Датчик за външна температура...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Датчик за външна температура...
Здравейте. Видях, че има подобни теми във форума, прочетох ги но се отнасяха за други модели и други проблеми. Извинявам се за "спаменето". Пробелема ми е следния. Външния ми датчик за температурата показва +50C. До колкото разбрах това, че показва толкова означава, че датчика си работи но е дало на късо. Искам да знам къде се намира датчика и къде може да дава на късо. Модела на колата ми е 318 TDS от (09.97г. модел 98).
ПС: Темата я имаше за 5та серия и за показатели на температурата -40C.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Датчик за външна температура...
На всички Е36ци датчика се намира в левия въздуховод.
Има толкова много теми за тоя датчик, че незнам как не си намерил инфо.

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
MurderY написа:Здравейте. Видях, че има подобни теми във форума, прочетох ги но се отнасяха за други модели и други проблеми. Извинявам се за "спаменето". Пробелема ми е следния. Външния ми датчик за температурата показва +50C. До колкото разбрах това, че показва толкова означава, че датчика си работи но е дало на късо. Искам да знам къде се намира датчика и къде може да дава на късо. Модела на колата ми е 318 TDS от (09.97г. модел 98).
при повечето прецакани Датчици показва -37

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
и моя показва +50 градуса 

vld написа:На всички Е36ци датчика се намира в левия въздуховод.
Извинявам се ама не разбирам много от коли. Левия въздуховод къде се намира? И къде може да е проблема?
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
ако датчика липсва или му е скъсан някой кабел показва -37, а ако е дал на късо предполагам затова показва +50 махаш двете рапидки на подкалниците , махаш лаисните на предната борня развиваш гайките дърпаш бронята напред /на релси е / и го търси във въздуховода отляво или някъде там да виси 

6>4
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Най-добре е първо да извадиш бордкомпа и да махнеш буксата и ако ти покаже -37 градуса тогава сигурно ти окъсява някъде, защото за +50 и аз чувам за първи път, или ти се е разкачил по някакъв начин датчика и е в близост до мотор, радиатор/някъде с по-висока температура/, както е казал колегата по-горе датчика се намира в левия въздуховод, разкачаш го, мериш, трябва да е 5.5-7 килоома мисля и няма смисъл да сваляш бронята за да извадиш датчика както е писал колегата преди мен-отваряш капака и търсиш във въздуховода под въздушния филтър
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Моя май се намира във въздуховода до левия халоген (като гледаш срещу колата). С М броня съм 

ръб написа:Моя май се намира във въздуховода до левия халоген (като гледаш срещу колата). С М броня съм
На всички е там, без значение с каква брония си.

ShibinG написа:ако датчика липсва или му е скъсан някой кабел показва -37, а ако е дал на късо предполагам затова показва +50 махаш двете рапидки на подкалниците , махаш лаисните на предната борня развиваш гайките дърпаш бронята напред /на релси е / и го търси във въздуховода отляво или някъде там да виси
Ако е дал на късо тогава какво трябва да направя. Пак ли трябва да го сменя?
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Вземи извади датчика, ако нямаш мултицет виж някой твой познат не може да няма, замери го и ако отчита 5.5-7 килоома е добре и търси причината на друго място, първо това направи, пък после ще се мисли
baitun написа:Вземи извади датчика, ако нямаш мултицет виж някой твой познат не може да няма, замери го и ако отчита 5.5-7 килоома е добре и търси причината на друго място, първо това направи, пък после ще се мисли
Един приятел ми измери и ми каза, че е в границите. Не му разбирам много. Сега какво да правя? Има ли шанс да е от бушоните или връзката?
- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
Датчика изглежда така!!!

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Издърпай борда напред,разкачи буксата и я закачи пак.
Би трябвало да се оправи,щом сте замерили датчика.
Датчика къде ти стои сега?Ако ти стой в коша при мотора нищо чудно да ти показва +50 градуса.
Другия вариант е да разкачиш акумулатора,но тогава ще изгубиш и станциите на CD-то(ако имаш такова).
Би трябвало да се оправи,щом сте замерили датчика.
Датчика къде ти стои сега?Ако ти стой в коша при мотора нищо чудно да ти показва +50 градуса.
Другия вариант е да разкачиш акумулатора,но тогава ще изгубиш и станциите на CD-то(ако имаш такова).

Борда лесно ли се дърпа? Само дърпам и би трябвало да дойде. Няма болтове и такива неща?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2