Мнения и препоръки за Nokia N97 mini

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнения и препоръки за Nokia N97 mini

Мнение от Mpower84 » 04 Авг 2010, 22:53

Здравейте, от известно време се оглеждам за ново телефонче и се насочих към N97 mini. Интересува ме мнението на хора ползвали достатъчно дълго въпросното устройство. По-конкретно механизма на клавиатурата достатъчно надежден ли е, лагва ли досадно като 5800 да речем и GPS-a работи ли стабилно? В момента ползвам Nokia 5800 EM и на моменти ми идва да го изтрескам от стената. Сравнително често изкарва черен екран за 4-5 сек. и трябва да се осъзнае за да направя нещо друго. GPS-a търси обхват по 20 мин. и докато го чакам вече съм стигнал където съм тръгнал. Знам, че symbian-a и на двата телефона е един и същи, но минито има по-мощен процесор. Това достатъчно ли е за по-бързата работа като цяло? Въобще струва ли си да инвестирам в този телефон като се има в предвид, че обикновенно един апарат изкарва при мен 2-3 г. преди да реша да го сменям?

п.п. Мнения относно други телефони не ме интересуват!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Мнения и препоръки за Nokia N97 mini

Мнение от bum_bum » 04 Авг 2010, 23:22

Аз преди 2 години имах Нокия, после ползвах HTC и сега пак Нокия. Като си я купих тая (N72) още първия ден осъзнах, че Нокия вече не са това, което бяха.
С други думи по-добре се ориентирай към друга марка.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 04 Авг 2010, 23:56

bum_bum написа:Аз преди 2 години имах Нокия, после ползвах HTC и сега пак Нокия. Като си я купих тая (N72) още първия ден осъзнах, че Нокия вече не са това, което бяха.

Прав си, но нищо друго не ме грабва. Гледах и други марки, но или са твърде скъпи или дизайна/цвета им не ми допада или нещо друго. Общо взето в този ценови диапазон (5-600 лева) само на това се спрях.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 05 Авг 2010, 1:31

Не се лагва чак толкова досадно ,но няма как и да не се лагне никак.Не очаквай чудеса.Определено реагира по-бързо,нямам проблеми нито с механизма за отваряне ,нито с клавиатурата.Батерията определено държи повече.В момента съм и с мини-то и с 5800.И двата се използват по един и същ начин и няма как да не забележиш разлика.
:OT: телефона ти моднат ли е ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 05 Авг 2010, 8:30

bum_bum написа:Аз преди 2 години имах Нокия, после ползвах HTC и сега пак Нокия. Като си я купих тая (N72) още първия ден осъзнах, че Нокия вече не са това, което бяха.

На 100% съм съгласен с колегата!Нокиа беше преди време.Апаратите и от високият им клас са с нереални цени спрямо това което всъщност представляват и предлагат.Тромави са,ОС Симбиан е адски противна и тежка,зациклят,а бе огледай се за друго-HTC,Apple,малко по-скъпи но са на светлинни години пред Нокиа.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 05 Авг 2010, 9:09

k_remi написа:Не се лагва чак толкова досадно ,но няма как и да не се лагне никак.Не очаквай чудеса.Определено реагира по-бързо,нямам проблеми нито с механизма за отваряне ,нито с клавиатурата.Батерията определено държи повече.В момента съм и с мини-то и с 5800.И двата се използват по един и същ начин и няма как да не забележиш разлика.
:OT: телефона ти моднат ли е ?

Какво ще рече моднат? Ако питаш дали е хакнат то отговора е да.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 05 Авг 2010, 10:41

То за хакването ясно :P преди време като си хакнах 5800 ЕМ нещо не останах впечатлена, повторих процедурата но с моднат фирмуер - разликата е голяма!В него са премахнати някои неща които не ползваш и съответно олекотяват до известна степен процеса на работа.Но процеса все пак зависи и от това какви приложения използваш ти :) Или с други думи ,97 мини ще работи само една идея по-добре.както ти е казал колегата по-горе ,Нокиа си циклят на Симбиан от доста време и нещо не им се получава.За това и разработват Maemo/MeeGo .

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Авг 2010, 11:05

аз съм с Х6 - като хардуер почти идентична с н97 мини, като изключим екрана.
Много съм доволен - нито ми лагва, нито се появява черен екран и т.н.
Но все пак я ползвам основно като телефон и за това ми върши отлична работа.
GPS е отличен, особено в сравнение с китайската ми навигация, свързва се бързо (изключил съм А-гпс) , в най-лошият случай са 3-4мин. и работи стабилно поне с програмите, които са писани за тъч екран

п.с. за мен нокия все още са това което бяха, защото ползвах и други марки известно време

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 05 Авг 2010, 23:39

В момента ползвам Н97 мини (от 5-6 мес.), а предния ми телефон беше 5800, така че имам реален поглед...
Определено 97 е доста по-бърз от 5800, особено при ГПС-а. Най-противното при 5800 беше бавното свързване с ГПС (ако не си в кола разбира се, тогава даже не искаше да се свърже), но при 97 няма този проблем. В кола се свързва почти веднага, навън да не говорим. Единствено проблема е в блок, но там и навигацията за колата ми не иска да хване спътници.
Относно клавиатурата, досега не съм забелязал и най-малките признаци за проблеми при ползването й.
В общи линии 97 доста превъзхожда 5800 и ако държиш на Нокия, това е твоя телефон.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 06 Авг 2010, 2:14

Vlados написа:В момента ползвам Н97 мини (от 5-6 мес.), а предния ми телефон беше 5800, така че имам реален поглед...
Определено 97 е доста по-бърз от 5800, особено при ГПС-а. Най-противното при 5800 беше бавното свързване с ГПС (ако не си в кола разбира се, тогава даже не искаше да се свърже), но при 97 няма този проблем. В кола се свързва почти веднага, навън да не говорим. Единствено проблема е в блок, но там и навигацията за колата ми не иска да хване спътници.
Относно клавиатурата, досега не съм забелязал и най-малките признаци за проблеми при ползването й.
В общи линии 97 доста превъзхожда 5800 и ако държиш на Нокия, това е твоя телефон.

Е това ми трябваше :clap: . Ще го взема минито пък тая 58-ца с кеф ще я разбия в стената.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 06 Авг 2010, 12:10

htc desire е телефона ;)

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 07 Авг 2010, 19:00

аз се колебаех между Нокия и НТС, но вчера взех НТС Легенд :) Нещо Нокия се излагат както Сони в кар-аудиото напоследък...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от TUZara` » 07 Авг 2010, 19:06

И аз преди се колебаех и от както има ГСМ-и все нокия съм имал и само нокия ме е грабвала,но напоследък Никоя се излага много,а Сонитата са си чисти Нокии с тоя симбиан и са по-добрия вариант.В крайна сметка взех едно мини и едно СЕ Сатио и съм много доволен от сатиото,но ако си вземеш Нокия поне за нея имам резервни части,че ми хартисаха малко след един удър в стената :mhihi: нищо особенно не е нито камерата му е камера,нито превъзхожда с нещо Сатиото освен,че се отваря и има лесна за писане клавиатура с гумените копченца .. това му е единственото предимство за мен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 08 Авг 2010, 22:02

Още едно мнение от мен. Купих го от М-тел. Направи ми впечатление, че в кутията има и зарядно за кола. Имало защо - аз говоря доста, но досега не съм имал телефон, който да не може да изкара деня без зареждане. Навигацията... просто е равна на нула. Меню на български има - кирилица за писане няма. Трябва да си оставите по един нокът на малкия пръст като батките от едно време, иначе няма отваряне на втория панел. Три дни го ползвам - ебати разочарованието.... ....некви синхронизации иска постоянно, некви чудеса...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 08 Авг 2010, 23:24

Аз имам Toshiba G900 (520mhz marvel, 128 ram и win mobile 6.5), сестра ми има 5530 ЕМ (430 mhz 128ram и symbian s60 5th edition) и честно казано, като че ли върви по-гладко Нокиата. Мисълта ми е, че е важно колко е оптимизиран фърмуеъра на телефона за конкретната ос.
Имах удоволствието да си поиграя с HTC HD2 (1ghz qualcomm snapdragon + 512ram + win mobile 6.5) - еми няма такъв кеф ! 4.3" дисплей, мощен процесор, мощен (за телефон) графичен чип, яко wi-fi. Ако имаш възможност за този телефон силно ти го препоръчвам. Много пъти съм си играл с apple iphone и като цяло не съм очарован - някак си е орязан спрямо windows телефоните.

Следваща

Назад към Извън Темата