Аман от неграмотни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

триногата
Аватар

Re: Аман от неграмотни!

Мнение от Andronoff » 22 Юли 2010, 12:54

Точно за това говорех в предишния си пост :yes:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Юли 2010, 22:43

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
:bowdown: :bowdown:

'начи да обясна! при първо прочитане на заглавието на темата реших ,че става въпрос за някакъв нов вид диджеи. после се замислих върху варианти за коктейли,нещо за пиене...различни неща. след като отворих темата и видях снимките с много мъка и смях направих връзката между заглавието и желанието на пишещия да ни сподели мисълта си....!
весело е....! ако в една дума с 8 букви можеш да сбъркаш поне 3 пъти е ясно ,че си феномен....

viewtopic.php?f=4&t=212664&start=0

за първи път тук се запознах и с някои римски императори като "някои да се занимава с Климатизаций..." , "Киркаджий...." , "търся телефон с много Функций...."
Последна промяна SKISA на 22 Юли 2010, 22:49, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 22 Юли 2010, 22:49

Кирка-джий, киркаджии, все тая :mhihi: :mhihi: :mhihi: .

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 23 Юли 2010, 0:36

Ас уБичам Балгарския изик , повичие от всичко на светъ !! Той е много звучен и прикрасен въф фсеки идин ъспект !!! Блъгудърия на тес куит мъ пудкрепят !

П.С Благодаря за вниманието ! Повечето ми познати пишат "Ф" вместо "В" ! А най-обичам обръщението АС . Само не знам пилотен или ...
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Юли 2010, 2:12

Andronoff написа:Справочник за кандидат-студенти:
Кой от изброените варианти е правилният?
-комунизъмът
-комунизма
-комунизъма
И познайте какво - комунизъмът! Айде де!

НЕ! тази грешка я гледам постоянно тука, защото темата за комунизЪма е много модерна :)
заради този форум ще си разваля правописа...

комунизъмът е грешно. комунизмът се пише.
комунизма е вярно.

и нещо, което и аз не знаех, защото го проверих в речника. комунизъма е вярно... бройна форма. т.е. като броиш един комунизъм, два комунизъма...

нищо лично разбира се, надявам се че посочваш грешката в справочника.
кои са тез колеги, без грешките, няколко пъти ги споменаваш? ;)

едит:
това с бройното е някъф архаизъм... значи всичко е точно ;)
Последна промяна steeN на 23 Юли 2010, 2:36, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Юли 2010, 2:26

Mishel_Vaian написа:...

П.С Благодаря за вниманието ! Повечето ми познати пишат "Ф" вместо "В" ! А най-обичам обръщението АС . Само не знам пилотен или ...

Срещал съм хора, които пишат "Ас" (Аз) с пълното съзнание, че е правилно, съвсем сериозно. :dunno: Пълен или кратък член, бива. Пунктуационни грешки, иди-дойди. Тук-там О вместо У и обратното пак е допустимо, въпреки, че изглежда неграмотно, НО КАКЪВ ОЛИГОФРЕН ТРЯБВА ДА СИ ЗА ДА НАПИШЕШ "АС", вместо АЗ :kuku: ?!?!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 23 Юли 2010, 8:04

То това му е чара на форумното писане :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 23 Юли 2010, 9:57

Безгрешни хора няма затова незнам що за ерудит трябва да си за да претендираш за нещо и в същото време да говорим на 'баце' :roll: Предпочитам във форуми да си пиша както мога,без да парадирам и претендирам за колос.Да незабравяме,че много от изказаните мнения са си чиста форма дискриминация.Или какво който няма средно не може да си вземе БМВ :dunno: Хайде сега разпнете ме :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 23 Юли 2010, 10:07

Баце, за средно никой не говори.
Но поне основно според мен трябва да имаш за да вземеш книжка, а после и БМВ.
Тука има постове от хора, който явно и трети клас нямат завършен.
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vanioboy » 23 Юли 2010, 10:26

Ами така е устроен света и тези с основното не по тяхна вина са останали само с него.Но точно заради това 'баце' хейде да не се правим на капацитети :lalala: :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 23 Юли 2010, 10:53

Не виждам, някой да се прави на капацитет.
Баце, майна и д'ге на всички ни е ясно в кои краища на България се използват, но не виждам какво лошо има в това.
Не е като да не можеш да си напишеш правилно името или да постнеш 20 реда текст без главни букви, каквито и да е препинателни занаци, пишейки на шльокавица с правописни грешки.
Последна промяна Alien на 23 Юли 2010, 16:34, променена общо 1 път
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vanioboy » 23 Юли 2010, 11:39

Аз пък защо си мисля, че има и един термин като компютърна грамотност и все още има хора несхванали съвсем тънкостите на клавиатурата.Не е най удачния варянт да плюем по някой :yes: Нито ще схванат нещо,нито му е времето нито му е мястото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Юли 2010, 13:29

примерно, прожини и акомолатор са типични грешки от компютърна грамотност :D
правописа се учи именно в основното. след това е загубена кауза, така че наистина колкото и да се коментира...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 23 Юли 2010, 13:57

Абе хубаво си коментираме тука неграмотните, ама...

vanioboy написа:Безгрешни хора няма затова незнам що за ерудит трябва да си за да претендираш за нещо и в същото време да говорим на 'баце' :roll: Предпочитам във форуми да си пиша както мога,без да парадирам и претендирам за колос.Да незабравяме,че много от изказаните мнения са си чиста форма дискриминация.Или какво който няма средно не може да си вземе БМВ :dunno: Хайде сега разпнете ме :bchug:

Alien написа:Не виждам, някой да се прави на капацитет.
Баце, майна и д'ге на всички ни е ясно в кои крайща на България се използват, но не виждам какво лощо има в това.
Не е като да не можеш да си напишеш правилно името или да постнеш 20 реда текст без главни букви, каквито и да е препинателни занаци, пищейки на шльокавица с правописни грешки.

vanioboy написа:Аз пък защо си мисля, че има и един термин като компютърна грамотност и все още има хора несхванали съвсем тънкостите на клавиатурата.Не е най удачния варянт да плюем по някой :yes: Нито ще схванат нещо,нито му е времето нито му е мястото.

steeN написа:примерно, прожини и акомолатор са типични грешки от компютърна грамотност :D
правописа се учи именно в основното. след това е загубена кауза, така че наистина колкото и да се коментира...

:mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 23 Юли 2010, 14:02

Правопис - това "чудо", което днес е станало наистина такова, се учи в началното училище. Човек, който не се е научил до 20 години да пише без грешки, няма и да се научи никога. Аз помня от моето детство, че в първи клас беше гордост да започнеш да пишеш с химикал. Това се правеше само от тези, които пишеха вярно и четливо. Помня също, че много от моите съучиници си останаха да пишат с молив дори до края на първи клас. Същите тези хора си останаха винаги опашкари в училище, което пък се опитваха да комплексират с друг вид поведение. Интересно ми е колко от вас били хем побойници в училище, хем и пълни отличници???
Вярно е, че се допускат много пунктоационни грешки, защото много хора грешат за местата на запетайките, включително и аз понякога, но е важно все пак да се знаят основните правила за поставянето им. Никой не се замисля, че когато едно мнение е написано правилно, човек ще си изгради някакво добро мнение за другия. Дори е по-възможно въобще да не му се прочете мнението, отколкото да бъде възприето.
Днешната младеж си става все по-неграмотна и по-неграмотна. Вината е във всички:
- твърде скучни учебници.
- огромен обем материал, който не може да бъде възприет.
- учители, които нямат подход към децата, материята...
- ниските заплати на учителите, които демотивират умните хора да се занимават с тази професия.
- безобразното възпитание на децата, породено от пренебрежението на родителите.
- неуважението към учителите. Когато учителят говори, учениците трябва да слушат, а не да играят карти и пр.
Оправия няма, няма и да има скоро. И това е... Колкото и да си чешим езиците, винаги ще има нечие мнение, което да те възмути от правопис. Но бедата е, че зачестяват все повече. Просто хикса на темата и всеки да се спасява.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата