VW или AUDI?
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- F-14
- младши ентусиаст
-
ngc7052 написа:Определено Ауди!Все пак автомобилите от Инголщад са по-висок клас...ФВ конкурира Форд,Опел,Пежо,Рено...Ауди се цели далеч по-високо-БМВ, Мерцедес, Лексъс...Въпреки че вече нещата се променят...1-ва серия не е много напред от Голф 5
Почнаха да се изравняват малко по малко силите ,стават все по-комерсиални "елитните" марки
Но по темата Ауди определно ,въпреки че много ми харесва Фаетона...особено като дизайн!Други не толкова обаче Фаетон нещо много ми допада
VW слага летвата пежо рено и разни такива фирми да се пробват да я надскочат.
а 1ва серия и голф 5...хехе...пак фанатизми разни усещам...
бмв не са правили коли в този клас че някой да се залъгва че с първия си истрел ще убият 2 заека.
Последна промяна F-14 на 14 Ное 2005, 21:33, променена общо 1 път
- BMWgirl_Z8
- младши ентусиаст
-
Мен ми харесва повече VW

Не искам слава и пари - искам бира и нафта на старите цени!!! http://www.bgpetition.com/protest-gorivo/index.html

F-14 написа:ngc7052 написа:Определено Ауди!Все пак автомобилите от Инголщад са по-висок клас...ФВ конкурира Форд,Опел,Пежо,Рено...Ауди се цели далеч по-високо-БМВ, Мерцедес, Лексъс...Въпреки че вече нещата се променят...1-ва серия не е много напред от Голф 5
Почнаха да се изравняват малко по малко силите ,стават все по-комерсиални "елитните" марки
Но по темата Ауди определно ,въпреки че много ми харесва Фаетона...особено като дизайн!Други не толкова обаче Фаетон нещо много ми допада
VW слага летвата пежо рено и разни такива фирми да се пробват да я надскочат.
а 1ва серия и голф 5...хехе...пак фанатизми разни усещам...
бмв не са правили коли в този клас че някой да се залъгва че с първия си истрел ще убият 2 заека.
Ами не знам дали Фокус и Астра са много назад от Голф...определено обаче съотношението ФВ/Опел,Форд е различно от ФВ/БМВ,Ауди,Мерцедес...то самият факт че са от един концерн е достатачно показателен за това че не са пряки конкуренти ФВ и Ауди...
За фанатизмите не разбрах нещо...ставаше въпрос за това че ФВ правят малки евтини коли от десетки години и там им е силата ,а бмв са съвсем друг тип автомобили(или поне бяха)!И с тази 1-ва серия нещо границата между философията на двете марки се размива...
But does a human form display to those who dwell in realms of day
всеки производител се опитва да сегментира пазара (разделяй и владей)... от там и има търговски названия които да се свързват със определено качество и възприятие. примерно фолксваген никога не прокопсаха със файтона, защото хората които се интересуват от такива коли ще си вземат ауди а8- въпрос на възприятие което не може да се "обърне" просто със качествен продукт... пък и често не е изгодно да се опитваш да "разреждаш" (to dilute) определена марка. бмв със 1ва серия и мерцедес със а-класата правят точно това- нещо което като се има в предвид статуса на тези две фирми не допринася за ексклусивноста им...
така че.... тойота или лексъс? инфинити или нисан? хонда или акюра? питанката е същата... идеята, надеждноста и частите (parts bin) е/са една и съща, реализацията и материалите във интериора и окачването са малко по-добри, цените са малко по-високи (на ауди).
така че.... тойота или лексъс? инфинити или нисан? хонда или акюра? питанката е същата... идеята, надеждноста и частите (parts bin) е/са една и съща, реализацията и материалите във интериора и окачването са малко по-добри, цените са малко по-високи (на ауди).
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- fastestbmw
- кандидат ентусиаст
-
pavcho_7125 написа:Явно всички сте на едно мнениеАуди винаги ще са крачка по напред от VW
И две по-назад от BMW

You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA
ANI4KA
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Impasse написа:Сега ако някой каже и към коя възрастова група от пазара са се насочили Ауди...![]()
Според мен към по-спортно ориентираните бизнесмени с елемент на повече сигурност

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Impasse написа:Сега ако някой каже и към коя възрастова група от пазара са се насочили Ауди...![]()
Към мутрите и селските тарикати:mhihi:

АУДИ е класи над ФВ във всяко отношение(изпитано)
ТДС - Турбо Див Селянин
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Ауди
Защото карам такова (макар и 10 годишна кочинка) и правя разлика между него и продуктите на ФВ. Много по- качествено, солидно, пък и представително във всички отношения. Спирам дотук, защото не съм в правилния форум 

- Иво
- шПерко
-
То и Ауди е малко кочина ама ФВ в по-голяма. Имам предвид, че Ауди-то се чупи доста и струва доста скъпо и не ми казвайте, че не е така да не ви говоря с факти 

- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Ех, само тези БМВ-та не се чупят д*ба. Още утре го продавам и си вземам нечупяем 25 годишен екземпляр
Модераторите ще ме изхвърлят за това изказване, но искам да споделя, че частите на ауди, в сравнение с бмв на същите година са доооста по- евтинки. Както и да е- щом за 3 години да съм назад с 200 лева за резервни части (без консумативите или труда) още не съм проплакал и не смятам да го фърлям този "инглощадски боклук" вие ми говорете колкото си искате, че са бракми и не струват в сравнение с Вашата марка 

- Иво
- шПерко
-
Абе ти нормален ли си бе мен. Не ти говоря като някакъв заслепен фен на БМВ. Говоря ти като човек, в чието семейство е имало четири Аудита и все още ги има. Просто виждам за какво става дума. Иначе и аз харесвам тази марка много 

- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Ами щом има в семейството Ви 4 броя от марката ауди това би трябвало да е показателно за нещо. Не искам да допълвам друго по темата, всеки си има право на вкус и е глупаво такава тема да се превръща в спор за марки, какъвто е воден не веднъж в този форум 

- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
АУДиииии
АУДИ с две ръце... карам един такъв тролей (или кораб, други им викат ЦЦ-та и т. на т.) 83-ти набор е, ми ни мой да го строша бре, ни мой... Бахти не знам едно време от к'во са ги правили ма още има неща по него които не са сменявани купето ми е на вече близо 400 хил двигателя е на 200 щот' стария малоумниците в Аутотехника го потрошиха... Преди това карах пак такова пак същия набор и автоматик и го продадох за 1500 лева на 400 хил. км. Почти всички ме взимаха за луд що не му превъртя километража и т. на т. Пича на който го продадох го видях преди 2 месеца още го търкаля и гони 500 хил. :-) Има ли смисъл да го коментираме изобщо...
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
Аудито е в 90% от случаите по-добро,но алуминия е скъп и за производство и за поправка.Но останалите 10% са коли като Пасат w8,10цилиндрови помпи-дюзи и адски много функционалност и комфорт.Просто топмоделите на фолксваген са смазващи в технологично и качествено отношение,но винаги в тях има един нарочен недостатък(адски тежкия Файтон,грозния Туарег,твърде обикновенния Пасат),но и имат нещо което Ауди нямат-напредничави техногични разработки,които в болшинството от случаи са направени за да привлекат познавача,лаиците винаги ще изберат ауди.Марката си е марка и като изключим топмоделите Аудитата са 100% по-добри,но и по-скъпи,а при топмоделите философиите са различни-въпрос на избор.Карал съм Пасат В8 и не мога да ви кажа какъв кеф е да издухаш с-класа с над 230,тоа зад тебе се насира от яд,никое ауди не може да ти даде това чувство 

75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5