ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от bau.bg » 18 Юли 2010, 14:58

makalalli с това обяснение още по малко разбрах от твоя въпрос !!

Къде си ти че да ти пращат колата в чужбина....?
Какво ще я правиш там тази кола..... ще я пререгистрираш ли на твое име там където си ?
Ако не я пререгистрираш ....как ще я караш там където си ?
В България се иска само договор за покупко-продажба .... от оригиналния собственик + талон 1 и талон 2
И защо да имаш проблеми на границата !? ... ще пренасяш наркотици ли :)

поздрави !
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от makalalli » 18 Юли 2010, 23:42

bau.bg написа:makalalli с това обяснение още по малко разбрах от твоя въпрос !!

Къде си ти че да ти пращат колата в чужбина....?
Какво ще я правиш там тази кола..... ще я пререгистрираш ли на твое име там където си ?
Ако не я пререгистрираш ....как ще я караш там където си ?
В България се иска само договор за покупко-продажба .... от оригиналния собственик + талон 1 и талон 2
И защо да имаш проблеми на границата !? ... ще пренасяш наркотици ли :)

поздрави !

Добре де, на испански ли говоря ? Както и да е все пак ми отговори... тук ще я карам месец-два на името на стария собственик, но щом имам договора за покупко-продабба няма да имам проблеми явно... а за границата... да не да се върна и да кажат ми тя е обявена за крадена... наркотиците ще ги оставя тука ;D Благодаря все пак... малко трудно ама разбрах каквото исках (:

Потребител
Аватар

Мнение от Здравчо » 19 Юли 2010, 11:29

Здравей, bau.bg.
Благодаря за отговора.

99,9% съм сигурен, че ако ще и 100 000 подписа да съберете, няма да отпадне този рекетьорски за-кон, тук в България. В България правосъдна система отдавна не съществува. В България "ПРАВО-СЪДИЕ"=СЪДЕНЕ НА ПРАВИЯ. Примери колкото щеш...

Както споменах в предното си мнение и аз съм санкциониран, заради така наречената винетна такса. Взеха ми контролния талон, талона на колата, залепиха ми стикер "СПРЯН ОТ ДВИЖЕНИЕ" и ми написаха акт. Наказателното постановление излезе тези дни и съм глобен със сумата от 120 лева. Реших да обжалвам, макар адвоката с, който се консултирах и ми написа жалбата да обобщи, че в БЪЛГАРИЯ ПРАВОСЪДИЕ НЯМА и шанса да падне моето НП е нулев. В подкрепа на думите си ми показа няколко решения на съдилища от България, които бяха отсъдили в полза на така наречената "държава-РБ", а именно, че претенциите на завелите далата са неправилни. Най-силно ми направи впечатление, че в примерите имаше и някаква организация за защита правата на човека, но както споменах решението на съда бе да "духа супата" и тя.

Мисля, че ще има шанс да бъде поправена тази неправда само, ако "държавата" бъде съдена в международен съд. Според мен, сам човек да поеме тази инициатива е непосилно, но за една организация с многобройни членове/като вашата/, ударът би бил много по-стабилен...
Когато говорих с моя адвокат и го попитах мога ли директно да съдя "държавата" в Страсбург, той ми каза, че може, но не се наема, а само консултация с един от добрите адвокати с практика да осъжда "държавата" ни е 100 лв.

Ако вашата организация поеме такава инициатива, аз съм готов и ще се включа.

Незнам на, какво мнение сте ти и колегите, които списват тук?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 19 Юли 2010, 20:37

Здравчо, България е съвсем законова държава...проблема не е в законите а в гражданите.
Дали можеш да осъдиш държавата в Страсбург.....можеш, но едва след като си изчерпил всички възможности на родното правосъдие......
Дали се печелят дела срещу актове на КАТ ....печелят се, дори мисля че имаме членове от този форум със спечелени дела и отпаднали наказателни постановления.
Печеленето на дадено дело не зависи от адвоката , а от неговите знания в материята административно право.
За съжаление експертите в тази област са малко, но ние обучаваме наши кадри.
Дали има изход от ситуацията.... затворен кръг - полиция - съдебна власт - предрешен изход от делото... има изход и той не е само на думи.....
От няколко дни се каня да кача едно интересно определение на Върховен касационен и Върховен административен съд по темата за контролните точки и как точно да се обжалват те и къде.....и все не ми остава време
Май трябва да го кача като отделна тема....

Потребител
Аватар

Мнение от maina1900 » 22 Юли 2010, 20:28

Скоро видях полицай с личния си автомобил предното стъкло и другите бяха затъмнени доста.Няма ли някакви правила за тях ? Погледнах го фолио ли какво беше но си беше затъмнено добре.Иначе как стоят нещата, защо не може да се затъмняват всички стъкла ? Как стоят нещата някои може ли да разясни ? Поздрави.

Потребител
Аватар

Мнение от Na4inaeshtiq » 24 Юли 2010, 0:21

А кфо е тфа слаб контрол смисъл 4е колата ми поднесла в завой и понеже няма за кфо друго да ми се заядад слаб контрол,колко то4ки и пари струва тоя акт и как може да се разминем с него??Мерси предварително :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
колега оправи си правописа

bulli

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 24 Юли 2010, 10:30

Na4inaeshtiq ето ти подходящо описание.... а какво е наказанието зависи от много фактори.

Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.)
(1) Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при
избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа
на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар,
с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да
бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да
намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за
движението.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan_krilov » 24 Юли 2010, 15:11

Здравейте!
Преди няколко седмици си продадох личния автомобил. С договора за покупко- продажба го отчислих в данъчното, но там служителката ме информира, че следва да го отчисля и в КАТ - било нововъведение. Автомобила остава в страната и в същия град, в движение е. Ходих в КАТ, там не намерих служител, който да е чувал за тази промяна и нямаше информация. Има ли наистина такава промяна и какво и къде следва да направя или служителката в данъчното се е объркала?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 24 Юли 2010, 20:51

Купувача трябва да го представи в КАТ в двуседмичен срок.
Ти си направил каквото е трябвало.

поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 24 Юли 2010, 20:54

Написаха ми фиш и просто забравих да го платя в определения едноседмичен срок. Вече мина повече от месец. Да го платя ли сега или да чакам от НАП да ме потърсят? В смисъл, ако го платя сега, ще бъде ли отчетено като погасено задължение или вече е потеглил по процедурни канали нанякъде?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 25 Юли 2010, 13:50

Няма лихви върху глобите....чакай НАП .... а може да ти се размине по давност, наскоро КАТ загуби 25 000 фиша, може скоро да изгуби 100 000.....

Потребител
Аватар

Мнение от zumitaka » 25 Юли 2010, 20:10

Здравейте колеги,
интересува ме каква е глобата ако ме хванат с изтекъл акт, имате ли представа ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 26 Юли 2010, 1:41

Гобата е 10лв-ов акт и не взимат точки за това :angel:
от свинята лебед не става...

Потребител
Аватар

Мнение от zumitaka » 26 Юли 2010, 8:37

Благодаря, жив и здрав.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 26 Юли 2010, 17:30

Колеги,става въпрос за ладата,която след смъртта на баща ми(преди 4години) продължих да ползвам,без да я прехвърляме на мое име.Та има ли някакъв вариант за пред данъчното,или ще трябва да си платя глоба+таксите за изминалите години?Поради липса ня парко място се налага да се разделя с нея,иначе бих я оставил докато се "разпадне"..,

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум