Питане за джамбази и полиция?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Питане за джамбази и полиция?

Мнение от Venko » 28 Юли 2010, 10:17

Здравейте, колеги.

Днес за 3ти път този месец намирам колата ми с нещо липсващо.
Леко ми се вие свят от бяс.
Живея в района на Овча Купел 2.
Питането ми е следното - има ли друг колега от района, който да са го ощавили тея дни?
И още нещо - звъннах на 166, телефона ми се вдигна с "Столична полиция", поисках пренасочване към 6то РПУ - пренасочиха ме. Там телефона се вдига с едва ли не сънен глас - ДА?! Казвам добър ден и обеснявам, че за 3ти път има случай на кражба срещу което получавам пълна безинтересованост. По молба на застрахователя приканвам полицаите да дойдат и да снемат отпечатъци на колата. На въпроса - Това е 3ти случай, няма да ли дойдете да вземете отпечатъци или да вземете въобще отношение по въпроса? - Отговорът беше - НЕ и слушалката се тресна.

Просто излезнах извън чорапите си.

За да не разводнявам темата искам просто да кажа, че съм крайно обезсърчен от постъпките на полицаите и въобще от поведението на полицията като институция. Искам да ви кажа също, че смятам саморазправата за ЕДИНСТВЕНИЯ разумен подход в случая (а и следейки новините в доста други случаи).

Въпросът ми към вас е по скоро молба - молба да ми кажете как да постъпя, какво да направя, каде да ида, с кого да говоря, за да спрат да издевателстват над колата ми.

Също така ако може да ми кажете към кой аджеба да се обърна, за да се приземят тези полицаи на земята, да се усетят, че ние им плащаме заплатите и да си припомнят за какво вземат тези заплати.

Благодаря ви!
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Питане за джамбази и полиция?

Мнение от dimithur » 28 Юли 2010, 10:20

Ми освен да се хванеме да си организираме някаква частна милиция :dunno: То ясно е, че на държавната и е през к*ра :evil:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 28 Юли 2010, 10:29

Тази област тука на балканите е абсолютна пародия на държава. Обади се пак на ченгетата и запиши раговора (щото пак ще ти откажат) и после го прати на господарите и така.

Аватар

Мнение от dimithur » 28 Юли 2010, 10:31

spacepl написа:Тази област тука на балканите е абсолютна пародия на държава. Обади се пак на ченгетата и запиши раговора (щото пак ще ти откажат) и после го прати на господарите и така.

Aбе стига с тея господари, половин час сеир и после какво ? Същата работа :evil:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 28 Юли 2010, 10:34

Да бе верно, я по-добре не прави нищо. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Юли 2010, 10:39

Колега,инвестирай в аларма с пейджър,както направих и аз,вземи въздухарка,ама поне 150/200 фута изстрел и чакай на пусия от балкона-милицията няма и не върши работа,освен ако не предложиш евентуално спонсорство,освен това сега са заети с ПР и са само по медиите

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 28 Юли 2010, 11:37

Другия път, като им се обадиш, започни с "Добър ден, аз съм ... , с кого разговарям?", внимание ще ти обърнат. Колкото до саморазправа - ако живееш в къща, където няма други хора наоколо(съседи), можеш както искаш да се разправяш. Иначе ще изядеш ти държавната сила. Пробвай първо с това, което ти казах, а ако не подейства пиши тук името на полицая.

Аватар

Мнение от dimithur » 28 Юли 2010, 11:40

Е.Димитров написа:Колега,инвестирай в аларма с пейджър,както направих и аз,вземи въздухарка,ама поне 150/200 фута изстрел и чакай на пусия от балкона-милицията няма и не върши работа,освен ако не предложиш евентуално спонсорство,освен това сега са заети с ПР и са само по медиите

Това е много добра идея, интересно ми е колега, досега отнасял ли е некой съчма в задните части :mhihi:

Ryapoff написа:Другия път, като им се обадиш, започни с "Добър ден, аз съм ... , с кого разговарям?", внимание ще ти обърнат. Колкото до саморазправа - ако живееш в къща, където няма други хора наоколо(съседи), можеш както искаш да се разправяш. Иначе ще изядеш ти държавната сила. Пробвай първо с това, което ти казах, а ако не подейства пиши тук името на полицая.

Трудно. Представяш ли си крадеца, с 10тина висящи дела, отива в районното да се жалва,че некой го нацелил в задника :mhihi:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Юли 2010, 12:06

Никой не го е отнасял за сега,след като си сложих аларма с пейджър...започнах и на паркинг да я оставям :banghead: ,но иначе като доближи някой колата или подритне-писука-предупреждава

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 28 Юли 2010, 12:24

като звъннеш на 166 не се ли записват разговорите? мисля, че са длъжни да вземат отношение...но дори и да вземат отношение не очаквай нещо да се случи.

песимизма ми идва от пресен опит - на баща ми му откраднаха акумулатора от рендето, подаде жалби, както си му е реда, идваха следователи и т.н. и едно голямо нищо. купихме нов акумулатор, сложихме го и след седмица околко 3 през нощта тъкмо лягам, понеже работих до късно и чувам как се трака долу по колата му - гледам някакъв се е надвесил над колата и вади акумулатора. та гоня като пъдар наркоманите по нощите, щото някой не си върши работата.

тъпото е, че се знае кои са крадците, целият квартал се оплаква от тях, не е като да разбиват престъпна мрежа. явно човек трябва да остави принципите си настрани и да се оправя както може сам...поне на това го учи държавата.
virtue and tranquillity

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 28 Юли 2010, 13:04

за да знаеш, че не си сам - viewtopic.php?f=4&t=194806&start=0

Аватар

Мнение от dimithur » 28 Юли 2010, 13:22

vladye написа:като звъннеш на 166 не се ли записват разговорите? мисля, че са длъжни да вземат отношение...но дори и да вземат отношение не очаквай нещо да се случи.

песимизма ми идва от пресен опит - на баща ми му откраднаха акумулатора от рендето, подаде жалби, както си му е реда, идваха следователи и т.н. и едно голямо нищо. купихме нов акумулатор, сложихме го и след седмица околко 3 през нощта тъкмо лягам, понеже работих до късно и чувам как се трака долу по колата му - гледам някакъв се е надвесил над колата и вади акумулатора. та гоня като пъдар наркоманите по нощите, щото някой не си върши работата.

тъпото е, че се знае кои са крадците, целият квартал се оплаква от тях, не е като да разбиват престъпна мрежа. явно човек трябва да остави принципите си настрани и да се оправя както може сам...поне на това го учи държавата.

Записват се на 112, звънете там, щото после ушевия, трябва да дава отчет, какво е направил по сигнала :yes: На 166 файда никаква , най-много да ви затворят с цветущо пожелание към роднините ви от женски пол :mhihi:
Н.Хайтов

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 28 Юли 2010, 13:41

112 е единия вариант...другия е в момента, в който ви вдигнат телефон от някое от РПУ-тата :

Добър ден - С кого разговарям? Чин и трите имена! - без добър ден, без, ало, без здравейте! (и без това по закон са ДЛЪЖНИ да се легитимират - дори и по телефона - смотаняците от М тел успяха да накарат диспечърите си да го правят, наще униформени хубавци не го правят...)

Леле, малеее....колко врати отварят тези 2 изречения и как се променя всичко след като бъдат изречени...идея си нямате!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 28 Юли 2010, 14:32

Dimitroff написа:112 е единия вариант...другия е в момента, в който ви вдигнат телефон от някое от РПУ-тата :

Добър ден - С кого разговарям? Чин и трите имена! - без добър ден, без, ало, без здравейте! (и без това по закон са ДЛЪЖНИ да се легитимират - дори и по телефона - смотаняците от М тел успяха да накарат диспечърите си да го правят, наще униформени хубавци не го правят...)

Леле, малеее....колко врати отварят тези 2 изречения и как се променя всичко след като бъдат изречени...идея си нямате!!!

Аз к'во казах, обаче ме опроверга Димитър :mhihi:

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 30 Юли 2010, 12:33

Колегиии за*бете ги тия полицай, дебнете боклуците които крадът и ги трошете, това е оправията само. От личен опит го казвам, минал съм по тоя път и аз- подигравка и никаква заинтересованост от страна на ,, нашата полиция,, :mhihi: .
Тука в Красна поляна където живея сме се организирали от блока и се дебне постоянно- като на смени сме :mhihi: :kuku: и да ви кажа често набарваме по някой боклук, вкарваме го в един гараж после и се забавляваме подобаващо, пък нека се оплаква после :mhihi: ,ма няма от какво ние всички ги уважаваме. :bang:

Следваща

Назад към Извън Темата