2012?
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: 2012?
За 2012г не знам, но определено последно време прекалено много мизерии почнаха да стават... ония вулкан, това в мексиканският залив, земетресенията... така как е тръгнало, да не вземе до края на 2012г. да се реализира някой от плотовете на Роланд Емерих... 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Абе тва е пълна глупост бе, нищо няма да има 2012! Аз кога ще си зема М-ка а?
Това някой го е измислил, за да всее страх 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Pr0gI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G11/F26
2012 края на света..ХА пълните глупости. Просто се променя климата и не е заради хората, така е устроена земята. Единственото което можем да направим е малко да ускорим промяната или да направим по-лошо тая промяна за нас
Докато има хора да вярват на подобни глупости така ще бъде, ще се вайкаме и охкаме. Карайте си с вратите напредЯ и си гледайте кефа 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Бай дъ уей сънувах края на света преди няколко дни и хич не беше приятно...
Бях в къща в студентски град на комютъра, разбира се и чатех във форума. Изведнъж започнаха да падат метеорити и да се взривяват съседни блокове и квартали и някой написа, че хич не е на добре работата. В интернет на графика даваха какво се случва със Земята в реално време, как облак от астероиди връхлита Земята и в един мил момент след секунди дадоха сблъсъка на планетата с огромен астероид и се чу страшен тътен. Някой отново написа: ТОВА Е КРАЯТ! Сякаш всичко замря и юзерите във форума 1 по 1 със страшна скорост започнаха да стават оффлайн, монитора показа звездички, ДААААААААААААААААААН И ВСИЧКО СВЕТНА, а после огасна --------------------------------------------------- права черта и черно. За момент си помислих, че наистина всичко е свършило и това ли се случва като изчезнем от лицето на Земята, а именно черно и тътен. Е събудих се доста стреснат!
п.с. скоро филми с метеорити не съм гледал
Бях в къща в студентски град на комютъра, разбира се и чатех във форума. Изведнъж започнаха да падат метеорити и да се взривяват съседни блокове и квартали и някой написа, че хич не е на добре работата. В интернет на графика даваха какво се случва със Земята в реално време, как облак от астероиди връхлита Земята и в един мил момент след секунди дадоха сблъсъка на планетата с огромен астероид и се чу страшен тътен. Някой отново написа: ТОВА Е КРАЯТ! Сякаш всичко замря и юзерите във форума 1 по 1 със страшна скорост започнаха да стават оффлайн, монитора показа звездички, ДААААААААААААААААААН И ВСИЧКО СВЕТНА, а после огасна --------------------------------------------------- права черта и черно. За момент си помислих, че наистина всичко е свършило и това ли се случва като изчезнем от лицето на Земята, а именно черно и тътен. Е събудих се доста стреснат!

п.с. скоро филми с метеорити не съм гледал

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Леко полеко всичко си идва на мястото.
http://news.ibox.bg/news/id_758204132
http://news.ibox.bg/news/id_1616326030
PS: И само ден след това:
http://dnes.dir.bg/news/sozopol-tornado-6814562?nt=4
http://news.ibox.bg/news/id_758204132
http://news.ibox.bg/news/id_1616326030
PS: И само ден след това:
http://dnes.dir.bg/news/sozopol-tornado-6814562?nt=4
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
spacepl написа:Леко полеко всичко си идва на мястото.
Кое точно е "мястото" на една силно динамична система като климата, която се влияе от голямо количество независими фактори?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Точно за това говорим, образно казано "на мястото" значи, че след какви ли не гаври с природата тя в крайна сметка започва да ни отговаря подобаващо
каквото повикало - такова се обадило

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Feanor написа:spacepl написа:Леко полеко всичко си идва на мястото.
Кое точно е "мястото" на една силно динамична система като климата, която се влияе от голямо количество независими фактори?
Че ние сме бъга в целата работа

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
spacepl написа:Точно за това говорим, образно казано "на мястото" значи, че след какви ли не гаври с природата тя в крайна сметка започва да ни отговаря подобаващокаквото повикало - такова се обадило
Малко твърде образно. За 4.5 милиарда години Земята е видяла значително по-екстремни климатични условия, без абсолютно никакво участие от наша страна.
Сондьора написа:Че ние сме бъга в целата работа
Виж по-горе. Да, вероятно оказваме някакво влияние. Ама всички тия приказки как климатът се променял... показват предимно незнание. Климатът винаги се променя. Иначе как точно е свършила последната Ледникова епоха? Или тези преди нея? Мен лично ме притеснява, че за климата много говорим, но малко разбираме.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Темата за края на света е изключително популярна и експлоатирана. То не са книги, филми, мани мани. С една дребна подробност-никой не знае кога ще е. Така че, предположението за която и да е дата е погрешно. Едно е сигурно, такъв край ще има и никой не може да го спре. Това няма да е отмъщението на природата или край на еволюцията. На човек не е дадено да знае датата, но е дадено да познава времето и признаците на наближаващата катастрофа. Както старите хора, казват, небето е червено, ще е ветровито, така има признаци, по които се познава какво идва. За тези, които могат да ги видят ест. Между другото, написани са в Библията, пред очите на целия свят. Няма скрито покрито.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Във филма на Дик Чейни имаше една много готина графика за покачването на СО2 в атмосферта (основния причинител на глобалното затопляне), нивата за хиляди години назад бяха извадени от съдържанието във разни варовикови скали, изведнъж около 1900-ната година нивата започват да се катерят яко, някъде около "Голямата депресия" нивата падат и след преминаването и (а както знаем тя е ударила много здраво световната икономика) нивата започват да се катерят пак яко нагоре. За мен това е достатъчно доказателство, че точно наша светлост е виновна за тези промени.
spacepl написа:Във филма на Дик Чейни имаше една много готина графика за покачването на СО2 в атмосферта (основния причинител на глобалното затопляне), нивата за хиляди години назад бяха извадени от съдържанието във разни варовикови скали, изведнъж около 1900-ната година нивата започват да се катерят яко, някъде около "Голямата депресия" нивата падат и след преминаването и (а както знаем тя е ударила много здраво световната икономика) нивата започват да се катерят пак яко нагоре. За мен това е достатъчно доказателство, че точно наша светлост е виновна за тези промени.
Супер глобално затопляне нема що, то това лето 10 дена слънчеви досега да имаше, за София говоря

Elesar74 написа:Темата за края на света е изключително популярна и експлоатирана. То не са книги, филми, мани мани. С една дребна подробност-никой не знае кога ще е. Така че, предположението за която и да е дата е погрешно. Едно е сигурно, такъв край ще има и никой не може да го спре. Това няма да е отмъщението на природата или край на еволюцията. На човек не е дадено да знае датата, но е дадено да познава времето и признаците на наближаващата катастрофа. Както старите хора, казват, небето е червено, ще е ветровито, така има признаци, по които се познава какво идва. За тези, които могат да ги видят ест. Между другото, написани са в Библията, пред очите на целия свят. Няма скрито покрито.
Тая тема направи маса народ писатели и режисьори милионери

В Библията Исус казва, че никой не знае кога ще е края на света

- spacepl
- старши ентусиаст
-
dimithur написа:spacepl написа:.............
Супер глобално затопляне нема що, то това лето 10 дена слънчеви досега да имаше, за София говоря
Elesar74 написа:................
................
Тва го кажи на московчани

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Feanor написа:Сондьора написа:Че ние сме бъга в целата работа
Виж по-горе. Да, вероятно оказваме някакво влияние. Ама всички тия приказки как климатът се променял... показват предимно незнание. Климатът винаги се променя. Иначе как точно е свършила последната Ледникова епоха? Или тези преди нея? Мен лично ме притеснява, че за климата много говорим, но малко разбираме.
Или как е дошла ледниковата епоха, по скоро имаше няква цикличност....
Ама все пак доста влияем на природата, от там и на климата. Но за природата доста сме навредили, а както и за животинските видове и т.н.
За период от 100г населението на планетата се увеличава 5 пъти, като темповете се увеличават....просто без ГМОта и т.н. няма как да оцелеем, прекалено сме много....и майката природа, ще гледа да вкара някъв ред в тая работа.
Тук не говоря за БГ, понеже реално погледнато ние сме най - еко държавата след 89та. Нямаме индустрия, нищо. Около, колко?, 2-3 млн автомобила....само в париж са толкова.
Ако ще има нещо подобно за 2012, то догодина ще е ясно. Просто няма как, май?, да стане за 2-3 дни и хоп 80% от хората ги няма.