Относно тех. преглед
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Jerk
- Потребител
-
- Кара: E46 320i
- Мечтае да кара: E60 535d
Относно тех. преглед
Здравейте. Искам да попитам някой дали знае каква е глобата за кола, която не е минала технически преглед?

- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Re: Относно тех. преглед
Надявам се, че авторът няма нищо против да допълня въпроса. А при повторно/потретно нарушение?
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Ако превозното средство в определения срок не бъде представено за технически преглед - 50 лв. И вече, да не дава Господ, при ПТП се сещате как стоят нещата със застрахователите. 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
А к'во ви струва да си направите един преглед за 30 кинта и да не задавате такива въпроси? 

Si non confectus, non reficiat.
- Jerk
- Потребител
-
- Кара: E46 320i
- Мечтае да кара: E60 535d
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
rottweiler написа:мисля си, че се спира от движение кола без преглед? Но може и да греша
Само липсата на валиден стикер за преглед не е достатъчна да се спре колата от движение, трябва да има някаква неизправност, която да не позволява да се движи дори и до сервиза, примерно липса на някой болт от закрепването на колелата, или окачването и др. (то си е упоменато в закона в кои точно случаи).
Никой не мое ма връне на селу!
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
А има ли значение кога за последно е минала преглед колата? Всмисъл дали си пресрочил с 1 месец или 1 година и т.н.....
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Мисля, че няма значение дали 1 месец, или 1 година е изтърван срока и глобата ако не греша е фиксирана твърдо 50 лева. Една глоба и нямаш вече кяр, че си спестил 30-те лева за преглед, да не говорим, че каското и гражданската неминуемо ще имате проблеми като изисквате обезщетения, ако стане ПТП (както спомена колегата по- горе).
saleen написа:..
Катаджите или въобще органите на МВР не са технически лица за да определят къде лиспва болт и т.н... след като нямаш преглед - колата е неизправна(все едно не си успял да минеш преглед). Спират от движение и вземат точки(4-5 някъде забравих).
50лв глоба

- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
kiro_320 написа:saleen написа:..
Катаджите или въобще органите на МВР не са технически лица за да определят къде лиспва болт и т.н... след като нямаш преглед - колата е неизправна(все едно не си успял да минеш преглед). Спират от движение и вземат точки(4-5 някъде забравих).
50лв глоба![]()
![]()
че на кой ще я платя тая глоба, в сервиза ли ? Значи сега трябва да дам 80лв за тая шитня
Гаранция не ти я спират от движение или поне не веднага.На мен ми писаха акт за без преглед бях го забравил с 1-2месеца и си ми взеха само талона и продължих да си карам с акта,а за спиране от движение нищо не споменаха.В същия ден си направих преглед на другия отидох в кат написах опровържение,че съм си забравил талона и лепенката в Гтп-то защото там съм си правил преглед точно в деня преди да ме спрат голегите им,приложих копие от документите от прегледа с дата като тази от акта и след 1 месец си взех талона с 10лв.наказание за забравени документи и без взети точки.

- saleen
- старши ентусиаст
-
kiro_320 написа:saleen написа:..
50лв глоба![]()
![]()
че на кой ще я платя тая глоба, в сервиза ли ? Значи сега трябва да дам 80лв за тая шитня
Не съм съгласен за спирането от движение, както и за това, че се отнемат точки, но няма смисъл да спорим

saleen написа:...
Това ти го казах почти дословно от първа ръка, щото и аз така като теб се обяснявах 10 минути и искаха да ме спират от движение на 100 метра от нас.

*говоря за 1 год закъснение.

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
saleen написа:Мисля, че няма значение дали 1 месец, или 1 година е изтърван срока и глобата ако не греша е фиксирана твърдо 50 лева. Една глоба и нямаш вече кяр, че си спестил 30-те лева за преглед, да не говорим, че каското и гражданската неминуемо ще имате проблеми като изисквате обезщетения, ако стане ПТП (както спомена колегата по- горе).
Преди година и нещо ме удариха,не бях виновен,нямах преглед и пак си ми платиха щетите.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2