:: Случаи на некоректни потребители във форума ::

Модератор: Търговски модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Re: :: Случаи на некоректност ::

Мнение от raduslaf » 19 Юли 2010, 17:42

Neron The Wolf написа:Ехе това момче го съсипахте бре ....за Ясен иде реч пичове. И аз съм ходил от 2г. и пак ще ходя при него,но ето я и моята история за една Е36 325ТДС и Ясен.
През 2007г. един познат ми докара енда Е36 325 тдс и както се случва се оказа доста зле колицата ( с познати и приятели бизнес НЕ НЕ НЕ), та Яската я пое от самото начало и много неща е направил по нея ..не броя смените на масло и филтри.. сигурно съм налял окло 2000-2500лв. по нея и все при Ясен. За 2г съм и навъртял около 80К км. и не съм имал 1 проблем с колата каквото е казъл това е станало с колата. В началото колата имаше проблем с кардана,охладителната система,скоростна кутия,ГНП и други дреболии абе беше много куца като мерцедес :P , а това момче не го познах доверх му се и не направих грешка. Колицата още си карам редовно,то BMW ако не го караш ... за кво ти е,аз не разбирам много от цени за ремонти и части,но ако колата ме изостави на пътя и маистора е виновен никога не ходя при него,но и не го плюя оставям го да мре сам :smoke: та исках да кажа че Ясен е много коректен и точен пич, но и той може да греши, не бъдете толкова критични ,а съм сигурен че има много повече доволни от неговата работа.( щото много съм висял при него де с мойто БМВ) В тази криза и обстановка в която живеем трябва да си помагаме не да се :dummy: по форумите :bchug: весело лято,безавариина и караите внимателно сега в тия жеги.

Много се радвам за теб, но това, че ти не си имал проблеми не означава, че тези, които имаме, трябва да мълчим.Без да се обиждаш, но не ме интересува колко коректен е бил спрямо теб, защото тук разискваме колко некоректен е бил спрямо мен и други колеги.А иначе ти го каза - трябва да си помагаме, а не да се вътрим.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 19 Юли 2010, 18:57

mmc написа:...
За да не правя реклама (макар, че си заслужава) , ще ти дам един текст , ти сам ще ползваш търсачката и ще видиш кое как е, става ли?
"НЕМСКИ!!! ФИЛТЪР КУПЕ Е39- 25 ЛВ. КОМПЛЕКТ"

Сега си спомням, че за тези двата при ясен оставих 40 лв.

...

Колега, извинявай, ама разликата между немски и оригинален е огромна в цените(в качестото също, да не говорим че в момента се сещам за поне 4 марки немски филтри), а до колкото разбрах при ясен сте сложили оригинални филтри или поне така ти е казано. :idea:

Сега ще ти извадя цените на оригинални филтрите които сте сменили:

Въздушен: 33,60 евро Х 1,96 = 65,90 лева
Маслен: 20,16 евро = 39,50 лева
Филтър купе(2бр): 29,88 евро/бр. = 58,60 лева/бр. = 117,10
Масло ДВГ(предполагам 5W40, 6 литра): 16,50 евро/литър = 32,30 лева/литър = 194,04 лева
Масло Скорости:
-Ръчни скорости: 20,76 евро/литър = 40,69 лева/литър
-Автоматични скорости: 20,40 евро/литър = 39,98 лева/литър
-Филтър автоматични скорости: 24,72 евро = 48,45 лева
Масло доференциал: 16,99 евро/литър = 33,30 лева/литър

Всичко: 490,53 лева за ръчни скорости или 538,27 лева за автоматични скорости, като в тези цени са с по 1 литър маслко за скорости и диференциал при положение че побират поне по 2 литра всяко :!:

Като се има впредвид че Ясен естествено ползва отстъпки в случая за оригинални части, да кажем 10%(тук не твърдя точност, не съм напълно запознат), нещата изглеждат по следния начин пак с по 1 литър масло за скорости и диф:

Ръчни скорости: 441,78 лева
Автоматични скорости: 484,44 лева

Това са цени само за части без труд, като говорим само за оригинални BMW части по ДаруКар-ски цени :idea:
Така че мисля че си ти е взел напълно номрално, ако найстина е ползвал оригинални части. :!:

Лошото е че колегите които изказват оплаквания от Ясен, са не за това че взима скъпо, а че взима пари за скъпи части а слага евтини :|

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Мнение от mmc » 19 Юли 2010, 19:47

VesoPesa написа:
mmc написа:...
За да не правя реклама (макар, че си заслужава) , ще ти дам един текст , ти сам ще ползваш търсачката и ще видиш кое как е, става ли?
"НЕМСКИ!!! ФИЛТЪР КУПЕ Е39- 25 ЛВ. КОМПЛЕКТ"

Сега си спомням, че за тези двата при ясен оставих 40 лв.

...

Колега, извинявай, ама разликата между немски и оригинален е огромна в цените(в качестото също, да не говорим че в момента се сещам за поне 4 марки немски филтри), а до колкото разбрах при ясен сте сложили оригинални филтри или поне така ти е казано. :idea:

Сега ще ти извадя цените на оригинални филтрите които сте сменили:

Въздушен: 33,60 евро Х 1,96 = 65,90 лева
Маслен: 20,16 евро = 39,50 лева
Филтър купе(2бр): 29,88 евро/бр. = 58,60 лева/бр. = 117,10
Масло ДВГ(предполагам 5W40, 6 литра): 16,50 евро/литър = 32,30 лева/литър = 194,04 лева
Масло Скорости:
-Ръчни скорости: 20,76 евро/литър = 40,69 лева/литър
-Автоматични скорости: 20,40 евро/литър = 39,98 лева/литър
-Филтър автоматични скорости: 24,72 евро = 48,45 лева
Масло доференциал: 16,99 евро/литър = 33,30 лева/литър

Всичко: 490,53 лева за ръчни скорости или 538,27 лева за автоматични скорости, като в тези цени са с по 1 литър маслко за скорости и диференциал при положение че побират поне по 2 литра всяко :!:

Като се има впредвид че Ясен естествено ползва отстъпки в случая за оригинални части, да кажем 10%(тук не твърдя точност, не съм напълно запознат), нещата изглеждат по следния начин пак с по 1 литър масло за скорости и диф:

Ръчни скорости: 441,78 лева
Автоматични скорости: 484,44 лева

Това са цени само за части без труд, като говорим само за оригинални BMW части по ДаруКар-ски цени :idea:
Така че мисля че си ти е взел напълно номрално, ако найстина е ползвал оригинални части. :!:

Лошото е че колегите които изказват оплаквания от Ясен, са не за това че взима скъпо, а че взима пари за скъпи части а слага евтини :|

Хехе , на това се вика разбивка :)
Патосът ти го отдавам го на професионална колегиалност, мисля ,че беше споменал че и ти работиш във сервиз :) Нищо, и вие трябва да си изкарате парите , ясно е това :) Проблема е като се поувлечете . Или като ни обяснявате че ни правите лична услуга едва ли не , като ни продавате на тези цени. Не знам за тебе , но аз не взимам в евро :) Нищо лично , колега.

Няма да коментирам цялата ти листа от цени , само ще кажа , че доста хора тука си набавяме масло на цени доста по ниски от 30 лв на литър и все пак не се оказва, че сипваме боклуци които са в пъти по евтини от цената която си дал (30 лв) , че двигателите ни да се прецакват. Бърз поглед по форума ще те убеди, че има такива цени и все пак хората не продават ментаци. Също така съм сигурен, че ти го знаеш :)

Друг пример ще ти дам :
Цитат сайта на дарукар , за проверка на част:

Номенклатурен номер : 16141183178
Описание : ПОМПА ГОРИВНА В РЕЗЕРВОАРА
Ед.цена (с ДДС) : 511.18 BGN
Има наличност

Да речем, че аз съм вземал боклук менте , и нема начин оригинална помпа да е 170 лв. Ето ти един линк на колега, който е взел такава помпа, на подобна цена
viewtopic.php?f=8&t=66043&p=685074&hilit=vdo+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0#p685074
Разбира се, тука се вижда, че колегата говори за бензинова помпа, но едва ли е толкова по различна от моята. Дори и да е , мисля че цената далеч не е 510.

Мога да дам още много примери но този да е последния, ако може.

Номенклатурен номер : 13622246084
Описание : ДЕБИТОМЕР
Ед.цена (с ДДС) : 1109.28 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Дебитомера е Пиербърг.

А ето ти сега 2 линка, погледни ги
http://www.maf-shop.com/product_info.ph ... el-TD.html
viewtopic.php?p=1779286

Излишно е да коментираме , надявам се.

Пак казвам - явно си човек от бранша и съм далеч от мисълта, че тези неща не са ти известни. Просто искам да покажа, че с малко усилие и ние може да намерим това-онова при все че нямаме вашия стаж със колите :)

Искам да подчертая, че не съм искал никого да плюя. Мисля, че доволно обективно съм изложил фактите. Както казах - проблема не е в парите, проблема е в това че отиваме с надеждата че знаем за кво си даваме парите. Исках просто да предупредя и другите нови колеги които ще минат през моя път. Защото аз навремето бих бил много благодарен ако някой можеше да ме предупреди и да ми спести сума ти грешни пари които съм оставил по "майстори". В това отношение Ясен е по - малък проблем, лично при мене. Имал съм къде- къде по фрапиращи случаи но това е друга тема. Даже съм благодарен на хора като него , защото ни накараха да се мръднем и да започнем сами да се справяме с проблемите си , където е възможно , разбира се.

Нямам нищо против да заплатя за качествени части. Но имам много против някой да прави дива пачка на мой гръб. Или да храня цяла верига от препродавачи и да купувам със 200-300 % надценка. Не че не мога да ги платя - по скоро е обидно за мен самия че съм допуснал да ме метнат така. Така, че не виня никого. Просто споделям факти.
Ако съм искал да плащам цени ,стил "дарукар", съм щял да отида там , не мислиш ли?
Айде със здраве , и успешен бизнес пожелавам и на двама ви :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 19 Юли 2010, 20:58

Спокойно не работя в сервиз :winky:

Дори не мога да си формулирам отговора след тия глупости дето изписа :mhihi: :confused:

Значи това са цени САМО за части от официялния вносител на БМВ оригинални авточасти и аксесоари, както и официален БМВ сервиз за България от средата на 90-те години насам :!:

Съответно се предполага че след като сте казали ОРИГИНАЛНИ части трябва това да е произхода йм :idea:

Това че ти си си намерил на по ниска цена дадени части, не значи че цената йм в оторизирания вносител е такава на каквато ти си взел твоите :!:

Както ако наистина се беше интересувал, щеше забележиш че всеки БМВ представител организира разбродажба на застояни части, 95% от които реално не йм пречи това че са седяли на склад 10 години примерно :!:
Това е една причините колеги да продават части на по-ниски цени от тези които ти казват всеки друг магазин :!:
Отделно доста колеги потдържат връзки с ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ДОСТАВЧИЦИ на "АФТЪРМАРКЕТ"(и не само) авточасти, и съответно цените на който ги зимат са от 10 до 50% по-ниски от официалните в магазините и съответно могат да си позволят да ги продават на по-ниски цени, да не говорим че с тези игри на Долар-а и Паунд-а от Щатите и Англия могат да се докарат продажни цени на колегите с до 50% по-ниски от тези в магазините и те пак да са на печалба :!:

Отделно от това нормално е като отидеш в сервиз да ти се вземат и пари за труд ОТДЕЛНО от тези за частите които ти се слагат :!:
Все пак сервизите продават услуги, а услугите се заплащат нали? Както като викнеш фирма да ти ремонтира апартамента ти не плащаш само материалите нали? ;)

Иначе Ясен няма какво да го защитавам, той както е можел се е защитил, даже ако погледнеш по-предното ми мнение ще видиш че даже съм го опрекнал :idea:

Към теб се обърнах с идеята че между части и части има огромна разлика в цените и ако найстина ти е слагано всичко БМВ оригинално, не ти е взел много пари.
Надявам се вече да си ме разбрал. :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 19 Юли 2010, 21:04

Май много задалгочихте темата. :wave: То реално докато не се опари човек няма как да разбере нищо.
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио

Мнение от lop_88 » 19 Юли 2010, 22:08

еми колегите са си прави.щом искат оригинални части и плащат за такива трябва да им се осигурят и да им се монтират.какви са тези детски неща.все пак хората нямат пари и с доста труд и пот изкарват кинти за да си ремонтират колите .

Найстина темата стана много просторна.Нека да е оставим така и да видим колегата или модераторите какво ще решат с този проблем.Дано да няма повече такива злопотреби и да се печелят грешни пари от лъжи.него познавам колега и не съм ходил до сервизаму но като гледам какви неща се правият почвамм да се плаша вече от всички сервизи.
може всичко да е ,да ама не е бмв :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Юли 2010, 7:32

VesoPesa написа:...................:

Глупости (ше ме извиниш за определението),
Оторизираните сервизи работят с минимум 150% надценка,да не кажа че стига до 300% надценка от стойностите на авточастите,има разбира се и парадокси-купих си термостат за 92 лева от оторизирания представител,проверил съм,това е с 10 лева по-евтино от едно място,дето понякога си поръчвам оригинални части и то в германия,иначе-съединител-900 лева :kuku: ,взех си моя от германия оригинален за 360 лева,найстина оригинален,и други малоумни неща...
Говорих с няколко колеги ,не са само от тоя форум ,по повод колегата Ясен,всеобщото мнение е "много му разбира главата"-тоест доста добър специалист е,кадърен и мисли,аз не съм ходил при него,защото съм държал доста време сервиз и смея да твърдя че поназнайвам от автомобили,пък и много чета-сам си правя колата...ето какво може да направят колегите-зимайте си части от колегите Митака,Кик,Бабуна,Лавиатан (големи са ей!!!) и ходете при Ясенчо и Рашо-или наемате сервиз и сами си правите колите-няма нищо сложно...

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 20 Юли 2010, 8:47

От тук надолу само по темата,всяко мнение което не е свързано с темата ще бъде изтривано без предупреждение!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 323 CI
Мечтае да кара: М5 (няма значение кой модел)

Мнение от attodorov » 20 Юли 2010, 10:19

Нека и аз да се изкажа за сервиза на Ясен Николов. Изобщо не съм си мислел да пиша във форума и темата му, след като останах разочарован от последния ремонт там, но като гледам доста хора също са недоволни.

Значи става въпрос за 1 ремонтче след инцидент - при който трябваше да сменя доста части отпред - не ламарини и окачване, а просто скъпи части като перка климатик, броня, радиатори, кора под ДВГ. халогени, антифриз, казан4е и 2 радиатора нови - колегите с Е46 (особено с купе) , знаете за какво става въпрос. Парите които му дадох за ремонта бяха към 3600 - 3700 лв., като след това по-голямата част си ги взех от застрахователя, но това не е темата. Въпроса е, че не ме е било чак толкова яд. Но всичко е принципно

1) за стара кора от морга , която дори не беше цяла (беше срязана наполовина) ми взе 100 лв. - чак в последствие установих, че истинската кора аджеба е МНОГО по голяма и покрива и скоростите и т.н.

2) за перката му дадох 760 лв, монтирал ми е ВЕМО - не казвам нито знам дали Vemo е ментак или не, въпроса е, че е AFTERMARKET, а не ОРИГИНАЛ.

3) за бронята имам съмнения, че е от aftermarket-ите, въпреки че му платих 750 лв за нея.

Относно работата на човека мога само добри неща да кажа - много бързо ми оправи колата, работи свястно и качествено. проблема е че цака яко с цените за частите. Дори няма значение че ми взе 400 лв за труд - толкова си оценя труда, толкова.

сега ще проверя и преди като ходих за филтри и масло какви консумативи ми е сложил, да не ме е преебал и там, но мисля, че са ок тъй като горивния е MAHLE, която е добра марка.

1 съвет към колегата Ясен - на запад има нещо на което му викат професионализъм. Т.е. отивам на лекар, не трябва да съм учил висше МЕДИЦИНА, за да знам какво ми прави лекаря, а му имам доверие просто. Така е и със сервизите. Отивам на сервиз, оставям си колата, не съм длъжен да съм автомонтиор и да разбирам всичко, за да не се съмнявам, че са ме преебали.

Аз примерно съм професионалист в правенето на софтуер, когато някой ми поиска нещо, не е нужно и той да разбира от разработване на софтуер, за да му направя поръчката.

Така че колега, ако искаш да имаш все повече клиенти, и да не се оплакват хората от теб - бъди професионалист и не цакай хората като тарикат и хитрец с цени на части (особено наблягам на частите, всеки си знае сам с какво е изгорял... )

Също така не си прав че от стотици и хиляди клиенти има само 5-6 недоволни от теб - има супер много хора, които 1) не са регистрирани във форума, 2) не им се пишат подобни неща след като са се опарили, и просто отсвирват сервиза ти и повече не говорят за това.

Моето лично мнение е , че злоупотребяваш с форума и темата си с 50+ страници, защото повечето нови хора като видят такава тема и ахкат, и след това някак си не искат да приемат факта, че са били прецакани (ако изобщо го осъзнаят).

Аз лично вече в този сервиз не ходя, ползвам услугите на друг известен колега от форума (но не чак толкова известен като Ясен) - и засега смея да твърдя, че съм много доволен и не ме е преебавал. Имена на хора и сервизи няма да споменавам, защото е малко или много реклама. И там хвърлям много пари, но поне съм доволен.

Ето с какво аз лично ще запомня сервиза на Ясен:

+ бърза работа, знае каде да пипа и го прави добре
- голямо цакане с цени на части
- прекалено високи цени на труда (това е лично за мен и не съм се оплаквал при положение, че казва така и така струва толкова, ами ок плащам си, но просто е прекалено нереално скъпо колега... пак казвам това сам ти си го определяш - имаш право).

Със здраве !

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 20 Юли 2010, 11:08

mmc написа:
П.С - видях, че колега е сменял помпа при Ясен. Аз направих същото и искам да уточня някои факти. Оказа се, че моята помпва в резервоара изобщо не е работила, така съм я взел колата. И когато тръгнах да я сменям , се оказа ,че нова помпа в дарукар е 511 лв. Марката е ВДО. Същата помпа си я взех за точно 180 лв и си я смених сам за точно 3 часа, като имате предвид, че за първи път отварях резервоар и се мотах доста, трябваше да взимам пистолет за топъл въздух, мотахме се заради дреболии, тъй като нямахме опит и тн...Направете си сами сравнението ,за цена и време. Страх ме да питам колко щеше да ми струва "професионалната смяна с оригинални части".

Аз за същата марка помпа при Ясен дадох 320лв :roll: Вече не знам коя цена най много се доближава до реалната, разликите са големи, не са 20-30лв да кажеш майната му
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 22 Юли 2010, 1:08

raduslaf написа:Бях решил да не се обаждам и просто повече да не ходя при Ясен, но като гледам колегите, май е масово.
За мен бе въпрос на време, това което казах само на Ясен да излезе като публично мнение. И аз оставих много грешни пари там, но не ми се спори и не искам да ядосвам. Това да са ми грижите в живота.
Какви бяха моите проблемите? Всеки може да разгледа публикациите ми в техническия подраздел на Е36, а важните неща и личната ми гледна точна съм пратил на колегата LiTtLeRoCk.
Важното е, че темата в момента не е достъпна (защото там имаше и мой позитивни мнения ;)).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318ti
Мечтае да кара: BMW M3 G-Power Hurricane

Мнение от MasterRalf » 23 Юли 2010, 19:08

Сега да не скочите и срещу мен, че само хубаво пиша, а не е такава темата.. ще си кажа каквото имам, пък ако някой смята, че съм прекалено субективен, просто да не ми коментира мнението.
Аз от Ясен винаги съм оставал доволен, даже след последният ремонт се опитах да му благодаря, но темата му я нямаше и ми трябваха 10 поста, докато някой ми покаже къде трябва да гледам, за да разбера какво става.

Както и да е, от близо 2 години имам бмв и влизам във форума, мой приятел, който има профил тук ми препоръча сайта и почти винаги съм срещал разбиране и бързи коректни отговори от колегите във форума.
Ходил съм при Ясен и в още 2 сервиза, които се смятат за НАЙ-ДОБРИТЕ и след като в тези 2 не съм стъпвал повече, сигурно ще си извадите сами изводите защо.
От самото начало имах някои неща за правене и винаги съм получавал добро отношение и съвети от Ясен за това какво и как има да се прави и как искам да ми се направи. НИКОГА не ми е казвал и не ми е правил нещо, от което не е имало нужда или след това не е имало промяна в поведението на автомобила. Всички части, които съм сменил все още са здрави и на място и знам, че ако недай си боже нещо стане, мога да отида при него и да му кажа "... абе при теб направихме еди кое си, еди кога си и сега нещо не е наред!" и знам, че ще гледа да оправи всичко, та колкото и странно да ви прозвучи - за без пари!
Относто въпросните ЦЕНИ - в началото и аз имах чувството, че ми взема малко по-скъпо, дали защото си вземах от по-скъпите части или не ги разбирах толкова нещата - незнам, но като сравнително редовен клиент, малко по малко усетих, че и цените за работа намаляха и най-важното -> ВСИЧКО, КОЕТО Е НАПРАВИЛ Е ЗДРАВО!

Пред мен съм виждал как за да не направи ремонт, в който не е сигурен (за 600-700 лв и беше преди няколко седмици) - изпрати момчето ако иска да отиде някъде другаде да го погледнат - ако и там не разберат какво е да изчака и ако стане по-зле пак да отиде да се погледне какъв точно е проблема. Не му взе парите само за да му е сменил нещо си и после да му каже... "абе не беше това проблема, трябва и още нещо да ти сменим"! Не смятам, че такова нещо може да се види от майстор, който само цака с цените. (за тези, които ще кажат "то като не се оправи веднага ще стане по-зле и ще му вземе и повече пари" ще уточня, че проблемът не беше по двигателя, а по окачването).

Сервиза не е от онези, в които си закарваш колата за едно нещо и следобяд са ти направили 5 неща за 3 пъти повече пари и след 2 месеца оставаш на пътя, заради нещо от сорта на "ние сме най-добрите и сме безгрешни, а проблема си е твой".
Не казвам, че за всичко и винаги е бил прав, колегите може да са си прави и да не са доволни, но след като ти кажат колко струва и оставиш колата да ти я правят на това място - РЕШЕНИЕТО ЗА СКЪПИЯТ РЕМОНТ СИ Е НА СОБСТВЕНИКА!

Поздрави колеги и дано недоволните да си намерят по-добър сервиз, а доволните сами да вземат решение кое си заслужава! Безаварийно на всички!!
Никоя война не е свещена!
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kosa4a » 23 Юли 2010, 19:32

Е добре. Да речем че са ръчни 440лв, всичко оригинално,10% да е остъпка- 400 лв,взима му 430? 30 лв за работа ли е? за спорта ли си бачка?То самата сметка не излиза като за оригинални части. 30 лв за смяна на толко неща ,а на мен ми взима 50 лв за визуален оглед на ходовата част, да провери два шарнира с щангата и неква диагностика която изобщо не показва и реални данни като темпаература на въздуха , ъгъл на запалване и т.н.а само чистене на грешки,като с повечето уреди не се и връзва даже?
А относно разбирачеството
Мой случай. Защо може да прекъсва мотора? Някакси диагностиката неуспява да се върже! и се почва, баце ,дай да видиме помпата -30 лв,не е тя . баце дай да видиме кабелите ама треа ги закачиме да видим импулсите-пари.баце дай да отвориме неотваряния ти дебитомер да го врътнеме малко, нее.пари. дай да видиме свещите,а те са нови-пари,баце дай да видиме датчик на вала.пари,баце дай да видиме дистрибутора,баце дай празния ход, баце тва баце онова.Е аз реставрация ли права или какво.По лесно от това едно по едно да се сваля и да се таксува всичко,при положение че му се казва ,че помпата е пробвана и работи ,свещите са нови,дебита неотварян и то само заради това че диагностичката неможе да се върже по някаква причина.Да си майстор значи да имаш усет за проблема.а така наслуки да се сваля всичко възможно ,да се таксува ,дори и да няма логика в него да е проблема...
А относно тдс-а е ясно -баце ,само да я чуя ,само да я чуя и ти казвам. Мда, за елеметнче си, 1200 е ново,аз имам за 800 оригинално ,късметлия си днеска,трябва да черпиш !Или с потопяемата помпа ,същата работа.Като гледам има и случай след дадена подмяна проблема остава,но "гаранцията" неслучано го покрива !Но се свиди да се сваля новата част,понеже е "оригинална" и на уникална цена,за което трябва да се черпи!

Това са мои случаи и не ангажирам никой.Споделям какво е било(като цените са по спомен),провокиран от останалите сигнали.Пък всяка от страните да си прецени как ще продължава .За двете си посещения преди 2 години,съм разбрал че има нещо нередно . По късно това беше потвърдено.Подмяната с ментета също.

Мое мнение.И при положение че разговора е за оригинални части защо требва да се слагат ментета??
Ако ще и цената да е 10 лв !!Поискани са и се плащат оригинални части,а се слагат ментета! Кое е неясното на това ? За оправдание и дума неможе да става!

И още нещо.
5 човека са недоволните който са разбрали за подмяната с ментета или изобщо нередност и са писали тук.
А тези които са разбрали ,но си мълчат??
А тези който изобщо не са и разбрали, подвеждани умело и си плащат като попове от години и се мислят за гъзета с оригинални части ???
Те колко са ???

Това не е лична нападка,нито имам изгода.Целта на темата е една.Може би малко наивна. Да има коректно и обективно обслужване в който и да е сервиз! Нищо повече!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 28 Юли 2010, 13:55

Ех и аз да се запиша в тази тема:

Случаят е следния,В "продава" си харасех продаваните от колегата stakata_kn опушени халогени.В обявата си беше опоменал,че се перфекти.Имаше снимки как стоят на неговия автомобил,но от далечен план.(пазя снимките).
Обявената цена беше 60лв.,на л.с.му писах,че ако е готов да се раздели с тях срещу 50лв. направо да ми ги праща по Еконт,така и стана.Като получих халогените не бяха в описанното състояние "перфектно",просто до половината са се пълнили с вода и отразяващото покритие върху рефлектора следствие на влагата е започнало да се люпи.
Викам ок.нека ги сложа пък ще видим.Е след монтажа и като се стъмни,пускам..... :shock: :shock: :shock: ми то няма никой,светят само на тях си,а смених крушките с чисто нови.
Буквално святят само на 1метър пред бронята... :shock:
Снощи му изпратих л.с.

Борис_Малинов написа:Здр.колега,преди малко пуснах халогените и с ужас установих,че светят един метър пред колата.Просто от влагата покритието,което отразява светлиния поток се е матирало.
Искам да ти върна халогените.
Очаквам твойто мнение.
Мисля,че сме цивилиозовани хора и ще се разберем подобаващо.

и отговор е:

stakata_kn написа:gledai sega kolega 5 4oveka mi bqxa pisali za teq i az re6ix da gi dam na teb 5olv tezi xalogeni s1m gi vzimal nad 100lv i gi dadox za 5o pove4e ot dobra cena pri4inata poradi koqto gi prodavax e 4e si maxnax t1mnite miga4i i si slojix beli tova za sveteneto sa p1lni gluposti
6tom si izmislq6 pri4ini 4e tova im bilo i onova si e tvoi problem
punigi za prodan i do 2-3 dni si gi prodal .....................

Мен не ме интересува,кой преди мен ги е искал,искам да бъдеш коректен и да беше казал за сътоянието им
разбира се,че кача снимки да видим дали си измислям.Пък и та тъмно ще снимам да видим дали са пълни глупости,това за светенето.
Ей такива кат теб нямат място тук.....
Последна промяна Борис_Малинов на 28 Юли 2010, 14:28, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Юли 2010, 14:17

Писах му ЛС... чакаме...

ПредишнаСледваща

Назад към Авточасти и аксесоари