен народ, ама само ние си го признаваме това
.За това такова ни е цялостното състояние на страната и няма да се оправи никога.

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
eraziel написа:Aз нямам нищо против да има временни бан-ове за неграмотност. От там нататък, кой как пише - не ме интересува, ако някой е написал нещо важно, което ме касае и на латиница с четворки и шестици да го е написал - ще се напъна и ще го прочета. А ако е поредния безмислен пост, това че е написан грамотно не би го направило по-стойностен.
Защо БАН?
Само ще му сменим ранга с "аз съм неграмотен" и нещата ще се оправят.
- SKISA
-
-
да бе -тука сме най-умните,най-ентелигентните,караме най-арните коли....!