Акт за превишена скорост в Турция и последствия...
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Акт за превишена скорост в Турция и последствия...
Някой има ли опит или да знае какво се случва при написан акт за превишена скоросн в Турция!? на гърба на акта пише ,че трябва да се плати в 15-дневен срок,имало 5% отстъпка при плащането и после ме търсели. да , ама аз до 15 дни вече няма да съм им наличен да ме намерят. в акта пише номера на колата и името ми ,както и номера на книжката. на границата при излизане дали ше ме натират в диарбекир!? при следващо влизане не виждам проблем,щото нито колата ще е същата,нито книжката...! ЕГН не са писали и не са ми искали...
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Re: Акт за превишена скорост в Турция и последствия...
Няма шанс да имаш проблем особено на границата,ориентирай го към прозареца на парчета 

- SKISA
-
-
а къде другаде особено ако не на границата!?? не вервам да ходят по паркингите да търсят номерата на неплатилите. за акта ми искаха книжката и талона на колата. на границата гледат номерата на колите и само от там може да се направи връзка и да изкарат от компютъра. но пък от друга страна срока за обжалване е 15дни...от още по-друга страна ако ме отбият и почнат да плямпат на джагалски не знам как ше се разбера....от трета страна не пречи друг да седне да кара...! според мен единствената връзка с границата и полицията вътре е номера на колата.
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Ами аз имах подобен проблем миналата година само, че на третия ден след акта се върнах.Сам си карах и излязох без никакъв проблем до нашата граница
където след скандал заради чакането да се сменят смените на митничари искаха да ми разглобят колата

- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
С колко си я превишил тая скорост!
На магистралите там не беше ли 120, или са я намалили 

- SKISA
-
-
не знам дали са решаващи дните за връщане. щото аз ше се върна след повече от 3дни. в крайна сметка само номера на колата свързва нещата на излизане. естествено може да кажат ,че срока от 15дни за обжалване важи само ако не пробвам да драсна...! чуда се дали да не ида да напиша едно обжалване да си имам в мене. щото наистина тая скорост не беше моята и на камерата сме три коли ,от които още едно БМВ като мойто до мен ,но понеже бяха турци и се разбраха и артисах аз. не че преди тва не бях за още 100 акта ,ма ме заковаха за несъществуващо превишаване-.
с бая. 52км над ограничението. ограничение - 70!
нищо няма да ти направят
аз с българските номера из франция само ме щракаха, нищо не стана, вече повече от половин година
а поне на 5-6 места ме снимаха с превишена
аз с българските номера из франция само ме щракаха, нищо не стана, вече повече от половин година
No bling at the Ring
Не би трябвало да ти направят проблем, но за по-сигурно сложи някой друг да кара, поне на минаването на границата. Мои приятели са минавали с актове, но от други държави към България, не съм напълно сигурен за Турция. Надявам се да съм бил полезен.
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
SKISA написа:не знам дали са решаващи дните за връщане. щото аз ше се върна след повече от 3дни. в крайна сметка само номера на колата свързва нещата на излизане. естествено може да кажат ,че срока от 15дни за обжалване важи само ако не пробвам да драсна...! чуда се дали да не ида да напиша едно обжалване да си имам в мене. щото наистина тая скорост не беше моята и на камерата сме три коли ,от които още едно БМВ като мойто до мен ,но понеже бяха турци и се разбраха и артисах аз. не че преди тва не бях за още 100 акта ,ма ме заковаха за несъществуващо превишаване-.
Е, т'ва е кофти ситуация... Ето ти цитат от статия в "Труд" от началото на месеца: "Турските граждани получават акта на адреса, на който живеят. Ако кажат “Няма да платим!” след месец общината им спира тока, водата, газа... И няма измъкване.
В новата наредба не се уточнява какво се случва с глобените чужденци. Опарени нашенци споделят, че ги хващат на границата, ако се разминат с полицейска проверка. И не ги пускат да преминат, докато не си уредят глобата. Ако ви хванат за превишена скорост над 30%, джобът ви може да олекне с 270 лири (270 лева).
Освен това вече не приемат пари кеш на гишетата по магистралите и на двата моста на Босфора. Плащането става само с електронни карти. Продават ги настрани, малко преди гишетата. Ако преминете гратис, веднага ви засичат номера на колата и електронната администрация ви глобява с десетократно по-голяма от спестената такса."
Според мен, щом в случая не са хванали твоята скорост, най-добре си напиши обжалването, нищо не губиш. Обясняваш си к'во и що и дано се разминат нещата!

- SKISA
-
-
точно 270 лири пише в акта. не ми се занимава с обалване ,щото се сещате че не съм дошъл тука да си губя времето по полиции ,но може да опитам. никъде на гърба на акта не пише че става десеторна глобата. в крайна сметка така или иначе смятам да не платя ,пък ако се опънат на границата ще я платя там. ако остане време и ще обжалвам тука .... а тока ше ми спрат ,ма ако пак ни превземат...
общо взето правят много пътища ,но нищо няма направено. много по-зле е настилката от преди 3г,когато съм идвал.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
е къде не си ги дал 270 лири/лв
почерпка не щяха ли ...

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Не щат почерпка, манафите...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
SKISA написа:точно 270 лири пише ..........
солено ти излиза курса по майсторско шофиране

що прилагаш по пътищата наученото там, а?
плати си глобата, че Диарбекир е далече...нема кой да ти донася цигари

- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
BadAngel написа:нищо няма да ти направят
Колега къде в франция живеш ако не е тайна 4е стяваме 3 колеги

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2