Сметките Ви за ток ?
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Re: Сметките Ви за ток ?
За април 150 лв , за май 137 лв ,като през Април се гряхме с два електрически радиатора 3 киловатови + една духалка 2 киловата.Апартамента е 120 м2 ,като в студеното време ни е малко трудно да стоплим всекидневната която е 50 м2 ,не след дълго ще слагаме едни страхотни супер модерни климатици на Дайкин,защото зимата не ми се мисли както е по-студено от града с 5 градуса винаги.
Хладилник постоянно включен , готви се често сравнително , осветление във всекидневната 1 киловат , като вечерно време винаги светят крушки черпещи поне 1400 вата,отделно другите електроуреди.Бойлер има също постоянно включен , отделно купих на немската фирма Клаге едно супер тарикатско проточно бойлерче , ултра компактно ,което е 4 киловата и то също виси на електромера.Не ми е ясно като си пуснем газта дай-боже на есен какаво ще се случи ,но това което знам е ,че е най-хубаво да се работи с един доставчик ,защото всички си начисляват всевъзможни такси и всичко това е на наш гръб накрая
почти съм сигурен ,че с газта ще е дърво голямо и тръгне ли ни топлото ще ползваме само водата за миене и къпане + двете лири в банята и тоалетната , останалото ще са климатиците.Камина имаме ,но няма начин да се върна във времената на Даскал Ботьо бог да го прОсти човека , да цепя и нося дърва
Имам такива познати и живи съм ги ожалил ,че са се превърнали на нещо средно между дървосекачи и дневални по камина
отгоре на всичко и дървата не са евтини ...
Георги Пенчев
Хладилник постоянно включен , готви се често сравнително , осветление във всекидневната 1 киловат , като вечерно време винаги светят крушки черпещи поне 1400 вата,отделно другите електроуреди.Бойлер има също постоянно включен , отделно купих на немската фирма Клаге едно супер тарикатско проточно бойлерче , ултра компактно ,което е 4 киловата и то също виси на електромера.Не ми е ясно като си пуснем газта дай-боже на есен какаво ще се случи ,но това което знам е ,че е най-хубаво да се работи с един доставчик ,защото всички си начисляват всевъзможни такси и всичко това е на наш гръб накрая

почти съм сигурен ,че с газта ще е дърво голямо и тръгне ли ни топлото ще ползваме само водата за миене и къпане + двете лири в банята и тоалетната , останалото ще са климатиците.Камина имаме ,но няма начин да се върна във времената на Даскал Ботьо бог да го прОсти човека , да цепя и нося дърва

Георги Пенчев
eraziel написа:Какви 1400 вата крушки за апартамент![]()
![]()
Колегата е фен на кришките с волфрамови жички , 8 х 200 вата ей ти ги, или 10 х 150

Tе са забранени вече в ЕУ и не би следвало да се продават?
In Ban We Trust!
eraziel написа:Tе са забранени вече в ЕУ и не би следвало да се продават?
Продават се до изчерпване на количествата . Бтв аз си купих едни мънички филипсчета от 40 и 60 вата и съм супер доволен, ще вземе да си напазаря един кашон и аз, че тея енергоспестяващите са си "бошлав" работа

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Един хладилник, два компютъра, 3-4 часа работене на телевизор на ден, все към 50лв. на месец.
Преди 2-3 години къпане и готвене на ток, пак към 50 лв. ток. После къпането стана на газ, пак 50лв. ток. Готвенето също стана на газ преди година и пак по 50лв.
Преди 2-3 години къпане и готвене на ток, пак към 50 лв. ток. После къпането стана на газ, пак 50лв. ток. Готвенето също стана на газ преди година и пак по 50лв.

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
dimithur написа:Демирев написа:Последните два месеца 74 и 65 лв.
Двустаен - разширен, панелен апартамент с PVC Rehau - всички стаи южен изглед срещу слънцето. Бичат два климатика от месец насам всеки ден 12.00 до 00.00 ч.
Двама възрастни по 30г. живущи.
Зимата януари месец на минус 19 умря - вледени се целия единия климатик и ЕОН изтрещяха 176 лв. сметка - фев. 143 лв.
Хмм, аз пък бях останал с впечатлението, че с климатик е най-евтино отоплението, ма така като гледам си е същото и като с измамническата топлофекация
Климатика е много икономичен, но нямаш топла вода 24 часа в денонощието! ..... както ти на парно и гърмя много ток заради бойлера ми български - Елдом - 4000 вата

поне три пъти седмично се вкл. зимата - лятото всеки ден и винаги през деня...никой не му се къпе в полунощ че бойлера да бичи само на нощна.

Лятото с мойте стаи всичките южно изложение и на висок етаж е някакъв ад.
Готварската печка е с 4 керамични котлона клас А. Само бойлера ми е много лаком и събаря здраво

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Демирев написа:
Климатика е много икономичен, но нямаш топла вода 24 часа в денонощието! ..... както ти на парно и гърмя много ток заради бойлера ми български - Елдом - 4000 вата![]()
![]()
![]()
![]()
поне три пъти седмично се вкл. зимата - лятото всеки ден и винаги през деня...никой не му се къпе в полунощ че бойлера да бичи само на нощна.![]()
![]()
![]()
![]()
Лятото с мойте стаи всичките южно изложение и на висок етаж е някакъв ад.
Готварската печка е с 4 керамични котлона клас А. Само бойлера ми е много лаком и събаря здраво
Teя "съвременни" бойлери са ми много забавни

- Penchev
- Сватбаря
-
dimithur написа:eraziel написа:Какви 1400 вата крушки за апартамент![]()
![]()
Колегата е фен на кришките с волфрамови жички , 8 х 200 вата ей ти ги, или 10 х 150
Аз даже си купих един кашон на едро 100 броя 100 ватови "класики"

В спалнята вечер почти постоянно свети а там са 14 Х 20 вата лунички , в банята също почти постоянно свети като там са 7 Х 20 вата лунички , в хола светят постоянно 8 Х 100 вата крушки + 3 лунички Х 20 вата над бара + два ултраслим луминисцентни тръби над работния плот , коридора ни е леко тъмен

Георги Пенчев
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Тея икономични крушки са равносилни на газена лампа от 19 век.
Добре че в хола съм с три по 100 вата нормални и мога да чета вестник спокойно без да окьоровея. В спалнята съм с икономични от 8 лева броя
уж 25 вата гори и светела за 110 вата - свети ама за 11 вата!

Добре че в хола съм с три по 100 вата нормални и мога да чета вестник спокойно без да окьоровея. В спалнята съм с икономични от 8 лева броя

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Penchev
- Сватбаря
-
Демирев написа:Тея икономични крушки са равносилни на газена лампа от 19 век.
Добре че в хола съм с три по 100 вата нормални и мога да чета вестник спокойно без да окьоровея. В спалнята съм с икономични от 8 лева брояуж 25 вата гори и светела за 110 вата - свети ама за 11 вата!
![]()
![]()
Това е най-голямата лъжа , искат да ни мамят идиотите

Явно искаха да си подкарат бизнеса с пълна сила и ги измислиха тия нещастни крушки та целия свят да се юрне да купува ...
Нищо не светят , затова аз си купих кашона да си имам за цял живот

Георги Пенчев
Penchev написа:Това е най-голямата лъжа , искат да ни мамят идиотите![]()
Явно искаха да си подкарат бизнеса с пълна сила и ги измислиха тия нещастни крушки та целия свят да се юрне да купува ...
Нищо не светят , затова аз си купих кашона да си имам за цял живот![]()
Георги Пенчев
Аз нещо не мога много да се съглася с теб.И си светят както трябва и сметката за тока тока ми значително намаля.Даже съм с тези дето си светят с жълта светлина,не с бяла.
Penchev написа:Демирев написа:Тея икономични крушки са равносилни на газена лампа от 19 век.
Добре че в хола съм с три по 100 вата нормални и мога да чета вестник спокойно без да окьоровея. В спалнята съм с икономични от 8 лева брояуж 25 вата гори и светела за 110 вата - свети ама за 11 вата!
![]()
![]()
Това е най-голямата лъжа , искат да ни мамят идиотите![]()
Нищо не светят , затова аз си купих кашона да си имам за цял живот![]()
Георги Пенчев
Колега, ти си един от хората с Е34-ки, които най-много уважавам. Но тук, според мен, не си прав. Много си зависи от крушката. Вкъщи сме с Vitoone 25 watt, светят като нормална 75-ватова крушка. И аз не обичам да ми е тъмно, затова в хола имам три по 25, енергоспестяващи, и повярвай ми, няма разлика от преди и сега(преди бяха 3х75 вата).
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Penchev написа:газта дай-боже на есен какаво ще се случи ,но това което знам е ,че е най-хубаво да се работи с един доставчик ,защото всички си начисляват всевъзможни такси и всичко това е на наш гръб накрая![]()
почти съм сигурен ,че с газта ще е дърво голямо
Георги Пенчев
Не е така може и дърво да е може и да не е Мога да ти разкажа доста ако имаш интерес на ЛС да не флудиме темата

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
по темата:
Четиричленно семейство,един компютър,един лаптоп,бойлер на ток(включен постоянно),климатик,три телевизора,готви се на газ.
Зимата-отопление с климатик 150-200лв.
Лятото най-малко 50лв(когато климатика не се ползва).
Ако някой ден имам сметка 20-30лв. ще почерпя.
Четиричленно семейство,един компютър,един лаптоп,бойлер на ток(включен постоянно),климатик,три телевизора,готви се на газ.
Зимата-отопление с климатик 150-200лв.
Лятото най-малко 50лв(когато климатика не се ползва).
Ако някой ден имам сметка 20-30лв. ще почерпя.

45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3