Моля ви надъхайте ме...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: колите на баща си и приятелите...
Мечтае да кара: BMW E36 316,318,318is320

Моля ви надъхайте ме...

Мнение от snop4o » 23 Юли 2010, 1:30

Никога не съм си и помислял че някога ще искам да си купя БМВ,можеби заради хората около мен които карат предимно голф,пасат,сивик,тигра,аудита и т.н. и твърдят,че подръжката на едно БМВ е прекалено скъпо и,че много горят. :dummy:
Търся коли около 3к но за тея пари гледам има и добри Е36 94-97г. 316,318,318is може и 320 но те кой знае колко горят...
не гледам големите мотори,че там работата е страшна :dunno:
Та търся разбиращи хора от марката да ме надъхат да си взема една тройка,интересува ме главно как е подръжката и дали гори наистина толкова много (за предпочитане бензин с 4 врати) не съм някой дрифтажия трябва ми кола за малък град и от време на време до село и веднъж в годината до морето.Какво бихте ме посъветвали като купувам кола за какво да гледам и изобщо да купувам ли бмв или да търся прословутия голф или бабешката корса :( ... :shock:
По цели нощи се ровя из форума ви сън не ме хваща вече...явно манията БМВ е болест :lol: :help: :driving:
Последна промяна snop4o на 24 Юли 2010, 18:26, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Re: Моля ви надъхайте ме...

Мнение от sean-john » 23 Юли 2010, 6:27

Ами какво да ти кажа имал съм 3-йка 318 ис... подръжката не ми се стори много скъпа (водна помпа ~120лв,термостат 21лв, друго не се сещам в момента) ,разхода... си го има :) на мен ми гореше в голям град с много ама много задръствания 14-15 извън града съм стигал и до 7.5,но при преходите ми от по 1000км и скорости от 80 до 180 подържани ми е горяла 9-10 (с климатика,натоварена)... замисли се дали ще смогваш на бензин,защото с тези цени... аз лично като си купувах първото БМВ (точно 318ис) не ми пукаше за това колко ми гори,просто знаех какво искам и определено избора ми се оправда...и сега и аз като много колеги тук,за друга кола не искам да чувам... а да си купя апсурд :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 23 Юли 2010, 7:48

Аз бих си взел някоя запазена Е30, подозирам, че за тия пари може да се намери нещо добро! Освен това ще прави много по- голямо впечатление, понеже занемарени Е36-ци под път и над път, но лачени 30- ки няма много.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 23 Юли 2010, 8:15

вземай 318ис или 320
Каква "работа е страшна" при големите мотори ? Ти мислиш ли че 16-ка или 18-ка на тръгни-спри в малкия град ще падне под 10 ? Щом няма да въртиш много километри, вземаи ис или 20-ка :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Юли 2010, 8:33

Не си взимай кола без климатик!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 23 Юли 2010, 9:18

Задължително си вземи след 94-та(дата производство,не регистрация).Виждам си се ориентирал към малките мотори 316и и 318и.Голяма греда(казвам ти го като собственик на такова).Просто разхода е една идея по-малък от на 2.0,а с 318ис нямат дори разлика,а разликата във вървежа е осезаемо голяма.Климатроник 100% да има(по възможност дигиталния) и всяка друга екстра е +.Поддръжката е доста евтина,специялно на тоя модел(не както си мислят масата хора).Нещата,които се сменят само нови не са скъпи, останалите можеш втора ръка от моргите или тук от форума,че цените са доста по-надолу и е пълно.Обслужваш ли я както трябва,ще ти служи дълго и вярно.За толкова пари е перфектния избор.
П.С. Влизаш ли редовно във форума,имай предвид че ще се зарибиш и всеки излишен лев ще го даваш за глезотии по колата :mhihi:

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 23 Юли 2010, 10:21

Моят съвет е следния - качи се и покарай каквото си харесал. Това е най-важното "мерило". :twisted:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 23 Юли 2010, 10:25

Не мисля че поддръжката на 3ка в днешно време ще се различава толква много от ауди примерно. Твоите хора дето ги говорят тия приказки наизуст може да е било преди 10 години като 3ката е струвала 10 бона. За горенето зимай ис като те притеснява разхода една газова и ще търкаляш 140 коня а ще плащаш все едно имаш 60 коня безиново голфче дето вътре е все едно дялано с теслата :lalala:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 23 Юли 2010, 10:33

Съжалявам пичага, ама БМВ не ти трябва. Земи си гоуф или хАстра та да ти е мирна главата.
1. За бмв не трябва да се "надъхваш" - или много го искаш или не е за теб
2. Малък град - малки разстояния, вечно студена кола = голям разход = газ = лайняна работа
3. Приятели с гоуфове и астри - ще те дърпат яко и ще ти се насЕре кефа от бмв-то
4. Няма кво да се лъжем, ако искаш колата ти да не те подведе никога - скъпи части и ремонти.
5. ника ти е малко ...... не мисля че БМВ е за теб
Сори ако смяташ, че не съм прав, но все пак помисли си хубаво...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 23 Юли 2010, 10:51

Doberman_vas написа:Съжалявам пичага, ама БМВ не ти трябва. Земи си гоуф или хАстра та да ти е мирна главата.
1. За бмв не трябва да се "надъхваш" - или много го искаш или не е за теб
2. Малък град - малки разстояния, вечно студена кола = голям разход = газ = лайняна работа
3. Приятели с гоуфове и астри - ще те дърпат яко и ще ти се насЕре кефа от бмв-то
4. Няма кво да се лъжем, ако искаш колата ти да не те подведе никога - скъпи части и ремонти.
5. ника ти е малко ...... не мисля че БМВ е за теб
Сори ако смяташ, че не съм прав, но все пак помисли си хубаво...

Подкрепям колегата. Да си вземеш БМВ с малък двигател и само да му сипваш бензина, верно ще ти се насере кефа.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 23 Юли 2010, 10:59

Ти вече си се "надъхал" достатъчно според мен. То БМВ не е марка, а диагноза.

Явно не я взимаш с цел да я напъваш колата, така че 1.8 може да ти е достатъчно като мощност (ама м43). Моторът е много добър и си върви доста добре (за моята кола лично Георги Пенчев ми го е казвал 8) :mhihi: след тест-драйв), ама ако попаднеш на някоя бройка, която е била в ръцете на някой псевдо-тунинг-дрифтър може много да съжаляваш. Нито ще върви, нито ще харчи нормално и после ще плюеш марката и ще съжаляваш, че не си си взел Голф или Астра (които като ръждясват на никой не му прави впечатление, защото за тях е нормално, но това е друга тема). А за 3000-3800 се страхувам, че най-вероятно на такава ще налетиш.

Разходът на бензин е 10-11 градско в София, като не се бутам в най-големите задръствания (в средните се бутам :mhihi:), а извън града може да пада до към 7,1-7,4, особено ако си спокоен шофьор няма да ти е никакъв проблем този разход за един читав двигател. И това ако е много за кола 115к.с., не знам, честно!

Айде успех :yes:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 23 Юли 2010, 11:11

///M3 написа:

Разходът на бензин е 10-11 градско в София, като не се бутам в най-големите задръствания (в средните се бутам :mhihi:), а извън града може да пада до към 7,1-7,4, особено ако си спокоен шофьор няма да ти е никакъв проблем този разход за един читав двигател. И това ако е много за кола 115к.с., не знам, честно!

Айде успех :yes:

И мен тоя двигател ми се струва най-удачен, че прословутите ИС-ки (па и не са с 4 врати най-малкото :mhihi: ) в 90% от случаите, ще е минала вече през ръцете на некой псевдо-тунинг-дрифтър и ще береш ядове ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Юли 2010, 11:16

Dpy написа:Задължително си вземи след 94-та(дата производство,не регистрация).Виждам си се ориентирал към малките мотори 316и и 318и.Голяма греда(казвам ти го като собственик на такова).Просто разхода е една идея по-малък от на 2.0,а с 318ис нямат дори разлика,а разликата във вървежа е осезаемо голяма....:

Тя - 2.8-цата също харчи 12/100 :driving: , пък разликата във вървежа е ... :kuku: :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 23 Юли 2010, 11:21

ако ще е е36..то само ///М..всичко друго е компромис...верно,че всички е36ци са иЕмки..ама...
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 23 Юли 2010, 11:21

vicho написа:
Dpy написа:Задължително си вземи след 94-та(дата производство,не регистрация).Виждам си се ориентирал към малките мотори 316и и 318и.Голяма греда(казвам ти го като собственик на такова).Просто разхода е една идея по-малък от на 2.0,а с 318ис нямат дори разлика,а разликата във вървежа е осезаемо голяма....:

Тя - 2.8-цата също харчи 12/100 :driving: , пък разликата във вървежа е ... :kuku: :ok:

като стана въпрос за разход скоро имах разговор с едно момче дето имал 320ка и му горяла 16 17 на 100 и за това я продал не можел да я нахрани... та колегата може това да го притеснява

Следваща

Назад към Извън Темата