Помощ-Кражба на ток!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Re: Помощ-Кражба на ток!!!

Мнение от titto » 31 Юли 2010, 22:49

dimithur написа:Според мен ти се е вързал некой комшия и то след твоето табло в апартамента, щом след като си бил изключил бушоните и тогава не е имало консумация. Ето едно мнение от форум за електроника, как може да си разрешиш проблема :mhihi:

Какво правим със електроуредите.......

Като внимаваш естествено, да си изключиш всички електроуреди у вас :mhihi:
Айде успех и като рабереш кой е нахалника, да му теглиш един хубав бой :lol:

Мдаа, това и аз съм го чел, но мисля, ако го хвана да му направя по-големи мръсотии, даже ще го изселя от блока!
Може като съм изключвал бушоните за да сверя после, да съм го улучвал да не се е закачил точно по това време, тъй като не винаги сметките са ми големи!?
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 31 Юли 2010, 23:13

titto написа:
dimithur написа:Според мен ти се е вързал некой комшия и то след твоето табло в апартамента, щом след като си бил изключил бушоните и тогава не е имало консумация. Ето едно мнение от форум за електроника, как може да си разрешиш проблема :mhihi:

Какво правим със електроуредите.......

Като внимаваш естествено, да си изключиш всички електроуреди у вас :mhihi:
Айде успех и като рабереш кой е нахалника, да му теглиш един хубав бой :lol:

Мдаа, това и аз съм го чел, но мисля, ако го хвана да му направя по-големи мръсотии, даже ще го изселя от блока!
Може като съм изключвал бушоните за да сверя после, да съм го улучвал да не се е закачил точно по това време, тъй като не винаги сметките са ми големи!?

Мне просто както казах, се е вързал след твоите бушони и като ги изключиш, просто минава на собствения си електромер ;) Ако имаш съсед, със обща стена дето са ти бушоните, 99% е той :yes:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 01 Авг 2010, 12:34

Мдаа, ако наистина имаш някой закачен по тази схема, след твоите бушони, сваляш трансформатора от микровълновата, закачаш след бушоните и гледаш(слушаш) сеир. Т'ва го правиш, докато е закачен. А за да провериш тази схема как работи, не закачай 40 вата, закачи примерно 4-5 крушки по 100 вата, ако има нещо, ще се разбере. А разбере ли се, ти си знаеш :mhihi: . Ако ти трябват идеи как да направиш гадно на тоя, пак по тока, кажи, да ти разясним.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от titto » 01 Авг 2010, 12:46

Прави ми впечатление, че електромерът отляво на моя на комшийката до мен е със страшно смешни начисления....!?????
Видимо няма нищо по електромера ми, как да ги хвана дее.а тяхната майка!????? :help:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 01 Авг 2010, 12:50

Казах ти, засечи с 4-500 вата крушки, дали точно ги измерва. Ако измери например за 5 часа по 5 100-ватови крушки вместо 2.5 киловата, примерно 4, имаш някой прикачен. След бушоните си сложи трансформатор от микровълнова(леко да не те тресне, че волтажът е зверски. После се наслушвай от кой апартамент(вероятно комшииският) ще започне да се чува звук, наподобяващ по-силно пукане на пуканки.
ПС: Електромерът вляво от твоя има цели три киловата :kuku: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Авг 2010, 13:51

виж все пак дали нямаш някаква утечка, защото и аз съм имал случай у нас започнаха да идват сметки по 100 лева при нормални 20-30лева.
Изключихме всички електроуреди, електромера продължава да цъка, един по един откачах бушоните, докато не стигнах до един който е за два усилени контакта в кухнята, които пък бяха изключени. :dunno: :dunno: :dunno:
Е разкъртихме стената и се видя къде е нарушената изолация.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 01 Авг 2010, 13:57

_65536_kb_sec_ написа:...

Колега, уважавам ти познанията по тоците, обаче още като видиш електромера отляво на неговия, ясно ти става.

Аватар

Мнение от dimithur » 01 Авг 2010, 14:58

Ryapoff написа:

Колега, уважавам ти познанията по тоците, обаче още като видиш електромера отляво на неговия, ясно ти става.

Тоя отляво никой не живее в апартамента (а ако живее верно, ясно е работата :mhihi: )
Инак какви са тея показания от по 2000 киловата , това за месеца ли е , или от както е сложен електромера, щото ако е второто ми се струва малко нещо :dunno:
Н.Хайтов

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 01 Авг 2010, 18:52

dimithur написа:
Ryapoff написа:

Тоя отляво никой не живее в апартамента (а ако живее верно, ясно е работата :mhihi: )
Инак какви са тея показания от по 2000 киловата , това за месеца ли е , или от както е сложен електромера, щото ако е второто ми се струва малко нещо :dunno:

Колегата е уточнил, че е на комшийката му, затова си правя изводи, че тя си живее в апартамента.

Колега, пиши какво е развитието по темата.

Аватар

Мнение от dimithur » 01 Авг 2010, 19:15

Ryapoff написа:Колегата е уточнил, че е на комшийката му, затова си правя изводи, че тя си живее в апартамента.

Колега, пиши какво е развитието по темата.

Да верно , ясно значи кой е крадеца, па и нагъл крадец даже, тея 3 киловата вероятно ги е изхарчил, докато колегата си е бил отвил бушоните :evil: И все пак аз не разбрах какви са тея показания, щото електронните електромери, които съм виждал, си връткат последователно показанията, може да показва моментната консумация, консумацията за месеца или пък цялата консумация от както е сложен. Погледни дали няма някъде по тях копче, с което да се променя показваната информация. :dunno:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 01 Авг 2010, 19:30

добре е да се има предвид че до сградата както е видно идват 3 фази ,и отделните апартаменти са разпределени между тях като в повечето случаи съседите ти са на фаза различна от твоята - кражбата на ток от фаза различна от твоята изисква доста умения не става само с пускане на жичка ,че на повечето уреди връзването между 2 фази не им се отразява много добре :mhihi: така като гледам таблото е доста старо и има голям шанс както казва колегата да имаш някакви утечки по трасето направи експеримента който ти предлага - изключи всичко и гледай електромера .. а другия експеримент дето ти го предложих аз направи ли го ? с 40 вата не става трябва да са поне 500 .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от titto » 01 Авг 2010, 22:02

Комшийката с електромера отляво наистина идва през 2-3 дни, но ми се струва много малко консумацията и!?
Това с крушките не мога да го тествам понеже съм навсякъде с енергоспестяващи.Тези дни колегата plradev ще погледне по-подробно за какво става дума и ще мислим какво да правим.Имам стария електромер и мисля да го монтираме при бушоните в апартамента за сравнение с този в таблото!Това с частта от микровълнова, или диод с цел да видя кой ще си ремонтира , или изхвърли уредите също ми харесва като идея, но ще видим дали се вижда нещо по трасето и тогава....!

П.П.Като изключа бушоните за 2 дни нищо не ми се начислява на електромера, но може би, който се връзва не го прави Събота и Неделя, а през седмицата, докато съм на работа и вечер....!????
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 01 Авг 2010, 22:05

titto написа:Комшийката с електромера отляво наистина идва през 2-3 дни, но ми се струва много малко консумацията и!?
Това с крушките не мога да го тествам понеже съм навсякъде с енергоспестяващи.Тези дни колегата plradev ще погледне по-подробно за какво става дума и ще мислим какво да правим.Имам стария електромер и мисля да го монтираме при бушоните в апартамента за сравнение с този в таблото!Това с частта от микровълнова, или диод с цел да видя кой ще си ремонтира , или изхвърли уредите също ми харесва като идея, но ще видим дали се вижда нещо по трасето и тогава....!

П.П.Като изключа бушоните за 2 дни нищо не ми се начислява на електромера, но може би, който се връзва не го прави Събота и Неделя, а през седмицата, докато съм на работа и вечер....!????

Може да е, както адаша каза, след твоите бушони. Е добре де, не можеш ли да намериш 5 крушки по 100 вата, няма ли да ти е по-евтино да спестяваш 500лв. на месец, а да дадеш 4 лева за крушки. Така си мисля.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 01 Авг 2010, 22:21

_65536_kb_sec_ написа:виж все пак дали нямаш някаква утечка,

E такова нещо имахме на нашата къща, двужилен кабел, който минава отвън по стената, фиксиран с гвоздей, забит така, че допира до проводника и в мъгливо и влажно време беше чудо - и по просторите биеше ток, а електромера въртеше като побъркан без да има нищо включено..... сори за :OT:
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар

Мнение от dimithur » 01 Авг 2010, 23:07

titto написа:

Или просто си е извел жицата след твоите бушони в апартамента, та като ги спреш, му спираш и на него далаверата ;)
Или пък просто имаш утечка наистина някъде в инсталацията ;)
Н.Хайтов

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата