Помощ-Кражба на ток!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 320i Touring

Re: Помощ-Кражба на ток!!!

Мнение от bruter » 02 Авг 2010, 0:13

Отвори на етажа капака на щранговете на 220 те и погледни дали има нещо съмнително. Кабелите влизат в гофрета направо в апартамените и там може да се щипне някой от съседите ти за твоя проводник.
Човек се учи докато е прост.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 02 Авг 2010, 13:43

Абе сладурчета такива. Като чета само първите постове падам под бюрото от смях, някъв направен на 30 %, друг на 150 %, що се не застреляте разбирачи такива. Работа ми се състои в проверка годноста на електромери - анджък, просто и точно, бунака се закача на една станция и под определени товари му се следи грешката, ако е в "+" или "-" с 0,01 или 0,02 според зависи еллектромера бунака се бракува. Няма смисъл да обяснявам как се краде ток, просто ви е бедна фантазията с това което знаете: кабелчета тук-там и после си светнал. Айде със здраве.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 02 Авг 2010, 14:18

NikiNikolov написа:Абе сладурчета такива. Като чета само първите постове падам под бюрото от смях, някъв направен на 30 %, друг на 150 %, що се не застреляте разбирачи такива. Работа ми се състои в проверка годноста на електромери - анджък, просто и точно, бунака се закача на една станция и под определени товари му се следи грешката, ако е в "+" или "-" с 0,01 или 0,02 според зависи еллектромера бунака се бракува. Няма смисъл да обяснявам как се краде ток, просто ви е бедна фантазията с това което знаете: кабелчета тук-там и после си светнал. Айде със здраве.

Като си толко печен отиди помогни на човека :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 02 Авг 2010, 15:20

Да ида, ама трябва да взема нужната апаратура, не мога да я разнасям натам-насам дет си искам по време което си искам.
Ако колегата желае да ме пита на ЛС, край с участието ми по тая тема

Живо здраво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 02 Авг 2010, 16:34

NikiNikolov написа:....

Кво каза сега.... аз съм никола а вие сте много тъпи. :mhihi: Хубаво разбрахме какво работиш, но твоите колеги са та изпреварили, ама няма кой да чете ;)
titto написа:Електромерът го преглеждаха 5 месеца и установиха, че е наред!Междувременно ми бяха сложили служебен и на него също се навъртаха такива километражи, значи-почти съм убеден-КРАЖБИЦААА! :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 02 Авг 2010, 16:37

NikiNikolov написа:...

Колегата леко спомена, че електромерът му е бил проверен. Не открили нищо нередно. Затова и ние го съветваме, леко да пусне малко по-голямо напрежение по веригата(освен, ако не утечка, но малко вероятно ми се струва), па да слуша откъде ще се чуват "пуканки".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 02 Авг 2010, 16:49

или някой развален уред имаш...
взимаш един мултицед и почваш да мериш наред ампеража...
но дори и да е уред смятай малко
дори и всички уреди да ти работят едновременно 1 месец без прекъсване неможе да го докараш тоя разход
един бойлер ~3кв./ч на месец прави при постоянно включен 80-100лв.
ако не е уред мериш мрежата на изклчени консуматори за съпротивление...
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 02 Авг 2010, 19:38

За утечка май не може да става дума, понеже всеки месец щеше да трупа високи сметки, а то-2 мес. по 80, после 330 при положение, че по цял ден няма никой вкъщи, само бойлера(нов)работи нон-стоп, през ден пералня и др.нормални уреди-ТВ, компютър....
Да не ми надписват от ЧЕЗ, въпреки, че вече замерват всеки мес., можеш да си следиш какво си изразходвал, не като преди-зимата ми дойде 880лв. и следващите 3 месец по 40-50лв., но пак не се компенсира тази голяма сметка....!? :banghead: :confused:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 02 Авг 2010, 19:53

NikiNikolov написа:Абе сладурчета такива. Като чета само първите постове падам под бюрото от смях, някъв направен на 30 %, друг на 150 %, що се не застреляте разбирачи такива. Работа ми се състои в проверка годноста на електромери - анджък, просто и точно, бунака се закача на една станция и под определени товари му се следи грешката, ако е в "+" или "-" с 0,01 или 0,02 според зависи еллектромера бунака се бракува. Няма смисъл да обяснявам как се краде ток, просто ви е бедна фантазията с това което знаете: кабелчета тук-там и после си светнал. Айде със здраве.

кво викаш,няма направени електромери :mhihi:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 02 Авг 2010, 20:01

titto написа:За утечка май не може да става дума, понеже всеки месец щеше да трупа високи сметки, а то-2 мес. по 80, после 330 при положение, че по цял ден няма никой вкъщи, само бойлера(нов)работи нон-стоп, през ден пералня и др.нормални уреди-ТВ, компютър....
Да не ми надписват от ЧЕЗ, въпреки, че вече замерват всеки мес., можеш да си следиш какво си изразходвал, не като преди-зимата ми дойде 880лв. и следващите 3 месец по 40-50лв., но пак не се компенсира тази голяма сметка....!? :banghead: :confused:

Мдам 2 месеца по 80 и изравнителна 330 . Отчитат всеки месец курци, аз ги излових веднага, па последните два месеца сметката ми беше точно по 55.01 лв , са ще видя тоя колко ще е , ма със сигурност нема да е толкова, а ще е повече.
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 02 Авг 2010, 22:03

dimithur написа:
titto написа:За утечка май не може да става дума, понеже всеки месец щеше да трупа високи сметки, а то-2 мес. по 80, после 330 при положение, че по цял ден няма никой вкъщи, само бойлера(нов)работи нон-стоп, през ден пералня и др.нормални уреди-ТВ, компютър....

Мдам 2 месеца по 80 и изравнителна 330 . Отчитат всеки месец курци, аз ги излових веднага, па последните два месеца сметката ми беше точно по 55.01 лв , са ще видя тоя колко ще е , ма със сигурност нема да е толкова, а ще е повече.

Е нали уж няма вече изравнителни бележки, а отчитат всеки месец, или пак си пишат каквото искат майките им де.е.а!? :banghead:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 03 Авг 2010, 8:27

И така, електромер се проверява за 2 часа макс :mhihi: , а не за 5 месеца :shock: , айде 1 седмица висене по стаички разбирам, ама 5 месеца = бюрокращина. Преди малко говорих с колега от някъде, казва че проверяват по 2 електромера на ден, а имат примерно 200 бр. за проверка, по груби сметки се пада да проверят нашия елмер след 5 месеца, ми това е държавното или ЧЕЗ или квото е там, при мен не е така - частна лаборатория. А как се краде ток няма да ви обяснявам, основните неща си ги знаете, има и доста които не знаете :mhihi: , няма нужда да ги обяснявам, интелигентни са много - компютри, дистанции, ала-бала, оптични глави :mhihi: . Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Авг 2010, 9:34

Titto, утечката и при нас се появи от нищото, така че всичко е възможно :yes:
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 03 Авг 2010, 11:37

titto, прегледах снимките на таблото, които ми прати - всичко си е наред.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 03 Авг 2010, 15:45

NikiNikolov написа:И така, електромер се проверява за 2 часа макс :mhihi: , а не за 5 месеца :shock: , айде 1 седмица висене по стаички разбирам, ама 5 месеца = бюрокращина. Преди малко говорих с колега от някъде, казва че проверяват по 2 електромера на ден, а имат примерно 200 бр. за проверка, по груби сметки се пада да проверят нашия елмер след 5 месеца, ми това е държавното или ЧЕЗ или квото е там, при мен не е така - частна лаборатория. А как се краде ток няма да ви обяснявам, основните неща си ги знаете, има и доста които не знаете :mhihi: , няма нужда да ги обяснявам, интелигентни са много - компютри, дистанции, ала-бала, оптични глави :mhihi: . Поздрави.

Абе човек ти друсаш ли се, или пишеш по инерция ? :kuku: Не разбрираш ли че никои от тук НЕ иска да знае как се краде ток, нито дава подобни съвети, а точно обратното - как се хваща кражба на ток, разлика правиш ли ? Щом не можеш да кажеш на колегата как да хване евентуална кражба, стои си в лабораторията!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата