Моля за съвет (+към нотариус)
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- chegevara1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06
Моля за съвет (+към нотариус)
Решил съм да си продавам една от колите и снощи дойде един потенциален клиент и много хареса колата и ме попита дали може да измислим някакъв лизинг.Аз му казах че може понеже не сам много на зор за парите пък и колата има някаква сантиментална стойност за мен а човека е мераклия,та разбрахме се на следното-първоначално 1500 лв. и 12 месеца по 500лв. и мойто предложение е да минем през нотариус за предварителен договор без прехвърляне до като не се изплати и да направи той каско на продажната цена в моя полза.
обаче бихте ли ми казали дали това е добър вариант ли е за продажба и какви са нотариалните такси горе долу за такава сделка, и към кой нотариус да се обърна за съвет (софия).
обаче бихте ли ми казали дали това е добър вариант ли е за продажба и какви са нотариалните такси горе долу за такава сделка, и към кой нотариус да се обърна за съвет (софия).
Re: Моля за съвет (+към нотариус)
мое лично мнение е, че лизинга е за банките ...
Това, че ти трябват парите не означава, че в дългосрочен план ще ги получиш
Това, че ти трябват парите не означава, че в дългосрочен план ще ги получиш

- chegevara1
- младши ентусиаст
-
въпроса ми е при такава сделка защитени ли сме и двамата като продавач купувач??
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
chegevara1 написа:въпроса ми е при такава сделка защитени ли сме и двамата като продавач купувач??
По добре е да го насочиш пича към кредитна институция,ако има доходи-ще му дадът парите,защото после ето няколко варианта:
Минава на червено,превишава скорост и тн работи и честитките ще идват при теб,иди го гони да си оправя нещата през кат,дори и да е супер пич-главоболията са за теб...
Реши да не плаща и с запис на заповед отиваш да го съдиш,той пък реши да ти превежда по пет лева на месец и пак не може да го съдиш,щото има движение по сметката ти...
Абе това са си пари на заем които даваш,независимо че продаваш кола,просто и на роднини не трябва да се дават пари на заем,сещам се за онзи виц,дето някакъв продавал кебапчета пред една банка,бизнеса му вървял страхотно,разни брокерчета и банкерчета в бързината само къпували кебапчетата и се връщали на работа,та пича забогатял,един негов приятел го помолил за сума пари на заем,тогава ония отговорил:
-С банката имаме договор-аз няма да давам пари на заем,те няма да продават кебапчета..
Въпроса е ако реши да те прецака и може да не видиш пари! Ти него незнам как ще го прецакаш след като колата е в него и ти си тоя който има да взима 

- chegevara1
- младши ентусиаст
-
ами аз не мислиа да му я прехварлям докато не си я изплати и няма да му давам големия талон
chegevara1 написа:ами аз не мислиа да му я прехварлям докато не си я изплати и няма да му давам големия талон
Прекарайте я през некоя лизингова къща, хем ще си вземеш ти парите на куп, хем няма опастност да се овътриш по някакъв начин.

chegevara1 написа:ами аз не мислиа да му я прехварлям докато не си я изплати и няма да му давам големия талон
ти си преценяваш в крайна сметка. аз лично не бих поел риска... ето подобен случай:
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=74528
9 мнения
• Страница 1 от 1