Помощ-Кражба на ток!!!
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Помощ-Кражба на ток!!!
Здравейте, колеги!
Има ли сред нас някой спец по тоците, който може да ми помогне с установяване за евентуална кражба на ток от електромера ми?Чувал съм и за фирми, които поставяли нещо като уред в таблото временно и после виждат дали е имало "прикачване" към моят електромер!?
Става въпрос за следното:
От доста време ми идват страховити сметки за ток.В началото си мислих, че зимата е заради ел.котлето с радиатори на които се отопляваме, пък и идваха разни изравнителни бележки и не можеш да им хванеш спатиите, но сега след като уж замерват всеки месец електромерите-пак е същата работа-250-300 лв. а зимата и 800 лв. ми дойде един път....!
Апартаментът ми е 80 кв.м.-1 бойлер и нормалните ел.уреди-печка, хладилник, микровълнова и т.н.
Пусках жалби в ЧЕЗ за проверка на електромера и след 4-5 мес.ми върнаха отговор, че всичко е изрядно по електромера!
Когато бяхме извън София отпуската, бях изключил всички бушони и после проверих дали има начислено нещо на електромера, но всичко си беше със старите показатели.
Въпреки това си мисля, че някой се "връзва"примерно за месец(от време на време)и крадне ток от мен, после от някой друг комшия и така....!???Под блока има кафене, магазин, някакво складче за стоки на едро и вече и в тях се съмнявам.
Сметките ми не са винаги мн.високи, примерно последните 2-3 мес.са по 70-80 лв.а сега изведнъж-330лв. при положение, че наистина нямаме големи консуматори!
Зимата не ми се мисли какво ще става, не мога да си давам заплатата за ток, изключил съм за винаги ел.котлето и ще се отопляваме с климатик!

Има ли сред нас някой спец по тоците, който може да ми помогне с установяване за евентуална кражба на ток от електромера ми?Чувал съм и за фирми, които поставяли нещо като уред в таблото временно и после виждат дали е имало "прикачване" към моят електромер!?
Става въпрос за следното:
От доста време ми идват страховити сметки за ток.В началото си мислих, че зимата е заради ел.котлето с радиатори на които се отопляваме, пък и идваха разни изравнителни бележки и не можеш да им хванеш спатиите, но сега след като уж замерват всеки месец електромерите-пак е същата работа-250-300 лв. а зимата и 800 лв. ми дойде един път....!

Пусках жалби в ЧЕЗ за проверка на електромера и след 4-5 мес.ми върнаха отговор, че всичко е изрядно по електромера!
Когато бяхме извън София отпуската, бях изключил всички бушони и после проверих дали има начислено нещо на електромера, но всичко си беше със старите показатели.

Сметките ми не са винаги мн.високи, примерно последните 2-3 мес.са по 70-80 лв.а сега изведнъж-330лв. при положение, че наистина нямаме големи консуматори!
Зимата не ми се мисли какво ще става, не мога да си давам заплатата за ток, изключил съм за винаги ел.котлето и ще се отопляваме с климатик!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
Re: Помощ-Кражба на ток!!!
titto написа:Здравейте, колеги!
Няма да ти давам акъл да крадеш и ти. Виж като отидеш някъде, изключи всички бушони. Ако има повече от киловат за няколко дни, някой се прекачва. Така е най-сигурно. Най-лесно ще дойдат от енергото, като им се обадиш казваш:
"Обажда се еди-кой-си, електромерът ми отчита само нощна."
Идват.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
да колега свали за момент главният прекъсвач или бушон, отиди до електромера и виж дали се варти или ако електронен дали отчита.
- titto
- старши ентусиаст
-
Ryapoff написа:titto написа:Здравейте, колеги!
Няма да ти давам акъл да крадеш и ти. Виж като отидеш някъде, изключи всички бушони. Ако има повече от киловат за няколко дни, някой се прекачва. Така е най-сигурно. Най-лесно ще дойдат от енергото, като им се обадиш казваш:
"Обажда се еди-кой-си, електромерът ми отчита само нощна."
Идват.
Ами то се предполага, че само те имат ключ от ел.таблото, така, че как да им кажа, че си гледам показанията на електромера!?

Ако се закача някой си мисля, че дори и да изключвам бушоните докато ме няма, той пак ще си краде-нали така!?Просто исках да видя дали нямам някаква утечка по ел.инсталацията и нещо от моите ел.уреди да дърпа ток....не знам!?
Имало и врътка да ми направят по таблото нещо да плащам всеки мес.по 30-40 лв. ток, но все някой ден като дойдат от ЧЕЗ ще видят "уреда" и ме е шубе, но пък в краен случай, ако не установя крадеца, ще се принудя и аз да ставам БЪЛГАРИН, като живеем в лайна!

--------------------------------------------------------------------------------------------
- titto
- старши ентусиаст
-
Пробвал съм и нищо не се начислява на електромера!ditko1 написа:да колега свали за момент главният прекъсвач или бушон, отиди до електромера и виж дали се варти или ако електронен дали отчита.

titto написа:Имало и врътка да ми направят по таблото нещо да плащам всеки мес.по 30-40 лв. ток, но все някой ден като дойдат от ЧЕЗ ще видят "уреда" и ме е шубе, но пък в краен случай, ако не установя крадеца, ще се принудя и аз да ставам БЪЛГАРИН, като живеем в лайна!![]()
Винаги съм бил против кражбите. Интересна ми е схемата обаче. Те имат ключ само, това да го заебат, изключваш бушона, отваряш таблото с ножица(ако имаш от старите дълги железни, шивашки) и гледаш. Ако има прикачен се обаждаш и им казваш, ако не ти обърнат внимание, едно хубаво късо(по стечение на обстоятелствата знам кое-как) и да ги викат другите. Като дойдат ще ти обърнат внимание(ако не искат, тактично им казваш, че ще им се наложи да идват всеки ден за един и същ проблем). Ако имаш прикачени и не искат да ти обърнат от чез внимание, пиши тука да ти обясня за окъсяването.
- titto
- старши ентусиаст
-
Аз имам ключ от таблото, но и да гледам не мога да разбера дали някой се е прикачил!
А ако разбера кой е -не ми трябва ЧЕЗ, енерго и т.н...

А ако разбера кой е -не ми трябва ЧЕЗ, енерго и т.н...

- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Щом ти имаш,и някой друг има ключ
Няма как да имаш сметки по 800 лева,без да има нещо закачено.Някой яко те цака,колкот и тъпо да звучи
Дано да се намери някой и да дойде да погледне дали и къде се е закачил "съседа",и после го изчакайте да дойде да се закачи
Нормално сметките (имаше и тема) са до 100-150++ лева

Няма как да имаш сметки по 800 лева,без да има нещо закачено.Някой яко те цака,колкот и тъпо да звучи

Нормално сметките (имаше и тема) са до 100-150++ лева

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
А има ли вариант самия електромер да се е преебал?
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
BMWALPINA написа:А има ли вариант самия електромер да се е преебал?
Варианта е че тия гадни електронни електромери отчитат и едва мъждукащия диод на телевизора примерно

И от там идват едни следствия от които следва че електромера си отчита вярно само дето отчита едни стойности дето...

Абе няма оправия, зимата на наще като йм дойде сметка за 3 месеца 2500 лева?

При положение че тия 3 месеца аз си бях в бояна и са работили 2 радиатора

- titto
- старши ентусиаст
-
VesoPesa написа:BMWALPINA написа:А има ли вариант самия електромер да се е преебал?
Варианта е че тия гадни електронни електромери отчитат и едва мъждукащия диод на телевизора примерно![]()
И от там идват едни следствия от които следва че електромера си отчита вярно само дето отчита едни стойности дето...![]()

- titto
- старши ентусиаст
-
Електромерът го преглеждаха 5 месеца и установиха, че е наред!Междувременно ми бяха сложили служебен и на него също се навъртаха такива километражи, значи-почти съм убеден-КРАЖБИЦААА! 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
при тия сметки подозирам следното - някой в твоя блок си е платил да му бутнат електромера да отчита 30% само( примерно) и за да няма големи разлики с този в трафопоста твоя е направен да отчита повече ,примерно 150-180% от това което ползваш .. схемата е популярна ,даже знам и тарифите в моя град - има замесени хора от енергото естествено .. направи следния експеримент - взимаш уред на който му пише консумацията - примерно духалка бойлер ,но нещо което знаеш колко консумира .. спираш всичко ,пускаш само него за 1 час и ако отчете толкова колкото пише на уреда значи електромера ти е наред и явно си ползваш тоя ток .. аз така хванах ВиК че ме крадат с чисто нов пломбиран но неверен водомер .. кражби със връзване на жици и т.н. - това го забрави ,вижда се веднага от ел. техник
Според мен ти се е вързал некой комшия и то след твоето табло в апартамента, щом след като си бил изключил бушоните и тогава не е имало консумация. Ето едно мнение от форум за електроника, как може да си разрешиш проблема
Като внимаваш естествено, да си изключиш всички електроуреди у вас
Айде успех и като рабереш кой е нахалника, да му теглиш един хубав бой

Какво правим със електроуредите, включвани нелегално - един мощен диод в таблото вместо бушон е добро начало. От такова оцеляват само обикновените крушки и печките без вентилатор. Телевизорите се поразяват особено ефектно. Ако намекът не е достатъчен, съществуват груби средства, например трансформатор от микровълнова печка. На 500 волта прав ток няма уред, който да не се зарадва. Достатъчно зъл технически гений може да измисли и още.
Като внимаваш естествено, да си изключиш всички електроуреди у вас

Айде успех и като рабереш кой е нахалника, да му теглиш един хубав бой

- titto
- старши ентусиаст
-
Мерси, колега!Ще го пробвам задължително!Става ли с вентилатор 40W , че другите ел.уреди освен телевизора се изключват с реле след известно време!?Alexi написа:при тия сметки подозирам следното ........

49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4