ЛСД телевизор - проблем с резолюцията!!!
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
ЛСД телевизор - проблем с резолюцията!!!
здравейте.Използвам си старата тема,та така.
Взех си лсд шарп LC-42SB55E
И имам един въпрос.
Когато си пускам сигнала от лаптопа със Хдми тв-то ми го отваря със резолюция 1400/150(или нещо подобно)
А пише че резолюцията на тв-то е 1920/1080 и малко ми стеснява екрана.
Искам да попитам от лаптопа ли се оправя това или от телевизора.И изобщо можели да се промени нещо.
Още не съм го разучил кой знае колко но до момента не съм срещал настройка за резолюцията на телевизора.
А на лаптопа ми макса е 1366/768
Такаче моля ако някой е по запознат да помага
Благодаря!
Взех си лсд шарп LC-42SB55E
И имам един въпрос.
Когато си пускам сигнала от лаптопа със Хдми тв-то ми го отваря със резолюция 1400/150(или нещо подобно)
А пише че резолюцията на тв-то е 1920/1080 и малко ми стеснява екрана.
Искам да попитам от лаптопа ли се оправя това или от телевизора.И изобщо можели да се промени нещо.
Още не съм го разучил кой знае колко но до момента не съм срещал настройка за резолюцията на телевизора.
А на лаптопа ми макса е 1366/768
Такаче моля ако някой е по запознат да помага
Благодаря!
Последна промяна Binev_OuT на 26 Авг 2010, 16:58, променена общо 1 път

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Re: ЛСД телевизор - помогнете за ибор
Онзи ден ходихме на метро с един приятел.. има много добра промоция на SONY Bravia за точно 800лв 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Аз имам СОНИ и съм много доволен.Майка ми и баща ми взеха САМСУНГ и сега съжеляват.Мисля, че ти трябва малко по голям поне 36 или 38 инча 

Както е казал Мечо Пух колкото повече толкова повече,та гледай от 32 инча нагоре.
Да има фуллейчди и колкото се може по голям контраст и яркост.
А другите неща дето ги искаш като входове ги имат повечето нови телевизори.
Филипс имат доста читави модели,но най-добре е да погледаш картина от различни сигнали за да избереш.
Ако си от София ходи в Техномаркета до Баумакс на Владимир Вазов.
Там има повече телевизори от всички други магазини тъй като е нещо като аутлет за твта.
Ако им остане по една бройка от даден модел някъде в България ги карат там.
Ако имат липсващи кашон или опътване свалят сериозно цената.
Аз преди няколко месеца си взех 32 инча самсунг на цена от 360лв намален от 800лв само защото нямаше кашон.
И те така.
Да има фуллейчди и колкото се може по голям контраст и яркост.
А другите неща дето ги искаш като входове ги имат повечето нови телевизори.
Филипс имат доста читави модели,но най-добре е да погледаш картина от различни сигнали за да избереш.
Ако си от София ходи в Техномаркета до Баумакс на Владимир Вазов.
Там има повече телевизори от всички други магазини тъй като е нещо като аутлет за твта.
Ако им остане по една бройка от даден модел някъде в България ги карат там.
Ако имат липсващи кашон или опътване свалят сериозно цената.
Аз преди няколко месеца си взех 32 инча самсунг на цена от 360лв намален от 800лв само защото нямаше кашон.

И те така.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Ами неска цял ден гледам каталозите из нета на техномаркет и .... как да ви кажа .Много избор много нещо.И сега като се замисля наистина 32 инча е малко ,но за моята стая ако взема някой прекалено голям,да не стане тъй да си въртя главата нагоре надолу да виждам кво стаа във филма
И много му се точа на тоя Пайнер.Там поне качеството е гарант.Незнам 1500 лева е 32 инчов ето линк - http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09045109
А Пайнер около 40 инча ще е 2500 до 3000 лева няма как да извадя толкова пари.
А иначе гледам в описанията на телевизорите на Филипс някви филтри за картината незнам си кво филтри за звука.
Някой имали си на идея тези филтри само за парлама ли са или наистина действат.
За сравнение контраста на пайнера е 10000:1 а на по масовите е от 3000 до 1000:1
Какво ще рече това.Примерно ако контраста е 5000:1 картината добра ли ще е.
И някой ако има Лсд на Пайнер да сподели впечатления моля.Голям фен съм на марката.
А иначе като отида в някой магазин където има наредени тв-та един до друг тв-тата на самсунг май най-добра картина вадят.Поне с такова впечатление съм оставал.
И чета тука и в един форум за Плазмените технологии,където опровергават твърдението че експлоатацията на плазмата е макс от 5 до 10 години.
Някой да сподели впечатление от плазма технология ако може.
Благодаря!

И много му се точа на тоя Пайнер.Там поне качеството е гарант.Незнам 1500 лева е 32 инчов ето линк - http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09045109
А Пайнер около 40 инча ще е 2500 до 3000 лева няма как да извадя толкова пари.
А иначе гледам в описанията на телевизорите на Филипс някви филтри за картината незнам си кво филтри за звука.
Някой имали си на идея тези филтри само за парлама ли са или наистина действат.
За сравнение контраста на пайнера е 10000:1 а на по масовите е от 3000 до 1000:1
Какво ще рече това.Примерно ако контраста е 5000:1 картината добра ли ще е.
И някой ако има Лсд на Пайнер да сподели впечатления моля.Голям фен съм на марката.
А иначе като отида в някой магазин където има наредени тв-та един до друг тв-тата на самсунг май най-добра картина вадят.Поне с такова впечатление съм оставал.
И чета тука и в един форум за Плазмените технологии,където опровергават твърдението че експлоатацията на плазмата е макс от 5 до 10 години.
Някой да сподели впечатление от плазма технология ако може.
Благодаря!

Тоя пайнер виждал ли си го на живо как предава или просто си фен на марката
Щото Самсунгите много хора твърдят, че вадят най-добра картина, включително и аз съм от тея хора
Това какво пише за контрастите не го гледай, повечето са търговски трикове, просто ги виж на живо. Ако ти се дават 1500лв, си вземи направо с лед подсветка, нема да сбъркаш http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09053038 
Бтв разгледай ги и Sharp, те имат нова технология с 4 цвята, много е рекламират, но на живо не знам има ли ефект в положителна посока някакъв

Бтв разгледай ги и Sharp, те имат нова технология с 4 цвята, много е рекламират, но на живо не знам има ли ефект в положителна посока някакъв

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
dimithur написа:Тоя пайнер виждал ли си го на живо как предава или просто си фен на маркатаЩото Самсунгите много хора твърдят, че вадят най-добра картина, включително и аз съм от тея хора
Това какво пише за контрастите не го гледай, повечето са търговски трикове, просто ги виж на живо. Ако ти се дават 1500лв, си вземи направо с лед подсветка, нема да сбъркаш http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09053038
Ами колега,преди няколко години бях в Пловдив в магазин Деком до стадиона на ботев Пловдив,там имаше изложен един Пайнер 61 инча без пластмасова рамка.Като го видях се насрах.
Много ще стои в някой голям хол.
Но иначе както казах и в предното си мнение в техномаркет като застана срещу 10 телевизора наистина на самсунг вадят най-добра картина.Тук в нашия техномаркет лсд на Пайнер няма немога да ги сравня.
А мнения за плазмите?

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз бих те посъветвал за Сони , пионери са в тази област просто.Не си налагам мнението но ми е смешно когато се говори за Самсунг, в БГ да си човек с адски много пари да вкараш марка и да й направиш кампанийна реклама , после народа едно си знае само
Георги Пенчев
Георги Пенчев
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
За марка съвет няма да ти давам, аз съм с LG, доволна съм
Има два тунера и опция пауза, може и да се превърта назад ако си изпуснал... гола
Но за размера, гледай да вземеш колкото може по-голям... Моя е 42 инча, в хол с почти същите размери, 25 квадрата и трябва да ти кажа, че може и по-голям... Фрапиращо е само в началато, особено ако си гледал супер малък телевизор преди това... И няма такъв филм да си местиш главата, тва да не ти е кино и да си на първия ред
Успех с покупката!

Но за размера, гледай да вземеш колкото може по-голям... Моя е 42 инча, в хол с почти същите размери, 25 квадрата и трябва да ти кажа, че може и по-голям... Фрапиращо е само в началато, особено ако си гледал супер малък телевизор преди това... И няма такъв филм да си местиш главата, тва да не ти е кино и да си на първия ред

Успех с покупката!
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Виждам нещо за Пайниър си приказвате, та да споделя малко преки впечатления.
В едната къща съм със ето такъв >
http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=8667
Ми честно казано, по-добро качество на картината до сега не съм видял на какъвто и да било телевизор
Та идеята ми е че Пайниър също има какво да предложат, вярно че цените йм са "леко" зашеметяващи, но пък получаваш това което търсиш
А това да сравняваш Сони със Самсунг е просто смешно
НО! Задължително Сони-то да е произведено в Япония

Ми честно казано, по-добро качество на картината до сега не съм видял на какъвто и да било телевизор

Та идеята ми е че Пайниър също има какво да предложат, вярно че цените йм са "леко" зашеметяващи, но пък получаваш това което търсиш

А това да сравняваш Сони със Самсунг е просто смешно

НО! Задължително Сони-то да е произведено в Япония

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
VesoPesa написа:Виждам нещо за Пайниър си приказвате, та да споделя малко преки впечатления.
Ми честно казано, по-добро качество на картината до сега не съм видял на какъвто и да било телевизор![]()
А това да сравняваш Сони със Самсунг е просто смешно![]()
НО! Задължително Сони-то да е произведено в Япония![]()
![]()
Брат ти си ми идол!!!

немам аз 12 бона иначе е страхотен.И аз съм на мение че тв-трябва да е япнско.
Наскоро си взех лаптоп и издъних земята от търсене докато намеря такъв със надпис маде ин джапан

Но незнам май в тия техномаркети и полиси всичко е от малайзия корея китай и т.н.
За големината си промених решението,има тв-та 32 инча по 1200 - 300 лева и за същите пари има от същите марки 40 инчови със фул ХД и т.н. и яка резолюция.
Само искам задължително да има скарт че иначе домашното ми кино на пайнер за 1000 лева трябва да хо хвърлям

Засега съм се спрял на този http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09052546

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Само за справка като го взех беше 15
Да не се отплесваме от темата
Идеята ми беше че Пайниър не са за подценяване и дори и по-евтините йм модели могат да предложат доста добри качества
Иначе, личните ми наблюдения са че от техномаркет не е желателно да си купуваш нещо за повече от 300 лева
Малко на риск печели риск губи е там положението
Аз за скъпа техника бих ти препоръчал Електрон, аз когато купувах онова чудовище останах доста изненадан от обслужването и всичко останало, най-малкото понеже онзи "телевизор" беше само с поръчка и никой нищо не каза за капаро и т.н. само с 3 имена и телефон го поръчаха
Та в този ред на мисли
от тях мога да ти предложа ето това:
http://www.electron.bg/product_info.php ... s_id=26588
Вярно 32-ка е не е 40-ка, но е малко по-висок клас от този в техномаркет.
Пък и имаш още едно предимство - дизайнерски модел е, или поне така се води, което след себе си води по-високо качество, защото този който си търси нещо специално, няма да е особенно очерован ако 2 месеца му виси телевизора в серивза

Да не се отплесваме от темата

Идеята ми беше че Пайниър не са за подценяване и дори и по-евтините йм модели могат да предложат доста добри качества

Иначе, личните ми наблюдения са че от техномаркет не е желателно да си купуваш нещо за повече от 300 лева

Малко на риск печели риск губи е там положението

Аз за скъпа техника бих ти препоръчал Електрон, аз когато купувах онова чудовище останах доста изненадан от обслужването и всичко останало, най-малкото понеже онзи "телевизор" беше само с поръчка и никой нищо не каза за капаро и т.н. само с 3 имена и телефон го поръчаха

Та в този ред на мисли
от тях мога да ти предложа ето това:
http://www.electron.bg/product_info.php ... s_id=26588
Вярно 32-ка е не е 40-ка, но е малко по-висок клас от този в техномаркет.
Пък и имаш още едно предимство - дизайнерски модел е, или поне така се води, което след себе си води по-високо качество, защото този който си търси нещо специално, няма да е особенно очерован ако 2 месеца му виси телевизора в серивза

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колега имам и аз една стая 5-6м.,купих един 42 инча LCD Panasonic и се почна..С кабелната не става,ОК давай цифрова..С цифровата добре,но не се вижда добре от по-близко и боли глава
.Трябва да го гледаш от края на хола да виждаш добре картината и да тогава е добре..А в спалнята имам едно Sony Bravia 32инча,супер си е на него,вижда се добре и с кабелната нямаше грижи 

Аз си купих Samsung LD220HD 21.5", гледам го от 3.5 метра и е просто перфектен, адски широк ъгъл, 5ms опресняване.
Цена: 400лв. Може би най-красивия телевизор, който съм виждал. Няма стойка, няма нищо, Прилича на картина, няма шарени лампички и с обикновена аналогова телевизия е перфектно.
Google за повече подробности.
На всичкото отгоре, това е монитор за компютър основно, при това перфектен, телевизора е просто голяма опция. Но по нищо не му личи: има си дистанционно като за телевизор, един милион настройки, ала бала...
Винаги ми е било интересно как хората си купуват нещо огромно (30+"), за малка стаичка, само и само да кажат на съседа колко голяма "плазма" са си купили. На един приятел хола му е към 120 квадрата, там го разбирам огромния телевизор... да можел да си го гледа от масата, докато вечеря... но като седнем на дивана и ми гръмва канчето... ебааа го в шарената стена, очите ми се въргалят по пода след това и карам на автопилот докато се прибера.
Цена: 400лв. Може би най-красивия телевизор, който съм виждал. Няма стойка, няма нищо, Прилича на картина, няма шарени лампички и с обикновена аналогова телевизия е перфектно.
Google за повече подробности.
На всичкото отгоре, това е монитор за компютър основно, при това перфектен, телевизора е просто голяма опция. Но по нищо не му личи: има си дистанционно като за телевизор, един милион настройки, ала бала...
Винаги ми е било интересно как хората си купуват нещо огромно (30+"), за малка стаичка, само и само да кажат на съседа колко голяма "плазма" са си купили. На един приятел хола му е към 120 квадрата, там го разбирам огромния телевизор... да можел да си го гледа от масата, докато вечеря... но като седнем на дивана и ми гръмва канчето... ебааа го в шарената стена, очите ми се въргалят по пода след това и карам на автопилот докато се прибера.
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Ако помещението ти позволява си вземи голям размер, даже да е въшлива марка. Не мога да разбера какви са тия филми дето се вкарвате. Като е Пайнер, Сони или Самсунг и е на 5 метра от тебе 32ката кво ще видиш? Още повече че разликата между марките и дори между ЛЦД и ЛЕД е трудно осезаема при ежедневно ползване на пряка слънчева светлина и сигнал 640х480. В БГ още ви тресат някакви корекомски вълнения май май

47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4